ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διήμερη επίσκεψη στην Κεφαλλονιά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με πολύωρη σύσκεψη, χθες το βράδυ, με τους Πολιτευτές του Κινήματος στο νησί, μέλη της Συντονιστικής και τον αρμόδιο Τομεάρχη Οργανωτικού Μάκη Πετράτο.
Στη σύσκεψη καταγράφηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στην Κεφαλλονιά και που θα πρέπει ο Τέρενς Κουίκ να προωθήσει, είτε κοινοβουλευτικά είτε απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία, από τα οποία τα κυριότερα είναι τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

«Για δεύτερη μέρα πυροσβέστες, πιλότοι, άνδρες του στρατού με τη συνδρομή και του Λιμενικού Σώματος, δημοτικοί υπάλληλοι και απλοί πολίτες δίνουν μια απέλπιδα μάχη απέναντι από το πύρινο μέτωπο που κατακαίει τη Χίο.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες για εγκληματική αδράνεια στην πρόληψη από πλευράς της κεντρικής Τοπικής Διοίκησης, πριν από την έναρξη της επικίνδυνης θερινής περιόδου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δεν έγινε σωστή διαχείριση της αντιμετώπισης της φωτιάς από την ώρα που ξέσπασε η πρώτη εστία της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΒΑΡΕΛΗ

«Ένας, ακόμη, μεγάλος δάσκαλος έφυγε από κοντά μας. Έζησε με τη σεμνότητα και τη διακριτικότητα που χαρακτηρίζουν τους, πραγματικά, μεγάλους. Η Δωδεκάνησος ευτύχησε να τον έχει άξιο τέκνο της. Όλοι εμείς και η γενιά που ακολουθεί ας κρατήσουμε τη διδαχή του ότι “Η Γλώσσα μας, που τόσο την περιφρονούμε, όσο περνούν τα χρόνια, είναι η τρίσβαθη ρίζα που μας κρατάει ακόμα ζωντανούς!". Ας είναι ελαφρύ το χώμα του τόπου μας που θα τον σκεπάσει».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

«Τις τελευταίες βδομάδες, γινόμαστε μάρτυρες μιας μεθοδευμένης τακτικής, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, με διαρροές πληροφοριών στον Τύπο, προετοιμάζει την κοινή γνώμη για συρρίκνωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ώρα που άλλες χώρες επενδύουν το μέλλον των επόμενων γενεών σε μια δυνατή παιδεία, πρώτα οι προηγούμενες κυβερνήσεις και σήμερα οι μνημονιακές δυνάμεις, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οδηγούν με συστηματικές κινήσεις στην εξαθλίωση την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προς όφελος ημέτερων διαπλεκόμενων συμφερόντων.
Με πρωτεργάτες εντεταλμένους ανθέλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου, που έχουν περάσει και το κατώφλι της σημερινής Βουλής, διαλύουν και καταστρέφουν τον ιστορικό ιστό της Πατρίδας, βάζοντας σε εφαρμογή τα πονηρά και εκ των λεσχών κατευθυνόμενα σχέδιά τους.