ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


«ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΙΘΑΚΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


«Η ΙΘΑΚΗ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΣΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΘΑΚΙΟΥΣ»

Στην Ιθάκη βρίσκεται από απόψε ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ .

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ


«Επιτέλους!

Ο κ. Σαμαράς είπε και μια αλήθεια. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή με το Μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016, πράγματι θα είναι τα τελευταία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την συνεχή και αδιάκοπη πτώση του εμπορίου στην χώρα μας»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, «αυξάνονται τα λουκέτα και η ανεργία στον εμπορικό κλάδο, ενώ για πρώτη φορά από το 1999 «σπάει» το ψυχολογικό όριο των 700.000 θέσεων, με την απασχόληση στον εμπορικό κλάδο να καταγράφει σημαντική υποχώρηση λόγω του μειωμένου τζίρου.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η μεθοδευμένη διάλυση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας»

Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΤΥΠΑΤΕ) ως Ν.Π.Ι.Δ. λειτουργεί υποδειγματικά, περισσότερο από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΑΤΕ BANK αλλά και των μελών των οικογενειών τους (30.000 ασφαλισμένοι).

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την καταδίκη της κυβέρνησης από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για παραβιάσεις στα εργασιακά»

Επίκαιρη Ερώτηση για την καταδίκη της κυβέρνησης από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για παραβιάσεις στα εργασιακά κατέθεσε σήμερα 19/11/2012 στη Βουλή  ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ κ. Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ


«Στη Βουλή τα λειτουργικά προβλήματα του Πταισματοδικείου Ηρακλείου»

Δύο αναφορές στον Υπουργό  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων  κ. Α. Ρουπακιώτη, σχετικά με τα οξυμένα λειτουργικά προβλήματα του Πταισματοδικείου Ηρακλείου κατέθεσε σήμερα 19.11.2012 ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ


«Τα Νέα μέτρα καταργούν την Αυτοδιοίκηση»

«Η Κυβερνητική Τρόικα μετά τις «τυφλές» απολύσεις στους ΟΤΑ, προωθεί και την οικονομική εποπτεία στο σύνολο του Δημοσίου και τους Δήμους. Η επιβολή εποπτείας καταργεί, στην ουσία, την έννοια της ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Η συγκυβέρνηση των προθύμων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θέτει την χώρα σε απόλυτη επιτροπεία και παραδίδει τα κλειδιά της στους δανειστές της.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ 50% ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ 70% ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΣΩΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ

ΝΗΠΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΕΣ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ.


ΑΠΟΨΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΥΛΟΤΟΜΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ… ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΑ!»
  
Την ώρα που απαγορεύεται σε κατοίκους των ορεινών περιοχών της Καστοριάς να κόβουν ξύλα για τις σόμπες τους και όχι παραπάνω για όσα δεν τους επαρκούν ούτε για τη μισή χειμερινή περίοδο, οι Αλβανοί υλοτομούν παράνομα τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στην περιοχή του Γράμμου, πουλώντας μετά τα ξύλα αυτά στους Καστοριανούς, ως… αλβανικά!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Τηλεφωνικά ραντεβού και ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ρυθμίσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ τα ραντεβού με τους Ιατρούς/Οδοντιάτρους των Τ.Μ.Υ/Ε.Ο.Π.Υ.Υ για όλη την Ελλάδα, πρέπει να καλέσεις έναν εκ των τεσσάρων (4) αριθμών: 14784, 14884, 14554 και 14900.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Αντισυνταγματικότητα νόμου 3838/2010 και συνέπειες»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος 3838/2010, τροποποιούσε τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας. Ένα σημαντικό τμήμα του πολιτικού κόσμου αισθάνεται δικαιωμένο από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, που κρίνει ως αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο νόμο.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ


«Κύριε υπουργέ της Εθνικής Άμυνας σε χθεσινή σας συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δηλώσατε μεταξύ άλλων: «Οι περικοπές που έγιναν, δεν έγιναν «στον αέρα». Γνώμονας ήταν οι ανάγκες της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Με βάση τη νέα δομή προβλέπεται το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, η κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων, η συγχώνευση και η σύμπτυξη μονάδων και πολλές άλλες αλλαγές. Όλα αυτά εστιάζονται σε έναν υπέρτατο στόχο: