ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σε μια εποχή όπου βασίλευε το σκότος από μια ταπεινή φάτνη ξεπήδησε το Φως που έμελλε ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων. Οι βοσκοί ξαγρυπνούσαν, το αστέρι των μάγων έπαψε να πορεύεται και ο χρόνος έγραψε στην ψυχή του κόσμου το μεγάλο άγγελμα: «Γεννήθηκε ο Υιός του Θεού!» Σ’ εκείνα τα άγια μέρη της Βηθλεέμ, σε μία φτωχική και απλή σπηλιά,  οι άγγελοι ψάλλουν στο Σωτήρα «ωσανά», μία μελωδία που κάνει άψυχα και έμψυχα να ξυπνούν από το λήθαργο, να ακούνε, να αγάλλονται. Αυτή η σπηλιά έγινε μια μεγάλη αγκαλιά, που δέχθηκε στοργικά το Θείο βρέφος, το Σωτήρα της οικουμένης. Ο υιός του Θεού γεννήθηκε μέσα στη φτωχική φάτνη την παγερή νύχτα του Δεκεμβρίου, περιφρονώντας τα ζεστά παλάτια, για να γίνει λαμπρό παράδειγμα ταπεινότητας και απλότητας. Έγινε, έτσι, πηγή χαράς και ελπίδας, ανακούφιση των πονεμένων, το βάλσαμο των δυστυχισμένων, το στήριγμα και η βοήθεια των κατατρεγμένων. Μας χάρισε την αιώνια ζωή, άνοιξε το δρόμο για τη σωτηρία και τον παράδεισο.

Συνέλληνες, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η σημερινή εικόνα της κοινωνίας μας απέχει πολύ από αυτό το οποίο στη συνέχεια μας δίδαξε ο Ιησούς και δυστυχώς τείνει να είναι ίδια με εκείνη πριν τη γέννηση Του . Αναρχία, ηθική κατάπτωση, υλισμός, εγωισμός, έλλειψη συνειδήσεως, απανθρωπιά, μίσος, κακία, φθόνος, εγκληματικότητα, διχόνοια, όπως επικρατούσαν τότε, έτσι και σήμερα. Η Ορθοδοξία και το οικουμενικό  πνεύμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της αλληλεγγύης , της συμπόνιας βάλλεται από παντού με πρώτους διώκτες της να είναι οι σημερινοί συγκυβερνώντες, οι οποίοι  ως στυγνοί εντολοδόχοι των δόλιων ξενοκίνητων συμφερόντων και των μεγάλων οικονομικών λόμπυ, προσπαθούν να εξαφανίσουν την μικρομεσαία κοινωνική τάξη, για να στηρίξουν το κεφάλαιο και την ολιγαρχία. Ως άλλοι τύραννοι, αρνούνται να δρουν προς όφελος του λαού και επιμένουν να του προσφέρουν απλόχερα απελπισία, πόνο και απόγνωση. Από τη μια αξιοσέβαστοι οικογενειάρχες λιμοκτονούν και από την άλλη οι άρχοντες του τόπου ασελγούν απέναντι στο νόμο και στη δικαιοσύνη, παραβλέποντας παράλληλα ό,τι ορίζει η ηθική, η φιλεύσπλαχνη Πίστη μας, αλλά και το Σύνταγμα.


Οι ΑΝΕΛ Φθιώτιδας ευχόμαστε σε όλους του δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με την ελπίδα η ελληνική οικογένεια να αντέξει τις συνεχιζόμενες διώξεις, όπως κατάφερε σε όλες τις σκοτεινές περιόδους της μακραίωνης Ιστορίας μας. Βασιζόμενοι στο πατριωτικό φρόνημα, διαφυλάττοντας τα ήθη και τα έθιμα  και αντί για χρυσό, σμύρνα και λιβάνι, να ανοίξουμε τους θησαυρούς της καρδιάς μας που κρατούν διαχρονικά το έθνος μας ενωμένο και να  προσφέρουμε αγάπη, πίστη βαθιά, ευλάβεια, απλότητα, ταπείνωση και καλοσύνη, τόσο απέναντι στο  Θεό, όσο και στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.