ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

«ΑΣΚΕΙ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε Ερώτηση δημοσιογράφου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα διαπίστωσα στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόσοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ασχολήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει χωρίς τελειωμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Θέμα: «ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ παρ. 6 του άρθρου 15 του ν.3938/2011»
  
Κύριε Υπουργέ,

Ο Ν. 3938/2011 και συγκεκριμένα το άρθρο 15 για την δημιουργία θεσμού του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης διαμορφώθηκαν με σκοπό την εργασιακή αποκατάσταση μεγάλης μερίδας συμβασιούχων πυροσβεστών, οι οποίοι διέθεταν μεγάλη εργασιακή εμπειρία στην δασοπυρόσβεση και όχι μόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση ως υποχρεωτικού του μαθήματος «Πολιτική και Δίκαιο» στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
  
Η συμπλήρωση ενός έτους από την κατάργηση ως υποχρεωτικής της παρακολούθησης στα σχολεία του μαθήματος Πολιτική και Δίκαιο συμπίπτει με την έξαρση φασιστικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών και ιδεολογιών στη χώρα μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: «Πολιτική δειλία της συγκυβέρνησης έναντι της ΕΡΤ»

Σχολιάζοντας την σημερινή δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το προσωπικό των ΝΠΙΔ του Δημοσίου και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρευρέθη σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ Βόλου. Με αφορμή το γεγονός, η Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Εδώ ΕΡΤ…, εδώ ΕΡΤ…!!»
  
«Το ότι υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας και ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας το γνωρίζουμε και το φωνάζουμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά χθες βιώσαμε τον απροκάλυπτο κυβερνητικό φασισμό αποδεικνύοντας ότι οι «άλλες» εποχές που θύμισε σε όλους μας το κλείσιμο του διακόπτη των πομπών της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, δεν είναι καθόλου άλλες από αυτές που ζούμε σήμερα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β´ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.

Την κατακραυγή της για την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί πραξικοπηματικά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξέφρασε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων.

Η κα Σταυρούλα Ξουλίδου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Ο θίασος της τρικομματικής κυβέρνησης απεφάσισε να κλείσει την ιστορική συχνότητα της ΕΡΤ, αφήνοντας στο δρόμο τουλάχιστον 2.656 εργαζομένους. Με περισσό μάλιστα θράσος ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος τύπου της ΤΡΟΙΚΑ δήλωσε πως είναι μία απόφαση τομή για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, καθώς η εποχή των παχέων αγελάδων έλαβε τέλος. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της λέξης εξυγίανση. Όπως εμείς, η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει, η χθεσινή πράξη, αποτελεί μόνο ένα από μια σειρά λουκέτων σε οργανισμούς που έρχεται προκειμένου να καλυφθεί η απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ για 20.000 απολύσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση, χωρίς να έχει τη δεδηλωμένη, όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα ανακοινώνουν οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με πραξικοπηματική ενέργεια, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κλείνει τη δημόσια τηλεόραση. Την ίδια στιγμή συκοφαντεί τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε έκτακτη σύγκλησή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αντισυνταγματικά κατέθεσε ο πρωθυπουργός.
  2. Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, με την υπογραφή των 18 βουλευτών, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να στηρίξουν την πρόταση μομφής.


Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα.