ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ


«Στον ημερήσιο τύπο, γράφτηκε σήμερα, ότι η φράση: «δεν πάει άλλο, αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», που ακούστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αποδίδεται στον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Προκύπτουν έτσι, τα δικά μας ερωτήματα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δικαιώνουν την επιλογή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αναλάβουν, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, την πρωτοβουλία για την παραπομπή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου στην προανακριτική επιτροπή. Όλα στο φως, καμία συγκάλυψη.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ


«Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της Τρόικας εκτελεί κυριολεκτικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στέλνει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και ακολουθώντας μια πολιτική «αλά» ΑΤΕ, ετοιμάζεται να πουλήσει αντί πινακίου φακής ένα ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα.» 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Θέμα: «Εγκλωβισμός χιλιάδων ΑμEA στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με απόφαση του προέδρου του κινήματος κ. Πάνου Καμμένου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και της Διοικούσας Επιτροπής και αφού επεξεργάστηκαν τις προτάσεις της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης του κινήματος ανακοινώνονται τα κάτωθι:

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κατέθεσε σήμερα (15/1/2013) στις 11:30 μήνυση εναντίον των τριών αξιωματούχων της τρόικας Πωλ Τόμσεν, Δανού υπηκόου, στελέχους του ΔΝΤ, Ματίας Μορς, Γερμανού υπηκόου, στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κλάους Μαζούχ, Αυστριακού υπηκόου, στελέχους της Ε.Κ.Τ., όλοι μέλη της τρόικας η οποία ανέλαβε από το Μάιο του 2010 να επιβάλλει στην Ελλάδα τα πιο σκληρά, τα πιο ανάλγητα και τα πιο απάνθρωπα αντιλαϊκά μέτρα.

3η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τ.ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Ν. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Μηνυτήρια αναφορά, όπως είχε δεσμευτεί, καταθέτει την Τρίτη (16.01.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η κατάθεση θα γίνει στις 11.30 ενώπιον του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


«Ο ήχος των Καλάσνικοφ δεν θα καλύψει την δημόσια συζήτηση για το Μνημόνιο»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδιαίτερα τέτοιες πράξεις στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού αφού μεταφέρουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα θύματα του Μνημονίου στον θυματοποιούμενο κ. Σαμαρά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Α. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ


Η Αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε σήμερα επιστολή στον διευθυντή της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Α. Καρακούση με θέμα την αντικειμενική παρουσίαση των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ιδιαίτερα σε σχέση με την λίστα Lagarde. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς το ΒΗΜΑ:

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


«Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κυβερνάται με Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει διά περιφοράς των σχεδίων νόμων και συλλογής υπογραφών. Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προφανώς, θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Ειπώθηκε και καταγράφηκε μέσα σε μία κρίση ειλικρίνειας και παραδοχής από την άλλη, ότι μέσα σ' αυτό το σχέδιο νόμου υπάρχουν διατάξεις που θα έπρεπε να συζητηθούν στην ώρα τους και ξεχωριστά, αφού από πουθενά δεν προκύπτει το κατεπείγον και επισημάνθηκε ότι είναι η τελευταία φορά που συμφωνούν με αυτή τη διαδικασία και μάλιστα με πόνο καρδιάς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ληξουρίου, Δημήτρη Μαρκάτο, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα σχέδια του υπουργείου Υγείας τα οποία περιλαμβάνουν τη συγχώνευση του νοσοκομείου Ληξουρίου με το Γενικό Νοσοκομείο  Αργοστολίου.