ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


«Στη Βουλή οι περικοπές των επιδομάτων των τρίτεκνων οικογενειών της Π.Ε. Ηρακλείου»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά στον Υπουργό  Οικονομικών, άρθρο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012, υπό τον τίτλο «Στήνουν καζάνια συσσιτίων».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ


«Κατανοούμε την προσπάθεια να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και η συζήτηση αποκλειστικά στους συσχετισμούς, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, όμως δεν συμμετέχουμε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το μείζον, που είναι αυτά καθαυτά τα μέτρα με τα οποία πυροδοτείται περαιτέρω η ανεργία, συντηρείται και παγιώνεται η ύφεση και ανακυκλώνεται η κρίση, δίχως ελπίδα και προοπτική.»

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιήσει αύριο (3/11/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, για τον κίνδυνο να μείνουν οι ακρίτες νησιώτες της Δωδεκανήσου, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ όπου συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ  και μετά μίλησε στους εργαζόμενους της εταιρίας.

Μετά τις συναντήσεις ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ»

Ολοκληρώθηκε σήμερα (2/11/2012) αργά το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και αυτή την Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


Τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία αιτιάσεις-εκβιασμούς της Τρόικας η οποία απαίτησε να ενταχθεί στο Μνημόνιο το νέο σύστημα συνταγογράφησης ΠΡΙΝ την εκταμίευση της δόσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ


«Κύριε Παναγιωτόπουλε, η Εθνική κυριαρχία δεν παραχωρείται με κανένα αντίτιμο»

«Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα αναφερόμενοι στις Ε.Δ και το ηθικό των εν ενεργεία και των αποστράτων, σας έχουμε επανειλημμένα καλέσει να μας ενημερώσετε σχετικά στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ


ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


«ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ  ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;»

«ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ;»

«ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΡΚΟ «ΣΠΑΕΙ» ΣΕ «ΚΑΛΟ» ΚΑΙ «ΚΑΚΟ» ΚΟΜΜΑΤΙ;»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Κάρτα του πολίτη»

Σε σύσκεψη, την οποία είχε συγκαλέσει το 2010 ο τότε πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου, λίγες μέρες μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είχε ανακηρύξει την «κάρτα του πολίτη» ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του. Όπως είχε δηλώσει σχετικά ο ίδιος: «...δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας, στο βιβλιάριο υγείας. Όλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη. Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι, όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων, βρίσκει χρήματα και γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα του Πολίτη».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνεδρίασε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου η Διοικούσα Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, στρατηγικής του κινήματος και οργανωτικών δομών.

Με κοινή τους δήλωση όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καταγγέλλουν την αήθη σεναριολογία, που περιπλέκει στελέχη του κινήματος σε υπό δημιουργία νέο πολιτικό φορέα, η οποία υποκινείται από γνωστά κέντρα εξυπηρέτησης και στήριξης της υπό κατάρρευσης συγκυβέρνησης των προθύμων.

Η απάντησή μας δίδεται καθημερινά εντός και εκτός Κοινοβουλίου.