ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στα γραφεία του συλλόγου. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους και επεσήμανε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρίσκονται στο πλευρό τους.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»


«Οι τοπικές κοινωνίες στα ακριτικά νησιά, αν εφαρμοστεί η πολιτική σας, θα βλέπουν τον πλούτο τους να δίνεται σε ιδιώτες και τα έσοδα να μην καταλήγουν σ’ αυτές, αλλά στις τσέπες των άλλων, των ημετέρων, των πιστωτών μας».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«Η παράσταση της δήθεν ενδοκυβερνητικής διαπραγμάτευσης παίρνει νέα παράταση τουλάχιστον ως την άλλη εβδομάδα. Στην πραγματικότητα οι κυβερνητικοί εταίροι, ή αναζητούν τρόπο ανακοίνωσης των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί υπό τον φόβο των αντιδράσεων των εξαπατηθέντων πολιτών ή κάποιος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο χωρίς ακόμα να ξέρουμε το γιατί.»

ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Για τη Λευκορωσία αναχωρεί αύριο (Παρασκευή 21/09/2012)  το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και τακτικό μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


«Η ΝΔ ΣΙΩΠΗΣΕ ΣΕ ΟΣΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ »


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή δήλωσε τα εξής:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ


«Κακοδιαχείριση, Υψηλό κόστος και Ανευθυνότητα της Κυβέρνησης βυθίζουν τη ΛΑΡΚΟ»
 

Στις 15/9/2012 η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή συνοδεύοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και συναντήθηκε με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων και τη Διεύθυνση του εργοστασίου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΡ


«Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΡ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ» 


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην παράταση της θητείας των μελών του ΔΣ στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τόνισε τα εξής :   

«Η τρίμηνη παράταση της θητείας των Ανεξάρτητων Αρχών, διευκολύνει το   καθεστώς ασυδοσίας στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Σήμερα 20/9 στο Αστυνομικό Μέγαρο στην Λαμία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των Σωμάτων Ασφαλείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Σκοπός  της διαμαρτυρίας υπήρξε η αναγγελία της δρομολόγησης των νέων περικοπών , την προσχεδιασμένη εξαθλίωση, την επιβολή μιας οικονομικής απολυταρχίας και την χρησιμοποίηση των σωμάτων Ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής.
Στη συγκέντρωση, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους, βρέθηκαν οι πολιτευτές Χριστόπουλος  Γεώργιος και  Δημητραντζου Βασιλική.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος.
Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και εξέφρασε την στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των πολιτικών  του μνημονίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ-ΧΑΛΚΟΥ


Η Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Ραχήλ Μακρή σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπεύθυνη του τομέα και πολιτευτή Κιλκίς  κ. Άννα-Μαρίας Γιάντση, κατέθεσε στις 17/09/2012 ερώτηση με αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με την έγκριση για εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στο Νομό Κιλκίς και τις αντιδράσεις της κοινωνίας του Κιλκίς για την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού-χαλκού στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.



Την πρωτοφανή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τελευταίο πυλώνα του κοινωνικού κράτους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, η κατάσταση των Κ.Ε.Π. είναι τραγική: το προσωπικό είναι ανεπαρκές, στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είναι μισθωμένα τα Κ.Ε.Π. το Δημόσιο οφείλει ενοίκια, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι πολυκαιρισμένα ενώ δεν έχουν εκταμιευθεί καν τα κονδύλια για ανταλλακτικά ή επισκευή των μηχανημάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Θέμα: «Διακοπή λειτουργίας παιδικών σταθμών»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 18 Σεπτεμβρίου σταματάει η λειτουργία του παιδικού σταθμού «Κρώσφηλδ» στο Κερατσίνι, ενώ αφήνει υπόνοιες για τη διακοπή λειτουργίας κι άλλων παιδικών σταθμών του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου.

ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑΣ ΛΑΓΗΕ


«Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΘΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»


Την κλοπή των 75.000.000 από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά, σε εφαρμογή Νόμου του 2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου, προκειμένου να πάνε στην αμαρτωλή και καταρρέουσα ΛΑΓΗΕ (που είναι εταιρεία του Δημοσίου για την οικονομική διαχείριση στον τομέα της ενέργειας από ΔΕΗ, ΑΠΕ κλπ) ανέπτυξε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία και ό, τι σχετίζεται με τα κρατικά ΜΜΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


«ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ VS ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ»


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια συζήτησης  για το νομοσχέδιο το οποίο αφορά στην περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα, έκανε τρεις αποκαλύψεις.

Ειδικότερα,