ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Νέα επίσκεψη στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη (6/12/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια.

«ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ»


ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΩΛ ΤΟΜΣΕΝ

«ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗΤΟΣ»

«ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΣΤΡΑΤΗ


Τον κώδωνα του κινδύνου για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απουσία ιατρών στον Αη Στράτη ενός νησιού που έχει υποτυπώδη θαλάσσια σύνδεση τόσο με τη Λήμνο όσο και με τη Λέσβο, έκρουσε με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Μεγάλο πρόβλημα με τις περικοπές και τη φορολόγηση της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας»

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση και τις οδηγεί με βεβαιότητα σε εξόντωση και εξαθλίωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


Θέμα: «Το επίπεδο υγείας του Ελληνικού πληθυσμού»

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Μ. Σπρένγκερ, σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα όπως έχει διαμορφωθεί, έχει μειώσει το επίπεδο της νοσοκομειακής φροντίδας δημιουργώντας άμεσο κίνδυνο εξάπλωσης σοβαρών ασθενειών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΚΑΙ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Πρόβλημα για τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων και τη μεταφορά και συγχώνευση στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης»

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων και δη στους επαγγελματίες, με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυθήρων και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


«O Νότης Μαριάς στη Βουλή ζητά την εξαίρεση των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο από τις περικοπές του μνημονίου ΙΙΙ»

Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εξαίρεση των Θαλασσαιμικών από τις περικοπές του μνημονίου 3 δηλαδή του Ν. 4093/12 και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’/229/19-11-2012, κατέθεσε χθες 04.12.2012 στη Βουλή ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Μίκα Ιατρίδη: «Η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες των Συνεταιριστικών Τραπεζών, όπως της Δωδεκανήσου, είναι σημαντική».

Το πάγιο αίτημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών, να ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έφερε στη Βουλή με ερώτησή της η Μίκα Ιατρίδη. Με βάση την επιστολή που της έστειλε η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι, ενώ η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ομόφωνα, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να ενταχθούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στο ΤΧΣ, εντούτοις τίποτα δεν έχει γίνει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Ερώτηση για το καθεστώς μισθοδοσίας των εργαζόμενων στη Διώρυγα της Κορίνθου ναυτικών, καθώς και για τις συνθήκες δουλειάς τους, κατέθεσε η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας, βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ


Θέμα: «Τροποποίηση νομοθετικού πλαισίου του νόμου Ν.409/1976 «Περί καθορισμού κατηγοριών προσώπων δυνάμενων να κηδευθώσι δημοσία δαπάνη»

Α. Με την υπ’ αριθ. 568 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, της 24ης Μαΐου 1952, προβλεπόταν η κηδεία δημοσία δαπάνη ορισμένων κατηγοριών προσώπων που αποθνήσκουν, ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής των δαπανών αυτών των δικαιούχων.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ


«Ο υπαινιγμός του κ. Στουρνάρα για τους δικαστικούς και το επιβαλλόμενο πατριωτικό καθήκον τους, πέραν της απαξίωσης που εμπεριέχει για αυτούς, συνιστά και απαράδεκτη ανάμειξη στη συνταγματικά προβλεπόμενη εκτέλεση της αποστολής τους και υπόδειξη συμμόρφωσης προς τις επιταγές της τρόικας και της μνημονιακής πολιτικής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ


«Την ώρα που η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που δολοφονεί την μεσαία τάξη, που καθιστά τα παιδιά τεκμήρια, που φέρνει τους Έλληνες στην απόγνωση, η Deutsche Bank, σαν έτοιμη από καιρό, δημοσιεύει έρευνα η οποία αποδεικνύει ότι νότια της Κρήτης τα κοιτάσματα του ορυκτού πλούτου είναι 430 δις ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Ο πιο καλός ο μαθητής»

«Στην χθεσινή του συνέντευξη στον κ. Παπαχελά, ο κ. Στουρνάρας μάλλον άθελά του, διερωτήθη πόσο καταστροφική θα ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα αν η Ευρώπη προχωρούσε στην ομοσπονδοποίησή της χωρίς εμάς!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Πάρεργο για τη Βουλή η κύρωση συμφωνίας με την Εσθονία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ήρθε προς κύρωση σύμβαση με την Εσθονία για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψήφισαν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ


«Υπουργός κύριος Λυκουρέντζος: Περιφρονεί την Βουλή - Δεν επικοινωνεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό ούτε με την Υφυπουργό Υγείας»

«Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η με αριθμό πρωτοκόλλου 667/30-11-2012 Επίκαιρη Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ «ΝΟΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε σήμερα (4/12/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στις συνεδριάσεις που έγιναν μία το πρωί και μία το βράδυ της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.