ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

«Το πολυνομοσχέδιο που έχει έρθει σήμερα, στο πρώτο του κομμάτι, το φορολογικό, από το άρθρο 1 μέχρι 75, όλοι περιμέναμε να είναι το δίκαιο, το απλό, το κατανοητό, αυτό το νομοσχέδιο που θα έχει προοπτική δεκαετίας. Να είναι ένα εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, την ανεργία.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

«Μετά από εκατοντάδες ώρες συνεδριάσεων της Επιτροπής έφτασε η ώρα να παραπεμφθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, για τους συνενόχους του. Αυτοί βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δεν τους αγγίζει κανείς. Δεν τους ακουμπά κανείς.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα θα επιτελέσω το καθήκον μου ναι μεν ως Βουλευτής, όπως πρέπει, αλλά κυρίως ως Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, γιατί αν και τελείωσε το έργο της η Επιτροπή, εμείς δεν τελειώσαμε το καθήκον μας και τις αρμοδιότητές μας ως Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, διότι όσους μήνες διήρκησε αυτή η Προκαταρκτική Επιτροπή αυτήν την ιδιότητα είχαμε και έτσι έπρεπε να λειτουργήσουμε.

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ Ν. 4046/2012, 4093/2012, 4127/2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

«Ο «υπουργός της αξιολόγησης» απολύει χωρίς καμία αξιολόγηση»
  
Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέρριψε κάθε εφαρμογή της διαθεσιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστική ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας της Μαρίνας Χρυσοβελώνη:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να μιλήσω απλά για να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει συμβεί αυτούς τους έξι μήνες. Διότι έχω την εντύπωση ότι άκουσα από αρκετούς συναδέλφους που πήραν το λόγο θεωρία, πολλά λόγια και ουσία μηδέν.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

«Συζητούμε ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει κυριολεκτικά αναστατώσει τη χώρα. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος και σε άλλες πλατείες της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μαζική αντιλαϊκή επίθεση που γίνεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Προστασία των Ελλήνων δανειοληπτών από τα distress funds»
  
Υπό τον έλεγχο ξένων επενδυτών και των distress funds έχουν ήδη περάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής» τα πρώτα πακέτα «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΤΗN ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Για άλλη μια φορά κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος. Έως πότε;»

Η τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα ανέπτυξε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής την ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά του υπό συζήτηση επονείδιστου πολυνομοσχεδίου για την επιβολή των νέων μέτρων εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού και συγκεκριμένα: