ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΔΩΝ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ»


Ολοκληρώθηκε απόψε (01.01.2013) η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Χίο, την οποία έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία.

Το πρωί παρέστη στη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Μάρκου. Στη συνέχεια στην κοπή της Βασιλόπιτας, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη, και κατόπιν παραβρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας στο Μοναστήρι της Παναγιάς Βοήθειας, όπου ο Μητροπολίτης Χίου ευλόγησε τις 6 υπέργηρες Μοναχές που διαβιούν εκεί τα τελευταία 40 έως 60 χρόνια.

Αναχωρώντας από τη Χίο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:

«Η νέα επίσκεψή μου στη Χίο συνέπεσε με την αλλαγή του χρόνου. Είχα πολύ χρήσιμες επαφές και με το Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη και με τους εργαζόμενους στο εδώ νοσοκομείο, αλλά και με το Προεδρείο των ατόμων με αναπηρία.

Τόσο για το νοσοκομείο, όσο και για τα ΑμΕΑ της Χίου, θα καταθέσω τις αμέσως επόμενες ημέρες συγκεκριμένες Ερωτήσεις, δεδομένου ότι κατέγραψα πολλά προβλήματα που χρειάζονται λύσεις.

Είχα επίσης την πραγματική χαρά να γνωρίσω από κοντά έναν εξαιρετικό Μητροπολίτη. Τον κκ. Μάρκο. Είναι τυχερή η Χίος που τον έχει Ποιμενάρχη.

Σε ό, τι αφορά την τοπική Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Το Κίνημα στο νησί καταγράφει νέες προσχωρήσεις μελών. Προχωρούμε δυναμικά και με αποφασιστικότητα σε δράσεις που σχεδιάζουμε εν’ όψει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων για το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριό μας στα τέλη Απριλίου.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ της Χίου αποδέχθηκαν την πρόταση αδελφοποίησης με την Συντονιστική Επιτροπή της Κεφαλονιάς, που σημαίνει ότι έρχονται πιο κοντά τα δύο νησιά των καραβοκύρηδων, τα δύο νησιά των ναυτικών.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε λίγες μέρες όταν θα κανονιστεί και η πρώτη, μέσω Skype, τηλεδιάσκεψή τους».

Αύριο Τετάρτη, ο Τέρενς Κουίκ θα ξεκινήσει την τριήμερη περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Στις 12:00 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Καρπενήσι, όπου μαζί με τον επικεφαλής Πολιτευτή του νομού Κώστα Μπακόλα και μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής θα επισκεφθούν τις τοπικές αρχές και θα περπατήσουν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να ανταλλάξουν ευχές με τους κατοίκους της Ευρυτανίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 02-01-2013 και στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού διαλόγου του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Λαμία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος  Τέρενς Κουίκ.

Στις 17.00 θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ. Νικόλαο και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σύσκεψης των μελών και Πολιτευτών του Κινήματος στο Νομό Φθιώτιδας, για τον προσυνεδριακό διάλογο και την οργάνωση Προσυνεδριακής Διάσκεψης στη Λαμία με θέμα την Ανάπτυξη.

Στις 18:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/ΤΑΣ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΤΟ 2013 ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΩΝ»

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από τη Χίο όπου βρίσκεται, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της Δοξολογίας και της κοπής της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια, έκανε την εξής δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος παρακολούθησε σήμερα Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013, τη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, ο κ. Καμμένος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανταλλαγή ευχών για το Νέο Έτος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση: