ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέδωσε χθες 18/06/2013 στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας τέσσερα κιβώτια με τρόφιμα προκειμένου να βοηθήσει και στην πράξη.


Όπως κάθε φορά τονίζουμε, η λύση στο πρόβλημα της φτώχειας μπορεί και πρέπει να είναι πολιτική, αλλά δεν μπορούμε να μην συνδράμουμε τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε εξ αιτίας της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ. ΣΤΟ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ»

Σύμφωνα με ανακοίνωσή σας, στις 25-04-2013 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα περί ένταξης του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.»
  
Σύμφωνα με το Ν.4144/2013, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την παράταση συνταξιοδότησης για ένα εξάμηνο στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και εφόσον εκκρεμεί στις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.ΠΑ. για υγειονομική κρίση.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

«Όχι στο κλείσιμο των λιμενικών σταθμών σε Κόκκινο Πύργο, Καστρί και Γεωργιούπολη»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα αναφορικά με τα σχέδια του Υπουργείου Ναυτιλίας για το κλείσιμο λιμενικών σταθμών στην Κρήτη.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΙΜΠΛΕ

«Ο ΣΟΙΜΠΛΕ PERSONA NON GRATA»
  
Έληξε σήμερα το μεσημέρι (18/6/2013) η διήμερη περιοδεία του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στην Ικαρία και τη Σάμο, με την καταγραφή πολλών προβλημάτων που ζητούν άμεσες λύσεις, όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για τους τουρίστες επισκέπτες του νησιωτικού αυτού συμπλέγματος του Βορείου Αιγαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος από τη Σάμο, όπου βρίσκεται σε περιοδεία, έκανε την εξής δήλωση:

«Στο θέατρο της Δευτέρας έπεσε η αυλαία. Η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει εντολές στους κομπάρσους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι και απέναντι.

Τα όνειρα θερινής νυκτός της Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά τελείωσαν και με δικαστική βούλα.

Είμαστε Πολλοί

Είμαστε Ανεξάρτητοι


Είμαστε Έλληνες».

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Θέμα: «Ζητούνται στοιχεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές κομμάτων στο ΙΚΑ»
  
Κύριε Υπουργέ,

όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4038/2012 (ΦΕΚ. 14/τ.Α’/ 02-02-2012), καθιερώθηκε η δυνατότητα αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με την υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού των Οφειλομένων Εισφορών προς το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ή την ρύθμιση αυτών έως και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα: «Με νομότυπα «Προγράμματα» υφαρπάζονται πόροι του Ε.Κ.Τ για την κοινωνική οικονομία» 
Κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσε το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, εκτός των άλλων διατάξεων, πέρασε επί της ουσίας η επαναφορά των προγραμμάτων stage για τους Δήμους, που φυσικά ανήκουν στο ευρύτερο Δημόσιο. Τα προγράμματα που καταργήθηκαν ως παράνομα το 2009, αφού αποκαλύφθηκε τότε το όργιο ρουσφετιού του πολιτικού συστήματος και ο εγκλωβισμός σε πολιτική «ομηρεία» χιλιάδων ικανών νέων και ότι τα προγράμματα αυτά κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τη θεμελιακή νομική βάση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Υπόθεση ΔΕΠΑ»
  
Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις η απόφαση της Gazprom δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η κυβέρνηση μπορεί να ενημερώθηκε για τις ρωσικές προθέσεις ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα των προσφορών, αλλά είχε εικόνα για τις αντιρρήσεις της Κομισιόν ήδη. Το πρόβλημα των Βρυξελλών ήταν η δημιουργία ρωσικού ολιγοπωλίου στην ενέργεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Θέμα: «Σε συνέχεια της ερώτησης 10293/29-4-13 και της απάντησης της ΔΕΔΔΗΕ Γρ. Δ/2416/14-5-13 με αφορμή τις λανθασμένες μετρήσεις και τους εργολάβους καταμετρητές» 
Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της ερώτησης μου, όσο αφορά τη λανθασμένη καταμέτρηση, δυστυχώς κάποιοι παραπλανούν τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, γιατί το ρολόι που δηλώθηκε η λανθασμένη καταμέτρηση βρίσκεται μαζί με έτερο ρολόι άλλου πελάτη στο οποίο δεν υπήρξε πρόβλημα. Άρα τα περί κλειστής οικίας και επικόλλησης ενημερωτικού εντύπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης η αλλαγή μετρητή πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της υπηρεσίας σας και όχι μετά από αίτηση του πελάτη, γιατί ενώ είχε ζητηθεί από την αρχή μετρητής διπλής εγγραφής, τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2012 μονής εγγραφής και τον Ιανουάριο (πέντε μήνες μετά) τοποθετήθηκε διπλής εγγραφής.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

Πρωτοβουλία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχουν αναλάβει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εκ μέρους του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος, Νότη Μαριά, η οποία και θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.