ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου με τους προέδρους των ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. 

Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, καθώς και τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη των  Σωμάτων Ασφαλείας εξαιτίας των περικοπών που υφίστανται από το 2009 έως σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Σε χθεσινό δημοσίευμα για την Θεσσαλία αναφέρθηκε περιστατικό με 7χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε στην Λάρισα σε κρίσιμη κατάσταση με ελονοσία! Το παιδί σύμφωνα με το νοσοκομείο είχε κάνει προηγουμένως διακοπές στην Λακωνία, όπου πέρυσι καταγράφηκε πλήθος κρουσμάτων ελονοσίας στον τοπικό πληθυσμό λόγω της παρουσίας Πακιστανών λαθρομεταναστών φορέων της νόσου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ Μ.Κ.Ο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


«Τα τελευταία χρόνια διάφορες Μ.Κ.Ο έχουν δεχθεί την επίθεση και την κατακραυγή του κόσμου για την έλλειψη παροχής έργου, ενώ απολαμβάνουν κρατικά χρήματα.

Αυτές τις μέρες εργαζόμενοι στην Μ.Κ.Ο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με έδρα την Σάμο ζούνε το δικό τους δράμα μένοντας απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, χωρίς να έχουν κάποια πληροφόρηση για το πότε θα πληρωθούν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητήθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα πρώτης υποδοχής των εισερχόμενων λαθρομεταναστών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστικά προετοιμασία έτσι ώστε οι λαθρομετανάστες να ακολουθούν την αντίστροφη πορεία, αυτή της εξόδου από την Ελλάδα και επιστροφής στις χώρες προέλευσης τους. Κάτι τέτοιο απαιτεί συμφωνίες επανεισδοχής με τα κράτη αυτά που να εφαρμόζονται, συστηματική διπλωματική πίεση της Ε.Ε στις τρίτες χώρες προκειμένου να συνεχίσουν να συνεργάζονται και οικονομικά κίνητρα που σήμερα δεν υφίστανται.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ 24,4%


«Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ είναι εφιαλτικά. Το 24,4 για το μήνα Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ για ανεργία τον επόμενο χρόνο 34%.

Η χώρα δολοφονείται και η συγκυβέρνηση εμποδίζει την τιμωρία των υπευθύνων του εγκλήματος. Εκβιάζει και απειλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα και την κοινωνία να τα δεχτεί χωρίς καμία αντίδραση.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ένστολων που μέχρι χθες η κυβέρνηση δεσμευόταν ότι δεν θα μειώσει τους μισθούς τους αποδεικνύει ότι πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης και υπουργοί λειτουργούν ως εκτελεστικά όργανα της τρόικας και μόνο.

Είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της χώρας και σύντομα θα λογοδοτήσουν.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ


Η Συντονιστική  Επιτροπή  Ν.  Φθ/δας  των  Ανεξάρτητων Ελλήνων  ενημερώνει  τους  φίλους και τα μέλη , ότι διοργανώνει εκδρομή  στη Θεσσαλονίκη,  την  Τετάρτη 12 – 9 – 2012  για  την ομιλία του  Προέδρου  του  Κινήματος  ΠΑΝΟΥ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ 
στο  Βελλίδειο  Συνεδριακό  Κέντρο.

Για  δηλώσεις  συμμετοχής  και  πληροφορίες  επικοινωνήστε  με
τον  κ.  Καλτσά  Νίκο  ή  Δρίβα  Αθανάσιο.

Δρομολόγιο:  Αταλάντη,  Καμμένα  Βούρλα,  Λαμία,  Στυλίδα, 
διόδια  Πελασγίας,  Θεσσαλονίκη  και  επιστροφή.

Δηλώσεις  συμμετοχής  μέχρι  την  Δευτέρα  10/9/2012.


Ωρα αναχώρησης από Αταλάντη  13:00  και  14:15 περίπου από
Πλατεία Πάρκου  Λαμία.

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού εξελέγη με εντυπωσιακή πλειοψηφία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος έκανε την εξής δήλωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΩΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ


Η Συντονιστική  Επιτροπή  Ν.  Φθ/δας  των  Ανεξάρτητων Ελλήνων  ενημερώνει  τους  φίλους και τα μέλη , ότι διοργανώνει 
εκδρομή  στη Θεσσαλονίκη,  την  Τετάρτη        12 – 9 – 2012  για  την ομιλία του  Προέδρου  του  Κινήματος  ΠΑΝΟΥ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ 
στο  Βελλίδειο  Συνεδριακό  Κέντρο.

Για  δηλώσεις  συμμετοχής  και  πληροφορίες  επικοινωνήστε  με τον  κ.  Καλτσά  Νίκο  ή  Δρίβα  Αθανάσιο.

Δρομολόγιο:  Αταλάντη,  Καμμένα  Βούρλα,  Λαμία,  Στυλίδα, 
διόδια  Πελασγίας,  Θεσσαλονίκη  και  επιστροφή.

Δηλώσεις  συμμετοχής  μέχρι  την  Δευτέρα  10/9/2012.

Email:  anell.s.e.ftiotida@gmail.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α)


«Την Τρίτη 04-09-2012 επισκέφτηκα με κλιμάκιο του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τα κεντρικά γραφεία του ΚΕ.Π.Α. στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Δυστυχώς, η εικόνα που αντιμετωπίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου, ήταν αποκαρδιωτική. Ουρές ασφαλισμένων ή συγγενών αυτών από όλη την Ελλάδα περίμεναν για ενημέρωση έξω από την πόρτα του μοναδικού γραφείου εξυπηρέτησης, στο οποίο εργάζεται μόνο μία υπάλληλος !!!

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: Σχετικά με τη μετακίνηση 1881 συνοριακών φυλάκων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο.

Σε απάντηση στην Ερώτησή μου με Α.Π. 637/1-08-2012, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και εσείς κύριε Υπουργέ, αναγνωρίζετε ότι «για την πλειοψηφία των νέων μεταναστών η Ελλάδα θεωρείται ο πιο κατάλληλος αρχικός σταθμός ή αλλιώς η πύλη εισόδου της ΕΕ με τελικό προορισμό άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης» και ότι «η παράνομη μετανάστευση στην περιοχή του Έβρου παρά τη διάθεση επιπλέον αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου και την παρουσία ενισχυτικών δυνάμεων από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, συνολικά, στην Ελλάδα 44.602 παράνομοι μετανάστες».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS


Ο κ. Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Μετά τη σημερινή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ κ. Μ. Βορίδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με την οποία παραδέχθηκε ότι η συμφωνία εξώδικου συμβιβασμού της Ελλάδας με τη Siemens είναι άκυρη γιατί δεν εγκρίθηκε εντός 45 ημερών από τα συμβαλλόμενα μέρη, επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο η δήλωση μας στις 31 Αυγούστου 2012.