ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

«ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ»

«Οι «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης συνεχίζονται με την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία τον Μάρτιο να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 26,8%.

Μάλιστα, το σύνολο των απασχολούμενων ανέρχεται σε 3.580.680 άτομα, ενώ συγχρόνως ο οικονομικά µη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.379.478 άτομα!.

Λίγο ακόμη δηλαδή και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός θα ξεπεράσει το σύνολο των απασχολούμενων της χώρας!.

Με τέτοιες «επιτυχίες» δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε στην συγκυβέρνηση:


Άντε και καλά 40…!».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής προέκυψε μεμονωμένο αίτημα της δημοσιογράφου των «Νέων» κ. Αγγελικής Καραγεώργου για να της χορηγηθούν οι δηλώσεις όλων των ετών του κ. Πάνου Καμμένου. Επιθυμώ ως μέλος της Επιτροπής να δημοσιοποιήσω την αυτονόητη άμεση συναίνεσή μου στην πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος και μάλιστα με ρητή παρότρυνση προς πάσα διευκόλυνση από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον οποίο συνεργάστηκα αμέσως μετά».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στο πλαίσιο των θερινών περιοδειών που πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος, ο Πάνος Καμμένος την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 θα επισκεφθεί τον Αλμυρό Βόλου, την Σκόπελο και την Αλόννησο. 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΟΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ («ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»)

«Έρχεται και η συμπερίληψη του Γιώργου Παπανδρέου»
  
Κατά την σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης διερεύνησης του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σε σχέση με τη πιθανή πλέον διεύρυνση του αντικειμένου της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την λίστα Lagarde.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα διδάσκομαι μέσα σε αυτό το Κοινοβούλιο. Κάθε μέρα γίνομαι και λίγο σοφότερος. Σοφότερος γίνομαι από μερικούς καλούς συναδέλφους. Για παράδειγμα, βλέπω μπροστά μου τον κ. Χαλβατζή, του οποίου ο πυκνός πολιτικός λόγος και χθες που τον παρακολουθούσα με δίδασκε πώς να σκέφτομαι καλύτερα και πώς να εκφράζομαι σωστότερα για την επόμενη μέρα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Κυρία Πρόεδρε και κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές, πράγματι σήμερα η συζήτηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για δύο λόγους:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως διαπιστώσατε, εξακολουθούμε σε αυτήν εδώ την Αίθουσα να πολιτικολογούμε για θέματα τα οποία δεν είναι τόσο πολύ πολιτικά, παρά είναι κυρίως νομικά. Όπως θα διαπιστώσετε, ήρθατε σήμερα εδώ διότι η Επιτροπή μας, στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω, λέει ότι πρέπει να έρθετε για να αποφασίσετε, προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες του εν λόγω Υπουργού και για το αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία (άρθρο 256, περίπτωση γ’, υποπερίπτωση α’ και β’ του Ποινικού Κώδικα).

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε σήμερα εδώ δυστυχώς λίγοι Βουλευτές, συζητώντας για την επέκταση του κατηγορητηρίου της Επιτροπής που διερευνά ένα μέρος του μεγάλου εγκλήματος που έχει γίνει στη χώρα μας. Το αδίκημα, το έγκλημα που έχει γίνει είναι ληστεία μετά φόνου: Ληστεία στην περιουσία του ελληνικού λαού και φόνοι, φόνοι που συμπεριλαμβάνουν τις 5.000 αυτοκτονίες, φόνοι που συμπεριλαμβάνουν το 1.800.000 ανέργους, φόνοι που συμπεριλαμβάνουν τις κλειστές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα αδιέξοδα στα οποία έχουν έρθει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

Η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπό την ευθύνη του υπ. τομέα ΑμεΑ Αλέξανδρου Μητροβγαίνη, έδωσε και πάλι δυναμικό παρόν χθες 05/06/2013 στο κάλεσμα των συμπολιτών μας με αναπηρία στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία προς το Μαξίμου. Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εμπαίζονται για άλλη μια φορά από τον πρωθυπουργό της ανάπτυξης, ο οποίος είχε, ειδικά στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, υποσχεθεί απαλλαγές από τις απαιτήσεις των μνημονιακών προγραμμάτων για τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών νίπτει τας χείρας του.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με παρουσία στον δρόμο θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χθες 05/06/2013, η Νεολαία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου και σε κάποια πολιτικά – περιβαλλοντικά ζητήματα που είναι ιδιαίτερα σοβαρά και παρόλα αυτά δεν έχει ακόμα ανοίξει σοβαρή συζήτηση και για αυτά, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να είναι ενημερωμένοι και να ευαισθητοποιηθούν. Μοιράζοντας ένα έντυπο και μερικούς σπόρους συμβολικά, αντιπροσωπείες εκπροσώπησαν τη Νεολαία σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Άρτα και η Λάρισα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αξίζει όλοι μας να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα πολιτικά – περιβαλλοντικά ζητήματα.
ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ; ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!