ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/12/2012

Το πολιτικό σκηνικό και το ιδεολογικό υπόβαθρο στους Ανεξάρτητους Έλληνες  στήθηκε. Η ανεξαρτησία των Ελλήνων δεν διαπραγματεύεται με παλαιοκομματικούς όρους και μικροπολιτικές  νοοτροπίες του παρελθόντος.

Συνέντευξη Καπερνάρου σε Αυτιά

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


«Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, πληροφορηθείς τη σημερινή παραίτηση του κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη από τη θέση του Διοικητή του νοσοκομείου Λέσβου, έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ


ΘΕΜΑ: «Αδιανόητος τρόπος επιβολής της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο»

Σύμφωνα με το άρθρο 18 της από 5-12-12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης» για την θέση σε διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η παραπάνω πρόβλεψη αποτελεί νομικό τερατούργημα αφού οδηγεί στην ακύρωση της ατομικής διοικητικής πράξης (έστω και διαπιστωτικής) ως έννοιας του διοικητικού δικαίου που περιγράφεται στο άρθρο 16 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Για λόγους που εσείς γνωρίζετε άριστα, προσπαθείτε να αποφύγετε την οποιαδήποτε αναφορά σε εκδούσα αρχή και βέβαια την υπογραφή των αντιστοίχων πράξεων από κάποιο αρμόδιο όργανο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


«ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΘ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΕ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΥΦΛΙΔΑΣ»

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ»

ΣΥΓΚΛHΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συγκαλείται αύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 13:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα γραφεία του κόμματος.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Νέα επίσκεψη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 14/12/2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” Χαροκόπου 2 & Λ. Συγγρού 196, 17671 Καλλιθέα e-mail: info@igmea.gr www.igmea.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία” που ιδρύθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 δημόσια ημερίδα με τίτλο: «Η Αξιοποίηση της Γεωπολιτικής Θέσης της Ελλάδας στην Άσκηση Μιας Νέας Οικονομικής και Εξωτερικής Πολιτικής».
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος τόνισε ότι η οικονομική κρίση η οποία ταλανίζει την Ελλάδα και η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για στασιμότητα και ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν δράσεις για την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας σήμερα στη διεθνή πολιτική σκηνή και διπλωματία, καθώς και για την αξιοποίηση των δυνατών χαρτιών της χώρας μας στη Βόρεια Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή με τη σύμπηξη γεωπολιτικών συμμαχιών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή είναι η γειτονιά μας διότι συνορεύουμε πολιτισμικά, αλλά είναι και γειτονιά μας διότι έχουμε κοινά συμφέροντα. Χώρες που μέχρι σήμερα λέγαμε ότι είναι μακριά, όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος και το Ισραήλ γίνονται χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε τον ορυκτό και φυσικό πλούτο. Ο στόχος των κερδοσκόπων που έβαλαν την Ελλάδα στο μάτι ήταν ακριβώς αυτός: να δημιουργηθεί μέσα στα πλαίσια της οικονομικής φούσκας, ένα τεράστιο χρέος της χώρας το οποίο και θα καθοδηγήσει και θα ελέγξει ουσιαστικά τον ορυκτό πλούτο της χώρας τον οποίο θα χειριστούν αυτοί οι οποίοι θα τον κατασχέσουν».
Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Εξαφανίζονται οι ελληνικές τράπεζες, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, αλλά εξαφανίζονται και οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Δημιουργείται με τοκογλυφικά επιτόκια χρέος το οποίο ξεπερνά τις δυνατότητες αποπληρωμής για τις επόμενες 10 ή και 20 γενιές, και την ίδια στιγμή η λύση της εκμετάλλευσης αυτού του φυσικού πλούτου φαίνεται να είναι λύση την οποία θα χειριστούν όχι οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα ασχοληθούν με την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου, αλλά οι δανειστές. Σε αυτή λοιπόν την πραγματικότητα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε στις συμμαχίες τις γεωπολιτικές. Πιστεύουμε δηλαδή ότι παραμένοντας μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι υπό την έννοια της εξουσίας των δανειστών απέναντι στον δανειζόμενο, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συμφωνίες με τις γύρω χώρες που θα δώσουν την δυνατότητα ο πλούτος, ιδίως στον υποθαλάσσιο τομέα, να γίνει πλούτος που θα μπορεί να ανακουφίσει τον λαό και θα ξεκινήσει μία καινούργια μέρα για τους Έλληνες πολίτες».
Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία» Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η ημερίδα αποτελεί την έναρξη μίας σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προαγωγή του δημοσίου διαλόγου για θέματα που αφορούν διαχρονικά την Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο. 
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε
«Σκοπός του ινστιτούτου είναι η έρευνα, ανάλυση και εν τέλει η σύνθεση επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων σε θέματα γεωπολιτικά-πολιτικά, κοινωνικά, και οικονομικά. Η αποστολή του ινστιτούτου επιτυγχάνεται μέσω της συνεργασίας με επιστήμονες εγνωσμένου διεθνούς κύρους...
Η συνεργασία των επιστημόνων που μετέχουν στο Ινστιτούτο «Εθνική Αναγέννηση» αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της λειτουργίας της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Ελληνικού Συντάγματος και Νόμων καθώς και στη διεξαγωγή διαλόγου με την κοινωνία σε ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης και κοινωνικής πρόνοιας».
Στη συνέχεια έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρία με τίτλο “Η Ελληνική Οικονομική Κρίση: Πολιτική, Οικονομία και Ασφάλεια σε μία Εποχή με Αβεβαιότητες” στην οποία συμμετείχαν με ομιλίες ο Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Καθηγητής Gabriel Colle􀀋s του Τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Toulouse 1 της Γαλλίας, καθώς και ο αντιστράτηγος (ε.α.) Στέλιος Παναγόπουλος.
Ο πρώτος ομιλητής Καθηγητής Παναγιώτης Ήφαιστος παρουσίασε τις στρατηγικές αντιπαραθέσεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας και τους προσανατολισμούς μιας αξιόπιστης εθνικής στρατηγικής, τονίζοντας αντιπροσωπευτικά:
Στο ανισοσκελές τετράγωνο Κύπρος, Θράκη, Κέρκυρα και Κρήτη, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής αποτρεπτικός σχεδιασμός που θα αποθαρρύνει κάθε σκέψη εισβολής ή παρενόχλησης. Ο εκ μέρους της Ελλάδας στρατηγικός έλεγχος του Αιγαίου και ο προσπορισμός οφελών από τον υποθαλάσσιο πλούτο σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα είναι κάτι περισσότερο από ζωτική υπόθεση.
Είναι ζήτημα εθνοκρατικής επιβίωσης”. Και επέκτεινε την παρουσίαση λέγοντας: “Για ανθρωπολογικούς, οικονομικούς και στρατηγικούς λόγους, επίσης, η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ευθέως συναρτημένη με την επιβίωση του νεοελληνικού κράτους και τη δυνατότητά του να αναπτύξει μια ισχυρή αποτρεπτική στρατηγική με όποια μέσα και αν διαθέτει. Σ' αυτό, σίγουρα εμπλέκονται και μεγάλα Ισραηλινά στρατηγικά συμφέροντα”.
Ιδιαίτερη προσοχή επίσης δόθηκε από τον ομιλητή στη γεωπολιτική θεώρηση
του ρόλου της Τουρκίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι:
“Μέσα στη γεωπολιτική δίνη της περιφέρειάς μας ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι οι ανορθολογικές αν όχι δονκιχωτικές στάσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία αστοχεί σε τρεις μεγάλους τομείς. Συμπεριφέρεται ως ένας ανορθολογικός περιφερειακός γίγαντας με πήλινα πόδια ο οποίος μάλιστα νόμισε ότι αν και δεν μπορεί να περπατά μπορεί εν τούτοις να τρέχει. Απειλεί, κλωτσά, υπονομεύει, αρνείται την ειρηνική επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα και την Κύπρο και υπέρ-εξαπλώνεται επικίνδυνα κατά μιας απείρως υπέρτερης περιφερειακής δύναμης, δηλαδή του Ισραήλ του οποίου θίγει ακόμη και τα συμφέροντα επιβίωσης”.
Ο δεύτερος ομιλητής Kαθηγητής Gabriel Colle􀀋s ξεδίπλωσε τη συλλογιστική για την Ανάγκη Ενός Αναπτυξιακού Σχεδίου Δράσης, εντοπίζοντας ως βασικά προβλήματα της Ελλάδας σήμερα το ζήτημα του ελλείμματος, την παύση πληρωμών και τον ιδιαίτερο ρόλο των οίκων αξιολόγησης, καθώς και το αυξανόμενο μέγεθος του χρέους. Σε αναζήτηση λύσεων για την Ελλάδα, ο ομιλητής τόνισε ότι:
“Αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα, όπως πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, δεν είναι ένα πρόγραμμα παρατεταμένης λιτότητας που κινδυνεύει να προκαλέσει αφαίμαξη της χώρας σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να έχει τέσσερα συστατικά στοιχεία:
την ανάδειξη της εργασίας και της αναγνώρισης των δεξιοτήτων, την ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, την αναβίωση της Δημοκρατίας, καθώς οι καλύτερα πληροφορημένοι πολίτες συμμετέχουν καλύτερα στην πολιτική ζωή και φροντίζουν τα δημόσια αγαθά που σήμερα είναι αγνοημένα”.
Τέλος ο ομιλητής επεσήμανε ότι οφείλει να δοθεί έμφαση στην πολυμορφία των περιφερειών και στις σχέσεις γειτνίασης.
Ο τρίτος ομιλητής Αντιστράτηγος (ε.α.) Στέλιος Παναγόπουλος επικεντρώθηκε στην επίδραση της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης επί της Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής δίνοντας έμφαση στην περίοδο 2010-2012 καθότι μειώθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ποσοστό άνω του 60%, ενώ με το πρόσφατο μνημόνιο ισοπεδώθηκε η ζωή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ομιλητής προέβη σε ταυτοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όπως τις περικοπές στις αποζημιώσεων των στρατιωτικών στελεχών που με το νέο μνημόνιο καθίστανται οι πλέον κακοπληρωμένοι έναντι όλων στη χώρα, την έλλειψη πιστώσεων για την συντήρηση μέσων, απόκτηση ανταλλακτικών κλπ που επηρεάζει άμεσα και καίρια τη διαθεσιμότητα των κύριων επιχειρησιακών μέσων με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα, τον περιορισμό των επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων-ασκήσεων λόγω ελλείψεων πιστώσεων για καύσιμα, πυρομαχικά, συντήρηση, καθώς και την καταστροφή των υποδομών των Αμυντικών Βιομηχανιών της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ομιλητής:
“Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν σε μία δύσκολη και ρευστή περίοδο. Με βάση λοιπόν του τι γίνεται εγώ έχω απορία για το τι τελικά θα μείνει από τον αμυντικό μηχανισμό, αν συνεχισθεί η κατηφόρα αυτή. Ολόκληρη η περιοχή πέριξ του εγγύς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος της χώρας βράζει, από τα Βαλκάνια στην Μέση Ανατολή μέχρι τον Καύκασο με πλήθος ενδείξεων και γεγονότων που δείχνουν ότι επανασχεδιάζεται ο χάρτης σε συγκεκριμένα σημεία της περιοχής αυτής ή επίκειται η ανακήρυξη ΑΟΖ με εμάς να απουσιάζουμε λόγω αδυναμίας να λάβουμε πρωτοβουλίες, αλλά και σε περίπτωση που αναλάβουμε να μην δυνάμεθα να τις υποστηρίξουμε λόγω αμυντικής αδυναμίας. Ποίος θα είναι υπεύθυνος εάν υπάρξει μία αποτυχία του μηχανισμού της χώρας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και κινδύνους που παρουσιάζονται; Σε κάθε περίπτωση ο αμυντικός μηχανισμός δεν θα
πταίει».
 Και κατέληξε στη διαπίστωση ότι:
«Ουσιαστικά οι πρακτικές που υλοποιούνται, υπαγορεύονται από τους δανειστές που έχουν πλήξει το σκληρό πυρήνα της ισχύος του κράτους δημιουργώντας προβληματική την εθνική κυριαρχία. Οι δανειστές με τους ελεγχόμενους γραφειοκράτες, δεν έχουν ως στόχο την επιστροφή των δανεικών, αλλά τον πλήρη έλεγχο της χώρας”.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρία με τίτλο:
Η Γεωπολιτική της Ελλάδας: Δυναμική και Ευκαιρίες” στην οποία μετείχαν με ομιλίες ο Καθηγητής Amikam Nachmani, πρόεδρος του Τμήματος
Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Bar Ilan του Ισραήλ, ο δρ. Χριστόδουλος Πελαγιάς, πρόεδρος του European Rim Policy and Investment Council (ERPIC) της Κύπρου και ο δρ. Aref Al-Obeid, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Ο πρώτος ομιλητής Καθηγητής Amikam Nachmani εστίασε στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ-Τουρκίας, τις γεωπολιτικές αλλαγές, καθώς και τις ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφού προηγουμένως αναφέρθηκε διεξοδικά στους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κρίση που διέπει τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και τις εξαιρετικά περιορισμένες πιθανότητες ομαλοποίησης αυτών, ο ομιλητής έδωσε έμφαση στη σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία μπορεί να δώσει ώθηση σε νέες προοπτικές περιφερειακής συνεργασίας. Ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση των κοινών προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο διαμορφούμενο γεωπολιτικό περιβάλλον τους η Ελλάδα και το Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι:
“Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι μικρά κράτη που περιβάλλονται από μεγαλύτερες σε γεωγραφικό μέγεθος χώρες οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερες οικονομίες. Περιστασιακά, ως αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας, οι δύο αναγνωρίζουν τους περιορισμούς τους. 
Η επαίσχυντη και ταπεινωτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα σε σχέση με τους γίγαντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία), έρχεται να τονίσει αυτή την πτυχή. Η δυσκολία στην αντιμετώπιση των ξένων μεταναστών είναι ένα άλλο θέμα κοινό για την Ελλάδα και το Ισραήλ. Η Ελλάδα, όπως και το Ισραήλ στα σύνορά του με την Αίγυπτο, χτίζει ένα τείχος κατά μήκος των τουρκικών συνόρων της για να σταματήσει χιλιάδες ξένους μετανάστες από το να εισβάλουν σε αυτή. Ογδόντα με ενενήντα τοις εκατό της παράνομης μετανάστευσης στην ΕΕ εισέρχεται μέσω της ελληνικής επικράτειας. Η Ελλάδα δεν είναι ο τελικός προορισμός τους, αλλά μέσω της ελληνικής επικράτειας, λαθρομετανάστες προσπαθούν να μετακινηθούν προς τις πλουσιότερες χώρες
της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα χιλιάδες ελληνικά νησιά, καθώς και οι μεγάλες σε μήκος ελληνικές θαλάσσιες ακτές, καθιστούν την επιθεώρηση και τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης σχεδόν ένα έργο χωρίς ελπίδα. Η εγγύτητα σε πολύ ασταθείς περιοχές, όπως αυτές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, ο κίνδυνος της ριζοσπαστικής θρησκευτικής τρομοκρατίας, η "Αραβική Άνοιξη" και οι αστάθειες που αυτή έχει δημιουργήσει, καθώς και άλλες προκλήσεις αποτελούν τον κοινό παρονομαστή των δύο χωρών.
 Η Ελλάδα και το Ισραήλ βρίσκονται τώρα στη διαδικασία μετατροπής αυτών των ομοιοτήτων και κοινών συμφερόντων σε συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος”. Και κατέληξε εστιάζοντας στις δυνατότητες κοινής αξιοποίησης του υποθαλάσσιου πλούτου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου λέγοντας:
“Η τριμερής ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου είναι ήδη μια πραγματικότητα. Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδιακού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και η κατασκευή του Μεσογειακού αγωγού φυσικού αερίου είναι γεγονός στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής. Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί όσον αφορά στο ζήτημα του υποθαλάσσιου καλωδίου τροφοδοσίας. Το έργο, γνωστό ως «Eurasia Interconnector", προβλέπει την κατασκευή ενός καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 870 χιλιομέτρων και σε βάθος 200 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο θα συνδέσει τα δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, μέσω του νησιού της Κρήτης. Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας έως και 2000 μεγαβάτ και το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Το έργο,ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του, θα συνδράμει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου”.
Ο δεύτερος ομιλητής Δρ. Χριστόδουλος Πελαγίας προέβη σε παρουσίαση των υφιστάμενων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με αμερικανική γεωλογική έρευνα που διεξήχθη το 2010, στην Λεκάνη της Μεσογείου, παράκτια του Ισραήλ, της Γάζας, του Λιβάνου, της Συρίας και της Κύπρου, έχουν εντοπιστεί 1,7 δισ. βαρέλια πετρελαίου και περίπου 122 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου. Αξιοσημείωτη ήταν η παράθεση από τον ομιλητή της διαδικασίας που μέχρι σήμερα έχει ακολουθήσει έμπρακτα η Κύπρος στοχεύοντας στην αξιοποίηση των ενεργειακών της αποθεμάτων με τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου παράκτιας αδειοδότησης το 2007 και προσφέροντας 11 οικόπεδα εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και του δεύτερου γύρου αδειοδότησης που διεξήχθη την περίοδο 11 Φεβρουαρίου 2012 έως και 11 Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα ελέχθη ότι:
“Συνολικά, 29 εταιρείες (10 κοινοπραξίες) από 15 χώρες υπέβαλαν προσφορές για 9 οικόπεδα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Στις εταιρείες που συμμετείχαν περιλαμβάνονται οι Total, Novatek, Gazprom Bank, Premier Oil, Vitol, PETRONAS, Edison Interna􀀠onal, Delek Drilling LP, Avner Oil Explora􀀠on LP, Enel Trade, Woodside Energy Holdings, ENI, KOGAS, Capricorn Oil και Marathon Oil. Στις 30 Οκτωβρίου 2012, η κυβέρνηση της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ENIKOGAS για τα οικόπεδα 2 και 3, με τις Total, Novatek, Gazprom Bank για το οικόπεδο 09, και την Total για το οικόπεδο 11”.
Ο ομιλητής υπογράμμισε τον ρόλο της Τουρκίας ως παράγοντα αστάθειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς μεθοδικά και συστηματικά αντιστρατεύεται την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας –Κύπρου - Ισραήλ. Προς επίρρωση τούτου, παρουσίασε το πολυδάπανο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Άγκυρας το οποίο προβλέπει την ενίσχυση των ναυτικών, αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεών της με προηγμένα συστήματα, όπως επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129, φρεγατών GABY και TF-200, υποβρυχίων “MOSHIP”, τα οποία σκοπό έχουν την τουρκική επικυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο τρίτος ομιλητής Δρ. Aref Al-Obeid παρουσίασε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ελληνό-αραβικών σχέσεων, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι ο Αραβικός κόσμος δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ενιαίο σύνολο καθότι αποτελείται από 22 κράτη τα οποία εν πολλοίς ασκούν διαφορετική εξωτερική πολιτική. Όσον αφορά στην Ελλάδα ωστόσο, ο ομιλητής προέβη στη διαπίστωση ότι
“οι Άραβες, στο άκουσμα της λέξης «Ελλάδα», είναι οι περισσότερο θετικά διακείμενοι απέναντι σε αιτήματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της”.
 Αφού προηγουμένως παρατέθηκαν οι αιτίες που οδήγησαν στην πτώση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της Ελλάδας με το σύνολο των αραβικών κρατών, ο ομιλητής υπογράμμισε τις νέες προοπτικές που υφίστανται στην τρέχουσα περίοδο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, δίδοντας προτεραιότητα στις κατασκευές, τη γεωργία, τη στρατιωτική αμυντική βιομηχανία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη ναυτιλία, την εκπαίδευση και, τέλος, τον πολιτιστικό τομέα. 
Ο ομιλητής κατέληξε διατυπώνοντας την πρόταση που αφορά στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός Κέντρου Αραβικών Μελετών στην Ελλάδα για την επανεξέταση των ελληνό-αραβικών σχέσεων υπό αποκλειστικά ελληνικό πρίσμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος.__

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Το στραγγαλισμό και αφαίμαξη των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, που αναγκάζονται να διαθέτουν κάθε χρόνο το 1,5% των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων, ενισχύοντας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στηλιτεύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


«Στη Βουλή τα προβλήματα λειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης»


Ερώτηση προς τους Υπουργούς  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση κατέθεσε χθες, 11 Δεκεμβρίου, ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τα κτηριακά και χωροταξικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά την λειτουργία της η Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Θέμα: «Υποβάθμιση και ταλαιπωρία των κατοίκων του Σουφλίου και των Σαπών με την μη συμπερίληψη των περιοχών τους στην Υπουργική απόφαση για ίδρυση των πρώτων 63 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων»

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι του Σουφλίου και των Σαπών καθώς καθημερινά διαπιστώνουν τη συνεχή υποβάθμιση και αποδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής, που πλέον στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολειτουργούν αν δεν έχουν κλείσει ή μεταφερθεί στη πρωτεύουσα του κάθε  Νομού.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


«Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για τον κίνδυνο λουκέτου στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου και τα σοβαρά προβλήματα σε Κοζάνη και Σιάτιστα»

Για την σοβαρότητα της κατάστασης στα Νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης που πλέον έχει φτάσει σε οριακό σημείο όσο αφορά τις παθολογικές κλινικές του Μποδοσάκειου και Μαμάτσειου Νοσοκομείου αναφέρεται σε επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, η Βουλευτής του Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Μνημείο εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας αποτελεί το περίφημο φορολογικό νομοσχέδιο αφού παρότι η τρικομματική κυβέρνηση έπαιξε την παράσταση ο καλός, ο κακός και ο άσχημος, τελικά η τρόικα δεν έδωσε την έγκρισή της για το φορολογικό και τώρα η συγκυβέρνηση κάνει υπερωρίες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών.» 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τις εξελίξεις μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΜΕΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ


«Η Ιδρυτική μας διακήρυξη και η Εθνική μας Αντιπρόταση αποτελούν πιο πολύ σήμερα παρά ποτέ, «κιβωτό» Αλήθειας, μία μοναδική απάντηση στις αγωνίες του λαού μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται ότι «δε δύναται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του ανωτέρω γιατρού, καθώς, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του [.], από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου [.], δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε, στο σύνολο των φορέων.»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Στη Βουλή η προστασία των εισοδημάτων των Τυφλών»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς, την Δευτέρα 10/12/12, κατέθεσε Αναφορά, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Υπόμνημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «Ε.Σ.Α.μεΑ.» με το οποίο ζητείται η προστασία των εισοδημάτων των Τυφλών εργαζόμενων και όλων των εργαζομένων που είναι αποδεδειγμένα άτομα με Αναπηρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η πορεία συνεχίζεται, ο αγώνας κορυφώνεται. Το Συνέδριό μας που ανακοινώθηκε από τον Πάνο Καμμένο, είναι ένας σημαντικός σταθμός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


«Είναι η ώρα να αποδείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός».

Δημήτρης Σταμάτης, parapolitika.gr, 12/12/2012.

«Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν «διαφωνούντες» και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και την μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται το μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις. Ξέχασαν όμως ότι ο Ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια «μεγαλοψυχίας» και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα. 

Καλό τους ταξίδι.»

Ο Κ. Μιχαλίτσης για τις εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛ


Ο Κ. Μιχαλίτσης για τις εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛ. από LAMIASTARGR

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ANT1

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 12/12/2012