ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ


«Στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν θα εξετάσω τον μάρτυρα Κώστα Βαξεβάνη, διότι, ως Δικηγόρος, είχα την τιμή να είμαι ο Συνήγορος Υπεράσπισής του, στην γνωστή υπόθεση σχετικά με τη δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc.

Για λόγους ευσυνειδησίας και ευπρέπειας πήρα την απόφαση να απέχω από την εξέτασή του στην επιτροπή, ώστε να αποφευχθούν υπόνοιες περί μη αντικειμενικότητας μου.»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


«Εκτός υπουργείου η Όλγα Κεφαλογιάννη»

Μετά τις διαδοχικές αρνήσεις της υπουργού Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη να ενημερώσει τη Βουλή για σειρά σκανδάλων στον ΕΟΤ, η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε το ακόλουθο σχόλιο για τη στάση της αρμόδιας υπουργού:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με χθεσινό του ψήφισμα προσπαθεί να βάλει χέρι στην ελληνική ΑΟΖ νομιμοποιώντας ταυτόχρονα τις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις κατά της Ελλάδας»

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με χθεσινό του ψήφισμα προσπαθεί να βάλει χέρι στην ελληνική ΑΟΖ νομιμοποιώντας τις παράνομες απαιτήσεις κατά της Ελλάδας.» κατήγγειλε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είναι μαγαζάκι της κυβέρνησης είναι φορέας που οφείλει να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη»
  
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) σε εφαρμογή του ν.4093/2012 αντί να περικόψει ως όφειλε από τις συντάξεις των αποστράτων 66 εκατομμύρια ευρώ, για λόγους ανεξήγητους, παρακράτησε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο»
  
Στον από 18-2-2013 απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ του, ο οποίος κοινοποιήθηκε στο Κίνημα μας στις 14-3-2013, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αναφέρεται σε «πολλά εσωτερικά προβλήματα, καταγγελίες για παράνομες ιδαχοποιήσεις, οικογενειοκρατία και μαϊμού συμβάσεις» που αφορούσαν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο ΕΜΠ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


«Η αίτηση να αναρτηθεί εικόνα του Χριστού στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων είναι ίσως το λακωνικότερο κείμενο που υπέγραψα ποτέ. Πιθανόν δε και το ουσιαστικότερο. Μάλιστα, αποτελεί απόσταγμα σκέψης τεσσάρων ακόμη ψυχών, του Κ.Α., του Ξ.Σ., του Α.Α. και του Ι.Σ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ


Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γαβριήλ Αβραμίδης, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Ομογενών, από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο, στην Πλατεία Συντάγματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙ ΚΟΖΑΝΗΣ


Στις 14/3/2013 θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στο 523 κέντρο νεοσυλλέκτων Τ.Π. Στρατόπεδο Μαυροδενρίου Κοζάνης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης που έχει κατατεθεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ»

«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»

«ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ 100%. ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 50% ΛΟΓΩ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τη Ρόδο εν όψει του προσυνεδρίου Νοτίου Αιγαίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 10:30 στο Ροδίνι, με θεματική ενότητα «Τουρισμός».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, ως πραγματικός ιδιοκτήτης του μνημονίου μονιμοποίησε το χαράτσι της ΔΕΗ και άνοιξε το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζοντας πλήρως το μνημόνιο 3».