ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


«Πλειστηριασμός της Εθνικής Ενεργειακής κυριαρχίας με συνενοχή της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και την χορηγία του Μυτιληναίου και της Siemens»

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας αλλά και οι καταγγελίες μας για τον σχεδιασμό ξεπουλήματος, εκποίησης και «δωρεάς» των ενεργειακών πόρων της χώρας μας σε διεφθαρμένα εγχώρια συμφέροντα. Σε συνέδριο που πραγματοποιεί σε λίγα 24ωρα το  Ινστιτούτο Ενέργειας, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, συμμετέχουν όλοι οι συνένοχοι της τραγικής κατάστασης που βιώνει η χώρα με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών για το «χάρισμα» της δημόσιας περιουσίας. Και όλα αυτά με τη χορηγία εταιρειών που σχεδιάζουν την αρπαγή των ενεργειακών πόρων όπως η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo, ενώ βασικός υποστηρικτής είναι η Siemens! Προφανώς, το συνέδριο γίνεται με χρήματα του Ελληνικού λαού και τα κλεμμένα από τη μη καταβολή των χαρατσιών αλλά και τις μίζες της Siemens.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ TOY ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κ. Σταυρούλα Ξουλίδου παρέστη στις 26.10.2012 στην δοξολογία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, πολιούχου της πόλης και προστάτη της Μακεδονίας. Εξερχόμενη από τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου η  κ. Ξουλίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Θέμα: «Ολιγωρία στην επίλυση του ζητήματος της λειτουργίας των λατομείων στο Κουφόβουνο Νομού Έβρου»

Κύριε Υπουργέ,

Η δραστηριότητα στα λατομεία του Κουφόβουνου ξεκίνησε από την δεκαετία του 80 και το 2005 οι τρεις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί εντάχθηκαν στον νόμο για περιβαλλοντική αποκατάσταση. Δόθηκε χρόνος δύο ετών και η προβλεπόμενη από το νόμο τριετής παράταση και με απόφαση του τότε νομάρχη η διεύθυνση περιβάλλοντος χωροταξίας της περιφέρειας παρέτεινε τον χρόνο της αποκατάστασης κατά ένα έτος. Το Υπουργείο παρέτεινε το χρονικό περιθώριο καθορισμού των λατομικών περιοχών για μία ακόμη πενταετία ούτως ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στην Περιφέρεια ΑΜΘ προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες από τον Νόμο διαδικασίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΔΗΘΕΝ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ


«Αυτό που τέλειωσε σήμερα, είναι στη πραγματικότητα η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης καθώς ο πρωθυπουργός χωρίς να πρωτοτυπήσει στο ελάχιστο, επανέλαβε μονότονα αλλά και πειθαρχημένα, τον εκβιασμό με  τον οποίο οι προκάτοχοί του κ. Παπανδρέου και κ. Παπαδήμος έβαλαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα, έδεσαν με αλυσίδες τους Έλληνες και κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο χρέους, ενώ οι δανειστές πήραν τελικά, ό,τι ζητούσαν από την αρχή.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ


«ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟΣ. Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑ»
  
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΕΙ «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ


«ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΣΩ...ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συμμετείχε σήμερα (30.10.2012) με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή σύσκεψη με αντιπροσωπεία Βουλευτών από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας, που επισκέπτεται την Αθήνα και την Άγκυρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οφείλει να ξεκαθαρίσει την συμμετοχή του ή όχι στο συνέδριο του ΙΕΝΕ για την ενέργεια με την ευγενική χορηγία Siemens»

«Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη σας επισυνάπτω το πρόγραμμα του συνεδρίου από την επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ στις 09-10-2012, που στην 1η συνεδρία γράφει ρητώς ότι θα παρέμβει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, καθώς και δημοσίευμα του econews.gr (30-09-2012) που αναφέρει ότι θα παρέμβουν εκπρόσωποι των κομμάτων μέσα σε αυτούς και ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ


« Άσχετοι; Αδιάβαστοι; Επικίνδυνοι; Ψεύτες;

Θα πρέπει κάποιοι, επιτέλους, να βγουν μπροστά και να εξηγήσουν στους συμπατριώτες τους Δωδεκανήσιους τι από όλα τα παραπάνω είναι. Εκτός και αν είναι και τα τέσσερα μαζί.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Η επέτειος του «ΟΧΙ» μήνυμα για μιαν Ανεξάρτητη Ελλάδα»

Στις 28.10.2012 η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη παρευρέθη στην παρέλαση που έγινε στη πόλη του Βόλου για να τιμήσουν οι πολίτες της Θεσσαλίας την επέτειο του «ΟΧΙ». Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων τιμής στους μαχητές του 1940 η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:


«Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΕ «ΚΑΛΗ» ΚΑΙ «ΚΑΚΗ» ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ»

«ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ  ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τη εταιρία σε «καλή» και σε «κακή».