ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και ζήτησε την άμεση χρηματοδότησή του. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρέστη χθες 30-9-2012 στη Δοξολογία που έλαβε χώρα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών. Κατόπιν ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου, όπου η Βουλευτής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Εθνικών Ευεργετών ως εκπρόσωπος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


Τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων αγωνιστών που έπεσαν στις 17 Αυγούστου 1944 στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα και τους ντόπιους προδότες συνεργάτες τους, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη την προηγούμενη βδομάδα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΦΟΡΟΥΣ


«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ»


Τις απειλούμενες εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αμειβόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών, επιβαρύνσεις που σχεδιάζει να επιβάλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους τοκογλύφους δανειστές μας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


«ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΡΕΩΝ - ΦΕΡΕΤΖΕ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ»


Την ύποπτη και άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα δράση των (τουρκικών) παρακρατικών οργανώσεων που εδρεύουν στην ελληνική Θράκη, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Θέμα: «Ελληνική γλώσσα»


 Ο Αριστοτέλης χαρακτήρισε τον άνθρωπο ως «έλλογο ον». Ο Λόγος, κατά τον αρχαίο αυτόν φιλόσοφο, είναι η ταυτόχρονη ικανότητα, η οποία είναι έμφυτη στον άνθρωπο, να σκέφτεται, να κατανοεί («νόησις») και να εκφράζεται. Το σημαντικότερο όργανο του λόγου και της έκφρασης είναι η γλώσσα.  .....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ AΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΘΕΜΑ: «Χρήση φυτοφαρμάκων»


Κύριε Υπουργέ,

κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο υπήρξε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απαγόρευση χρήσης ορισμένων φυτοφαρμάκων. Πρόσφατα σε δημοσιεύματα αναφέρθηκε η  άρση απαγόρευσης χρήσης κάποιων από αυτά.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ : 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΘΕΜΑ: «Κλοπή μετασχηματιστών»


Κύριοι Υπουργοί,

Το τελευταίο έτος έχει αυξηθεί η κλοπή μετασχηματιστών από το δίκτυο της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), προκειμένου να αφαιρέσουν το χαλκό, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Στρατόπεδα Παρανεστίου Δράμας και Σταυρουπόλεως»


Κοινωνική αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες από τις τοπικές αρχές έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μετατρέψει μέσα σε μια νύχτα το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο κέντρο του χωριού σε προσωρινό κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών, χωρίς νωρίτερα να υπάρχει καμία ενημέρωση ή προσυνεννόηση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Καθεστώς πληρωμής των υπερωριών της ΕΛ.ΑΣ»


Η απαξίωση του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία είναι γεγονός. Η κυβέρνηση δείχνει πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της καταβολής της νυκτερινής υπερωριακής απασχόλησης των αστυνομικών, την ίδια στιγμή που τους ζητά να ανταποκριθούν, συχνά με κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή, στα δαιδαλώδη κρούσματα παραβατικότητας που σημειώνονται καθημερινά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


«Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ Ο ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ»


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


«Σήμερα 1/10, είναι η Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η ημέρα αυτή υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των ηλικιωμένων, δηλαδή των ατόμων άνω των 60 ετών, το 2004 ξεπερνούσε τα 2.500.000, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος.
Σκοπός τη σημερινής ημέρας είναι να αναγνωριστεί η συμβολή της τρίτης ηλικίας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη κάθε χώρας, καθώς και η σύγχρονη συμμετοχή τους μέσω του εθελοντικού έργου αλλά και της μετάδοσης εμπειριών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Προσωρινή αναστολή - μέχρι στιγμής- της απόφασης συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, όχι όμως και για τη Δ.Ο.Υ. Νεάπολης»


«Μετά από σχετική ερώτηση με την οποία καυτηριάζαμε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει την Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας, και την σκληρή ανταπάντησή μας στην απάντηση του κ. Στουρνάρα, ο Υπουργός προχωρά μέχρι στιγμής σε αναστολή της απόφασής του σχετικά με την Πτολεμαΐδα, όχι όμως και για τη Νεάπολη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 13,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε βαθύ «κούρεμα» των μισθών, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους, δεν τολμά να «κουρέψει» τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έτσι να προχωρήσει σε ισοδύναμα μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους κατά 12 δισ. ευρώ.»

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Μαριάς δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΤ



Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την επίθεση κατά των ΑμεΑ από μονάδες ΜΑΤ στις 27-9-2012, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν στις 27-9-2012 από μονάδες των ΜΑΤ τα άτομα με αναπηρία επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στη Βουλή για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επαπειλούμενες άδικες περικοπές των επιδομάτων και των συντάξεών τους, ήταν ένα θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό γεγονός.