ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εισηγήτρια την Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου και επερωτώντες τους βουλευτές κ. Τέρενς Κουίκ, κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, κ. Βασίλειο Καπερνάρο, κ. Παύλο Χαϊκάλη και κ. Νότη Μαριά για τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναδείχθηκαν θέματα που «καίνε» ακόμη και σήμερα τη λειτουργία των δημόσιων Γυμνασίων και Λυκείων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΨΩΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Θέμα: «Σοβαρό πλήγμα για τους αρτοποιούς της Θράκης οι ανεξέλεγκτες και παράνομες εισαγωγές ψωμιού από τη Βουλγαρία»

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Οικονομικών απαντά γενικόλογα και χωρίς επιχειρήματα σε ερώτηση που αφορά παράνομη διακίνηση προϊόντων, δίχως να υπεισέρχεται στην ουσία της καταγγελθείσας, κραυγαλέας παρανομίας που συντελείται στην περιοχή. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ


Σε απάντηση της ερώτησης που υποβλήθηκε από τον Βουλευτή Έβρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνο Ουζουνίδη στον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ η λακωνική απάντηση αναφέρει:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΡΙΑΝΤΑ» ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


«ΣΑΚΙΑ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΖΗΤΩ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ»

Τις απαράδεκτες και τριτοκοσμικές συνθήκες τις οποίες υφίστανται 30 νήπια του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου που γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία το πραγματικό, στυγνό πρόσωπο της Πολιτείας, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ-ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Αναληφθέντα προγράμματα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε η Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τα αναληφθέντα προγράμματα από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, πέρα από τις επιχορηγήσεις των 11,5 εκατ. ευρώ για κάλυψη κτιριακών αναγκών και των  600 χιλ ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου, έχει λάβει χρηματοδοτήσεις που συνολικά φτάνουν τα 1.247.500 ευρώ, από τον Μάιο του έτους 2011 και εντεύθεν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΘΕΜΑ: «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο - Αύξηση Επιχορήγησης σε περίοδο οικονομικής ύφεσης»

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων κατέθεσε η Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την Αύξηση της Επιχορήγησης του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σε περίοδο οικονομικής ύφεσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το συγκεκριμένο Ινστιτούτο αποτελεί μοναδική εξαίρεση, αφού κατάφερε όχι μόνο να μην υποστεί μείωση εσόδων, αλλά να πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το 2010 και τελικά να αυξήσει τα έσοδά του κατά 87%!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης και της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΝΑ...«ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ»!


«Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ»

«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΑΟΖ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΗ...ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗN ΤΟΥΡΚΙΑ»

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


«Βάλτε πλάτες ως Υπουργός Παιδείας και μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς των γνωστών ανθελληνικών κέντρων της Θράκης για να χαθεί η ελληνική γλώσσα από την περιοχή» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και συζητήθηκε χθες (3/12/2012) στη Βουλή.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


«Μπροστά στην κατακραυγή για το φορολογικό σχέδιο νόμου που τιμωρεί τα παιδιά και εξοντώνει την μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος, αδειάζει και απαξιώνει τους στενούς συνεργάτες του υποσχόμενος άλλη κατανομή ενός φορολογικού βάρους το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτο και ανίκανο να εισπραχθεί σε μια χώρα που θα ζήσει για έκτο χρόνο στην ύφεση με πολίτες εξαντλημένους φοροδοτικά και εξαθλιωμένους.

Ο κ. Σαμαράς ας μη λησμονά ότι είναι πάντοτε αυτονόητα υπεύθυνος για την κυβέρνησή του και ότι πίσω από κάθε απόφαση βρίσκεται η δική του εντολή.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


«Η ομιλία του αρμόδιου Υπουργού κ. Στυλιανίδη, στη διάρκεια του χθεσινού έκτακτου συνεδρίου κινήθηκε σε γενικού χαρακτήρα τοποθετήσεις επιτείνοντας την αβεβαιότητα που διακατέχει το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση του Κωνσταντίνου Μιχαλίτση, Συντονιστή Κινήματος Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Στερεά Ελλάδα, για άμεση καταβολή της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ για την καρπόπτωση λόγω πυρηνοτρύτη που είχαν υποστεί το 2010 και είχε εγκριθεί από την τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Μπατζελή.


Έχουν περάσει δύο (2) ολόκληρα χρόνια από την ανακοίνωση της τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Μπατζελή, για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς λόγω καρπόπτωσης και υποβάθμισης της παραγωγής από πυρηνοτρύτη, με το αρχικό ποσό των 2 ευρώ ανά δέντρο και την πρόσκληση του ΕΛΓΑ για δήλωση από τους ελαιοπαραγωγούς και την ένταξη τελικά της αποζημίωσης στο πρόγραμμα των ΠΣΕΑ.