ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


Στις 19/12/2012 ο βουλευτής Ν. Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Άθλησης κ. Κ. Αρβανιτόπουλο ως αναφορά την επιστολή – ανακοίνωση του εκπαιδευτικού Κουσινίδη Χαρίλαου καθώς και εκπαιδευτικών Βορείου Έβρου για το έργο «ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΈΒΡΟΥ»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Άθλησης

Καταθέτω ως αναφορά την επιστολή – ανακοίνωση του εκπαιδευτικού Κουσινίδη Χαρίλαου καθώς και εκπαιδευτικών Βορείου Έβρου για το έργο «ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» και παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις του υπουργείου και τις περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να ληφθεί σοβαρά η μέχρι σήμερα σπουδαία προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Έβρου για την υλοποίηση του έργου «Ανέγερση Ειδικού Σχολείου στο Σοφικό Διδυμοτείχου», ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και εμπόδια που έχουν προκύψει και οδήγησαν στην απένταξη του έργου από τους εγκεκριμένους καταλόγους των προγραμματικών συμβάσεων του Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Καθώς φορείς του τόπου εκφράζουν την αγωνίας τους για το θέμα του Εδικού Σχολείου και οι γονείς ζητούν το σχολείο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Αθήνα 19/12/2012

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Μαρίνος Ουζουνίδης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

«Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός έχει μπερδέψει το ρόλο του, γυρνάει από υπουργείο σε υπουργείο και λόγω Χριστουγέννων εμφανίζεται σαν τον Άγιο Βασίλη και μοιράζει δήθεν δώρα στους Έλληνες πολίτες τους οποίους έχει ήδη φτωχοποιήσει με την πολιτική του. Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά τι τον περιμένει από τη μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Άλλωστε σύντομα θα τελειώσουν τα Χριστούγεννα οπότε θα αποσυρθεί και ο Άγιος Βασίλης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗN ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΔ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την απόφαση της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ), για την διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών, δηλώνει τα παρακάτω:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Α.Σ.Τ.Ε. ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Μίκα Ιατρίδη: «Αν θέλετε μια διεθνούς φήμης τουριστική σχολή, αυτή πρέπει να λειτουργήσει σε έναν διεθνούς φήμης τουριστικό προορισμό, όπως η Ρόδος»

Δεν δεσμεύτηκε η αρμόδια Υπουργός Τουρισμού, για τη λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στη Ρόδο, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Μίκας Ιατρίδη, σχετικά με τη Διεθνή Σχολή και την κατάσταση των Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου και Αγ. Νικολάου.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ


«Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για τις οικονομικές δυσκολίες των Αθλητών και να τους καταστήσει ενεργά μέλη της Ελληνικής κοινωνίας»

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή με θέμα «Ματαίωση συμμετοχής αθλητών σε Ευρωπαϊκές και Διεθνείς διακρίσεις λόγω οικονομικής κρίσης», όπου επισημάνθηκαν οι ματαιώσεις συμμετοχών Ελλήνων Αθλητών σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές αθλητικές εκδηλώσεις λόγω της μη στήριξης τους από το Ελληνικό κράτος. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΤΙΑΝΟ

«Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΚΟΡΠΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Μίκα Ιατρίδη: «Άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στην Τήλο»


Με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η Μίκα Ιατρίδη ζήτησε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών στην Τήλο, που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Στο κείμενο της ερώτησης, η βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι, από τη στιγμή που οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση - λόγω της μνημονιακής πολιτικής - είναι απαραίτητη η συνδρομή των Υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών στο ακριτικό νησί. Επιπλέον, Μίκα Ιατρίδη, ζητά να χορηγηθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στο Δήμο, για την αντιμετώπιση των ζημιών και να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στο οδικό δίκτυο, ώστε οι ζημιές από μια επόμενη κακοκαιρία, να μην είναι τόσο εκτεταμένες.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: «Αντιμετώπιση σφοδρών καιρικών φαινομένων και αποκατάσταση ζημιών στην Τήλο»

Η πρόσφατη κακοκαιρία έπληξε με σφοδρότητα το νησί της Τήλου και προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες και στο κτίριο της Αστυνομίας στα Λιβάδια.

Ήδη, ο Δήμος Τήλου έχει κάνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών και των αναγκαίων εργασιών για την αποκατάσταση τους και έχει απευθυνθεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκονται οι ΟΤΑ και οι Περιφέρειες, λόγω της μνημονιακής πολιτικής, η οποία καθιστά δύσκολη την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Με δεδομένο ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό των Δήμων και των Περιφερειών θα επιβραδύνει την αποκατάσταση των ζημιών στο ακριτικό νησί της Τήλου.

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

  1. Ποια άμεσα μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προέκυψε από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Τήλο;
  1. Θα δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια στο Δήμο για την αντιμετώπιση των ζημιών; Αν ναι ποιο θα είναι το ύψος της και πότε αυτή θα χορηγηθεί;
  1. Θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, ώστε ανάλογες κακοκαιρίες να μην έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Η ΠΡΩΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 15:00 πραγματοποιείται στην Αθήνα στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» η πρώτη εθνική συνδιάσκεψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκινώντας την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ως ειδική αγορήτρια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» εντόπισε και παρέθεσε τα «μελανά σημεία» του επικείμενου νομοσχεδίου.

ΜΕ ΦΑΚΕΛΟ 6.000 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ»

«ΣΤΟ ΝΗΣΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ»

«ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ»