ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

71η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Με καταφανή συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, τιμάμε και φέτος την 71η επέτειο, από την θρυλική ανατίναξη της ιστορικής Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Εκείνη την παγερή νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 1942, ξημερώματα Πέμπτης,   ο Άρης Βελουχιώτης και ο Ναπολέων Ζέβρας μαζί,  ενωμένοι, άνοιξαν ένα φεγγίτη στον σκοτάδι και όρμησε μέσα το φως. 
Η ανατίναξη της Ιστορικής Γέφυρας του Γοργοποτάμου, που βούβανε στην Αφρική του Ρόμελ τα κανόνια, θα μείνει για πάντα στην Ιστορία, σαν παντοτινό σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. 
Αυτήν ακριβώς την εθνική ενότητα και ομοψυχία έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να ξεπεράσει τις τραγικές οικονομικές της δυσκολίες, που τόσο σκληρά μαστίζουν ολόκληρο τον Ελληνισμό.
 Η σημερινή συγκυβέρνηση Νέας  Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ως άλλη κυβέρνηση Τσολάκογλου,  προωθεί  κάθε μέρα αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Εκποιούν «επί πινακίου φακής» τη δημόσια περιουσία, τον ορυκτό πλούτο, την ενέργεια, τις υποδομές, και συνεχίζουν. Συνεχίζουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό αποκαλώντας το ξεπούλημα «αξιοποίηση», τη διάλυση του δημοσίου τομέα «εξορθολογισμό», τις απολύσεις «κινητικότητα». Στην πραγματικότητα, ο στόχος τους δεν είναι να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο, που οι ίδιοι τεχνητά δημιούργησαν. 
Στόχος τους είναι  η υποταγή της Ελλάδας  στο ξένο κεφάλαιο. Με αυτούς τους πολιτικούς και με αυτήν τη πολιτική, θα πρέπει να καταλάβει  ο Έλληνας, ότι δεν υπάρχει ούτε ελπίδα, ούτε σωτηρία. Γι αυτό, όλοι μαζί ενωμένοι, όπως τότε, πρέπει να συγκροτήσουμε ένα αρραγές μέτωπο, φωνάζοντας ΟΧΙ στις υποχωρήσεις, στη σήψη , την αλαζονεία, στην παρακμή και τη μιζέρια.
 Είμαστε η ελπίδα και το μέλλον της χώρας. Το δοξασμένο μας παρελθόν, ας κατευθύνει τα βήματά μας και η σημερινή επέτειος, ας γίνει η αφορμή να αναβαπτιστούμε, για  μια ακόμη φορά, στην κολυμπήθρα των ανυπέρβλητων αξιών και ιδεωδών της Φυλής μας.