ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΓΟΥ


«Ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων και εκτίναξη της ανεργίας, αν δεν ανατραπούν, θα καθορίσουν τη ζωή τους για δεκαετίες, οδηγώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2013


«Το ατέρμονο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα αντικατοπτρίζεται με τα πιο μελανά χρώματα στην έκθεση του ΚΕΠΕ η οποία προβλέπει για το 2013 ανεργία ύψους 30% και με την ύφεση να κυμαίνεται στο 4,1%.

Το λάθος που παραδέχεται πλέον ανοιχτά σύσσωμη η παγκόσμια οικονομική κοινότητα λαμβάνει διαστάσεις εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των Ελληνικών νοικοκυριών».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ


«Το Bloomberg σε έρευνα για την τιμή της βενζίνης κατατάσσει τη χώρα μας στις ακριβότερες παγκοσμίως. Επιβεβαιώνεται έτσι, η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την ανώτατη διατίμηση του πετρελαίου κίνησης (όπως και του πετρελαίου θέρμανσης) στο 1 ευρώ πανελλαδικά. Οτιδήποτε άλλο, ευνοεί τα καρτέλ μεσαζόντων, τα ολιγοπώλια και τους λαθρεμπόρους».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Μείωση ΦΠΑ εστίασης στο 13%»

Κύριοι Υπουργοί

Ήταν ρητή η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% μέχρι που στις 13 Αυγούστου 2012, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 68η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ανωγείων, η Υπουργός Τουρισμού, με δήλωσή της ήρε αυτή τη δέσμευση μεταθέτοντάς την για το 2013. «Παρά το ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% επρόκειτο για δέσμευση της κυβέρνησης, οι συνθήκες δεν την επιτρέπουν εντός του 2012» είχε πει η Υπουργός χαρακτηριστικά και είχε προσθέσει: «Γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες και η μείωση θα ισχύσει από το 2013». Εν τω μεταξύ, εντός του 2012 ο τζίρος στην εστίαση μειώθηκε κατά 40% περίπου, ενώ μόνο στην Αττική έκλεισαν 4.000 επιχειρήσεις και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 8Κ ΚΑΙ 9Κ ΤΟΥ ΑΣΕΠ


Τέλος στον εμπαιγμό και τη δικαστική διαμάχη των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ, θύματα και αυτοί της πολιτικής του «διαίρει και βασίλευε» της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Αιώνιοι» οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών

Κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της τροπολογίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την παράταση της θητείας των μελών Ανεξάρτητων Αρχών, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο, Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη ανέφερε στην ομιλία της μεταξύ άλλων και τα εξής:

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΣΗ


O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Κινούμενος στη γραμμή Στουρνάρα-Μέργου, σύμφωνα με την οποία ακόμη και τα πιο προκλητικά πράγματα διατυπώνονται ανοικτά και με τρόπο ανερυθρίαστο, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης απεκάλυψε σήμερα σε συνεντευξή του στον Real FM και στο Νίκο Χατζηνικολάου, ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνουν διάφορες κινήσεις προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.