ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΑΟΖ


«ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ, ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η Τουρκία θα απαντήσει κατάλληλα αν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ», δήλωσε τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ


«ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»
  
Την αδυναμία γρήγορης μετακίνησης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Χίου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας της μονοπωλιακής λογικής των αεροπορικών εταιριών που ορίζουν υψηλότατες και εξωπραγματικές τιμές στα εισιτήρια, στηλιτεύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


«ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»
  
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


«ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ SIEMENS»

«Επειδή είναι μάλλον απίθανο ο πρωθυπουργός να θέσει στην Καγκελάριο της Γερμανίας θέμα εξόφλησης του υπολοίπου του κατοχικού δανείου μαζί με τους νόμιμους τόκους, κάτι που αποτελεί σταθερή θέση και απαίτηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τουλάχιστον ας της ζητήσει την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μαζί με τη λίστα όσων κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων τα πήραν από τη Siemens. Εκτός και αν αμφότεροι, Μέρκελ και Σαμαράς, φοβούνται να το κάνουν αυτό ή έχουν κάτι να κρύψουν».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200»

«Με παραταξιακή περηφάνια αισθάνομαι έτοιμος να εισάγω στη δημόσια διαβούλευση την πρόταση για ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από τριακόσιους (300) σε διακόσιους (200). Πρόκειται για ένα επιστημονικό έργο πολλαπλών ειδικοτήτων που μήνες τώρα προσπαθούμε να χτίσουμε και να παρουσιάσουμε ως μια άρτια δημοκρατική πρόταση που επίκαιρα καθρεφτίζει τις συνταγματικές επιταγές των καιρών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Άμεσο ξεκαθάρισμα της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ»

Σε σχέση με την συνεχιζόμενη προστασία της κυρίας Παπακωνσταντίνου, συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, από τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Αθανασόπουλο, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει την ανάλγητη φορομπηχτική του πολιτική και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια, στο κρύο και στο σκοτάδι.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με αίσθημα ευθύνης, κατέθεσαν τροπολογία στο φορολογικό, προκειμένου να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Δυστυχώς, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε την τροπολογία την οποία καταθέσαμε».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί στη Βουλή την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο, με θέμα την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (10:00)


Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 συνεδριάζει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θέμα την πορεία προς το συνέδριο του Κινήματος, την επικύρωση της οργανωτικής επιτροπής των προσυνεδρίων, την διαδικασία εκλογής επιτροπής του συνεδρίου και τον καθορισμό της στάσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο θέμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Στο οικονομικό πυρ το εξώτερον στέλνει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως της περιφέρειας, λόγω της μνημονιακής κατάργησης του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.