ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


«ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ»!

«Σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που αύριο διαγωνίζονται για πρώτη μέρα στις πανελλαδικές εξετάσεις στέλνω τις πιο θερμές μου ευχές για επιτυχία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


«Ο φόβος και ο μνημονιακός συνδικαλισμός νίκησαν τελικά και κατέλυσαν την έννοια της δημοκρατίας στα συνδικάτα.

Αυτό που διαδραματίστηκε σήμερα τα χαράματα λέγεται «Συνδικαλιστικό Πραξικόπημα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


«Η αδιάλλακτη στάση της τρικομματικής κυβέρνησης, που βάζει στο στόχαστρο τον έναν μετά τον άλλο κλάδο εργαζομένων, αφαιρώντας του, «προληπτικά» και για το «δημόσιο συμφέρον» το δικαίωμα στη διαφωνία και την απεργία, ξεπερνά τα όρια της κοινωνικής ανοχής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ FITCH


«Τα στοιχεία της Eurostat για τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση στην πατρίδα μας αποδεικνύουν ότι η βασική επιδίωξη του μνημονίου πέτυχε, αφού οι Έλληνες πολίτες έγιναν φτωχότεροι και οι ξένοι δανειστές πλουσιότεροι, γι’ αυτό άλλωστε και το bonus της Fitch προς την τρικομματική συγκυβέρνηση».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους τους υποψηφίους της χώρας και ειδικότερα του Ηρακλείου καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν αύριο 17 Μαΐου 2013.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων-τροπολογιών του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η άμεση ένταξη των άνεργων μηχανικών στα προγράμματα ανεργίας»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σχετικά με τη μη συμμετοχή των άνεργων μηχανικών σε δράσεις και προγράμματα που προϋποθέτουν κάρτα ανεργίας.

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΥΧΟ 11ΧΡΟΝΟ


Με αφορμή την εγκληματική επίθεση του Ολλανδού ανιματέρ κατά του 11χρονου στην Χερσόνησο ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του άτυχου μικρού παιδιού επισήμανε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 12ΧΡΟΝΟ ΡΩΣΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ


«Το γεγονός της μανιασμένης δολοφονικής επίθεσης του Ολλανδού ανιματέρ ξενοδοχείου της Χερσονήσου σε ένα μικρό παιδί από τη Ρωσία, αφού του είχε κλέψει νωρίτερα ηλεκτρονικό εξοπλισμό, έρχεται να προστεθεί στο άλλο, νωπό στη μνήμη μας, γεγονός της Πάρου με τον Πακιστανό και τη νεαρή Μυρτώ.

ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ! ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συνεχίζοντας τη νέα πολυήμερη περιοδεία του, μετά τη διήμερη επίσκεψή του στη Σάμο, ολοκλήρωσε και τη διήμερη περιοδεία του στην Εκλογική Περιφέρεια της Φθιώτιδας, η οποία είναι υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

ΜΕ ΑΚΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΗΞΕ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ»

ΕΠΑΘΕ ΚΑΘΙΖΗΣΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!»
Εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του ότι η Δικαιοσύνη προχωρά τους φακέλους για σκάνδαλα στη Σάμο που διερευνούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ολοκλήρωσε την αιφνίδια διήμερη επίσκεψή του στο νησί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του Κινήματος και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στα τοπικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, λίγο πριν την αναχώρησή του νωρίς το απόγευμα (15/5/2013), ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Αυτό το ταξίδι που έκανα στη Σάμο είχε… καταδρομικό χαρακτήρα, δηλαδή το αποφασίσαμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να διερευνήσουμε από κοντά δύο σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Το ένα, είναι η καταστροφική καταβύθιση της νέας προβλήτας της ακτοπλοΐας στο Καρλόβασι που εγκαινιάστηκε πριν από ένα μήνα και πλέον τίθεται εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον ένα χρόνο και… βλέπουμε!

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον Εισαγγελέα Σάμου κ. Νίκο Φιστόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκα σήμερα το μεσημέρι, ότι αυτεπαγγέλτως άνοιξε φάκελο γι’ αυτό το σκάνδαλο, ενός έργου που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και το οποίο δεν κράτησε παραπάνω ούτε από… 30 μέρες και το οποίο θα κληθεί να πληρώσει για την ανακατασκευή του πάλι, το κορόιδο ο φορολογούμενος Έλληνας.

Όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική και αποδοθούν οι ευθύνες στους φταίχτες αυτού του σκανδάλου, εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε να είναι εκείνοι που θα το αποπληρώσουν τη ζημιά. Είτε είναι ο εργολάβος είτε είναι οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Ταμείου που παρέλαβαν το έργο είτε ο οιοσδήποτε άλλος.

Εκφράζω επίσης τον απόλυτο σεβασμό μου για το έργο του κ. Εισαγγελέα, ο οποίος, όπως πληροφορήθηκα, έχει ανοίξει φακέλους προκειμένου να διερευνήσει όλα τα σκάνδαλα τα οποία έχω καταθέσει ως Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναφέρομαι στο «Φεστιβάλ Καλομοίρης», στο Σωματείο «Αγάπη» που ενεπλάκη στη σίτιση των λαθρομεταναστών και στο θέμα του ΧΥΤΑ όπου «φαγώθηκαν» 5.000.000 ευρώ.

Υποσχέθηκα στον κ. Εισαγγελέα ότι οποιοδήποτε νέο στοιχείο έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για τα ζητήματα αυτά, θα του τα προσκομίσουμε επωνύμως και άμεσα.

Επισκέφθηκα επίσης τη Δ.Ο.Υ Σάμου όπου χθες πληροφορήθηκαν ότι καταργούνται τα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού τα οποία μεταφέρονται στη Σύρο, με το αιτιολογικό ότι για το νησί αυτό, η Σάμος έχει… πλοίο δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζω ότι με βάση τις μνημονιακές διατάξεις τις οποίες είχε προαναγγείλει ο… αμνημόνευτος μνημονιακός Θεόδωρος Πάγκαλος, για κάθε θέση που θα καταργείται στο Δημόσιο, χάνει τη μονιμότητά του ο αντίστοιχος υπάλληλος, άρα μπαίνει στη διαδικασία της απόλυσης.

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και με τη Χίο (τους στέλνουν στη Μυτιλήνη) και στην Κέρκυρα (τους στέλνουν στην Ηγουμενίτσα) και ποιός ξέρει που αλλού, θέλοντας να απαξιώσουν τη νησιωτική Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι το σχέδιο εκβιαστικής ερήμωσης των νησιών από τη συγκυβέρνηση του μνημονίου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για το ζήτημα της Δ.Ο.Υ θα καταθέσω άμεσα Ερώτηση στη Βουλή.

Είχα επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της εδώ Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με άλλους 2 υπαλλήλους αντί για 7 που προβλέπει το οργανόγραμμα.

Επισκέφθηκα τέλος, δύο κατεξοχήν τουριστικές περιοχές του νησιού, το Πυθαγόρειο και το Κοκκάρι όπου και συνομίλησα με καταστηματάρχες εν όψει της τουριστικής περιόδου, καταγράφοντας προβλήματα που μου έθεσαν υπόψη και που χρήζουν επίλυσης.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Πολιτευτές, τον Κώστα Χατζημιχάλη και το Γιώργο Γαρυφάλλου που ήταν συνέχεια μαζί μου σε αυτές τις διήμερες έκτακτες κινηματικές δράσεις μας.

Στη Σάμο θα επιστρέψω πολύ σύντομα, πιθανόν μετά από ένα διήμερο ταξίδι που έχω να κάνω στη Λέσβο το μεθεπόμενο Σάββατο».

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφοντας στην Αθήνα θα αναχωρήσει αμέσως για την επίσκεψή του στη Λαμία.

Απόψε, θα έχει συνάντηση με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και αύριο θα επισκεφθεί το εργοτάξιο της Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο.

Στη φωτογραφία:

Εξετάζοντας τη ζημιά της νέας προβλήτας της ακτοπλοΐας στο Καρλόβασι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ


Την οικονομική απόγνωση και ψυχική ταλαιπωρία 34.000 ζευγαριών στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα φυσικής τεκνοποίησης προβαίνουν στη χρήση μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και κυρίως της εξωσωματικής γονιμοποίησης, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


«ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 32% ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΕΝΩ 46% ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»
  
Τις δραματικές - όσο και αυξητικές - διαστάσεις του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας σε πολλές εκπαιδευτικές μονάδες πανελλαδικά, φαινομένου που αργά αλλά σταθερά αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του σύγχρονου σχολείου, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς που πωλούνται σε διαδικτυακό ιστότοπο της Γερμανίας»
  
Στις 9.5.2013, στην διαδικτυακή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης ανέφερε μεταξύ άλλων, σχετικά με τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας από τους Ναζί: «Αν μπείτε στο ebay στο de (σσ: www.ebay.de) θα δείτε να πουλάνε αυτή τη στιγμή που συζητάμε κ. Χατζηνικολάου. Βάλτε τους συνεργάτες σας να σας το δείξουνε, στο ebay.de,υπάρχει κατηγορία αρχαίες ελληνικές αρχαιότητες»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Μια και μοναδική μονάδα μεταμόσχευσης ήπατος για όλη την Ελλάδα»
  
Δεκάδες ασθενείς δίνουν καθημερινή μάχη με τον χρόνο, εβρισκόμενοι στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος.

Το 2009 η μονάδα μεταμόσχευσης ήπατος του Λαϊκού Νοσοκομείου στην Αθήνα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Είχε ξεκινήσει την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2006. Για οικονομικούς λόγους είχε αρχικά δοθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας στην μονάδα για τρία έτη, η οποία μετά την λήξη της δεν ανανεώθηκε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Χορτάσαμε από λόγια, το ζητούμενο είναι οι πράξεις»

Το παρόν έδωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μίκα Ιατρίδη στην πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών, των δασκάλων και των γονιών, οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για τη συρρίκνωση των δημοτικών σχολείων της Ρόδου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ: «Αφύλακτη η Ήπειρος»
  
Το 2012, 250 αστυνομικοί αποσπάστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, εκ των οποίων οι 80 υπηρετούσαν στον Δήμο Πωγωνίου, στον Έβρο. Πρόκειται για μια περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι έχουν επισημάνει πολλές φορές και με ποικίλους τρόπους, στην ηγεσία του Υπουργείου σας, πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυση της αστυνόμευσής της, κυρίως λόγω της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


«Όταν ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Κίνα σκέφτεται κάθε πρωί τους ανέργους, όταν επιστρέφει στην Ελλάδα επιστρατεύει όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία.

Όταν είναι στην αντιπολίτευση καταγγέλλει το μνημόνιο ως βασική αιτία της ανεργίας, όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση το εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει εκτοξευθεί έως τώρα στο 27%.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, συμμετείχε στο δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στον αυταρχισμό και στη συνταγματική εκτροπή», πλήθος εκπαιδευτικών έδωσε το παρόν παρά την κακοκαιρία για να δηλώσει την αγανάκτησή του για τα τελευταία «κατορθώματα» της συγκυβέρνησης. Εκ μέρους της Νεολαίας το σύνθημα έδωσαν ο Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανέστης Χατζηθεοδοσίου, και ο επικεφαλής νεολαίας του νομού Πιερίας Αλέξης Καραμανώλας.