ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Στρασβούργο. Η αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπό τον Πάνο Καμμένο συναντήθηκε με το προεδρείο της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων  Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

«ΦΕΡΝΕΙ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ - ΜΑΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ»


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΕΙ; ΜΟΝΟ ΔΥΟ»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ» ΤΩΝ ΟΤΑ, ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΕ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  
Την ισότητα των γυναικών έναντι των ανδρών στα χαρτιά και όχι στη μάχη της καθημερινότητας και της επιβίωσης, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα (21/11/2012) στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψήφιση της ενσωμάτωσης Κοινοτικής Οδηγίας στο ελληνικό Δίκαιο για «την εφαρμογή της αρχής της ίσης συμμετοχής ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΙΠΠΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


«Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;»


Τέλος στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία των κατοίκων της τοπικής Κοινότητας Ιππείου, της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα του Δήμου Λέσβου, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: «Επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τις μεταγραφές των φοιτητών»

Αναμφισβήτητο  γεγονός είναι ότι όλες πλέον οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εφόσον η κρίση και οι επιπτώσεις της έχουν εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Λόγω έλλειψης κλινών Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Λόγω της μεγάλης έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας, πολλοί ασθενείς χάνουν τη ζωή τους .

Ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν περίπου 1400 κλίνες σε όλη την Ελλάδα, σε λειτουργία βρίσκονται μόλις 540.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την Ετήσια Έκθεση Αναφοράς για την Μετανάστευση και το Άσυλο 2012, από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Α. Με την 41467/31.10.2012 απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικού του Υπουργείου Εσωτερικών, ανατέθηκε με απευθείας ανάθεση, η εκπόνηση μελέτης για την Ετήσια Έκθεση Αναφοράς για την Μετανάστευση και το Άσυλο 2012 στο πλαίσιο δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, στο Εργαστήριο Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς (Ε.Μ.ΜΕ.ΔΙΑ.) στην προσφερόμενη τιμή των δεκαεπτά χιλιάδων διακοσίων είκοσι ευρώ (17.220 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Κύριε Υπουργέ,
 
στο πλαίσιο των Μνημονιακών επιταγών, με πρόσφατο νόμο, το Υπουργείο δίνει άδεια άσκησης επαγγέλματος ξεναγού μετά την ολοκλήρωση 2μηνων σεμιναρίων σε όλους τους κατοίκους της Ε.Ε

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΒΙΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ


«Ως νοσηρά φαινόμενα χαρακτηρίζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά φοιτητών που ανήκουν σε ακραίους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι χειροδίκησαν εναντία σε καθηγητή αλλά και σε συμφοιτητές τους στο ΑΠΘ στη Θεολογική Σχολή. 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΣ


Την πλήρη συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζόμενων του προγράμματος ΚΟΧ της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» εξέφρασε σήμερα μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής   Ηρακλείου   Νότης Μαριάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP


Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η τακτική του «καλού μαθητή» απέναντι στον Σόιμπλε και την παρέα του που υιοθέτησε ο καθηγητής και υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας εν όψει του Eurogroup απέτυχε παταγωδώς.
 Είναι χαρακτηριστικό τόνισε ο Νότης Μαριάς, ότι μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup δεν εκδόθηκε καν επίσημη δήλωση (Statement) του οργάνου όπως είθισται, αλλά εκδόθηκε δήλωση του προέδρου του οργάνου κ. Γιούνκερ

Στην εν λόγω δήλωση παρά τα όσα λένε τα διάφορα μνημονιακά «παπαγαλάκια» στα ΜΜΕ, δεν υπάρχει ούτε λέξη για την ενδεχόμενη εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ παρότι η κυβέρνηση Σαμαρά επέβαλε ένα κοινωνικό Αρμαγεδδώνα αντιλαϊκών μέτρων και απολύσεων.

Ταυτόχρονα στη δήλωση του κ. Γιούνκερ γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους σε δήθεν τεχνικό θέμα, το οποίο θα διευθετηθεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν τονίσει ότι το ζήτημα του υπέρογκου επονείδιστου χρέους θα λυθεί μόνο με μονομερή διαγραφή και καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

Αυτό είναι το έργο μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του δημοκρατικού αντιμνημονιακού τόξου που σύντομα θα κληθεί από τον ελληνικό λαό να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΗΜΑ PLUS»


1) Πόσο αισιόδοξη είστε κα Κόλλια πως θα κατορθώσει η χώρα μας να εξασφαλίσει την επόμενη δανειακή δόση αλλά και τη συνέχεια της δανειακής ροής μέσα στο ζοφερό Ελληνικό και Ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον;

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ (Ε.Ο.Ζ.)


Είναι βέβαιο, ότι η ίδρυση ειδικών οικονομικών ζωνών  (Ε.Ο.Ζ.) και στο Ν. Σερρών θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα.
Αυτό το οικονομικό εργαλείο ορισμένοι ήδη σπεύδουν να το αγκαλιάσουν και σε τοπικό επίπεδο, αλλά άλλοι, μεταξύ αυτών και εγώ, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


«21η Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας: γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα»

Στις 21 Νοεμβρίου, Ημέρα της Παναγίας, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η μη διάθεση εμβολίων στους ανασφάλιστους πολίτες με κίνδυνο για την υγεία τους»

Απαράδεκτη είναι η μη διάθεση εμβολίων στους ανασφάλιστους πολίτες, από Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Δημοτικά Ιατρεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


«O Νότης Μαριάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να ακυρωθεί η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία»

Γραπτή Ερώτηση για την ακύρωση της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κατέθεσε χθες 20/11/2012 στη Βουλή ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ


Ερώτηση σχετικά με την αδυναμία και αδιαφορία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (1224/2009 και 404/2011)  για την Αλιεία, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στον ελληνικό κλάδο, που ασχολείται με την υπερπόντια αλιεία, κατέθεσε στη Βουλή και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας η Μίκα Ιατρίδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ)


«Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ»

Με την από 31-10-2012 ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έφερε στην επιφάνεια το θέμα της σύνθεσης του Δ.Σ του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ως γνωστό τα πέντε -κομματικά επιλεγμένα- μέλη του Δ.Σ του Ταμείου αποφασίζουν για την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας όπως πρόκειται να συμβεί και με το λιμάνι του Βόλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Θέμα: «Εκτιμήσεις προσλήψεων-αποχωρήσεων προσωπικού στην περίοδο 2013-2016»


Στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για τη Στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, το οποίο εκπονήθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εντάσσονται οι εκτιμήσεις αποχωρήσεων προσωπικού για καθένα από τα έτη 2012-2016 και οι αντίστοιχες εκτιμήσεις προσλήψεων για τα έτη 2013-2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Πάγωμα Προσλήψεων»

Σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισθέν Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής, 2013-2016, το πάγωμα προσλήψεων που ήδη ισχύει στο δημόσιο τομέα επεκτείνεται και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα έτη 2013 και 2014.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ EUROGROUP


« Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ως χθες χαρακτηριζόταν από την ενδοτικότητα και την πλήρη παράδοση στις απαιτήσεις της τρόικας θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη σήμερα, αν μαζί με τις δηλώσεις που εκστομίζονται για εσωτερική κατανάλωση και εντυπωσιασμό, υπήρχε στο συρτάρι και ένα σχέδιο εθνικής αντίδρασης στον μνημονιακό μονόδρομο αλλά και η διάθεση να εφαρμοσθεί.»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Κύριε Πρόεδρε,

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 συντελέστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που κατήργησε ουσιαστικά το Πολίτευμα της Ελλάδας που σύμφωνα με το ισχύον (τυπικά πλέον) Σύνταγμα είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


«Στη Βουλή οι ελλείψεις καθηγητών στα Τ.Ε.Ε του Νομού Ηρακλείου»

Αναφορά προς τον Υπουργό  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, κατέθεσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά με τις ελλείψεις καθηγητών στα Τ.Ε.Ε του Νομού Ηρακλείου.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ


Την από 07/11/2012 αναφορά της Β’ ΕΛΜΕ  Έβρου κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ν. Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης η οποία αφορά τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Βορείου Έβρου.

Ακολουθεί η αναφορά της Β’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: