ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


«ΖΗΤΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ  Η ΒΟΥΛΗ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»

Τον κίνδυνο αφελληνισμού της σημερινής γενιάς των Ελληνόπουλων της Διασποράς,  άμεσο απότοκο της συρρίκνωσης των θέσεων των Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό κατ’ εφαρμογή των μνημονιακών διατάξεων, επεσήμανε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Εδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου, Τέρενς Κουίκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


ΘΕΜΑ: «Απώλεια Αποζημιώσεων 29.500.000 Δολαρίων Ελληνικού Δημοσίου από Προμήθεια Συστήματος Αυτοπροστασίας ASPIS»

Κύριε Υπουργέ,

Η σύμβαση 015Γ/2003, συνολικού τιμήματος 242.000.000 Δολαρίων Η.Π.Α., υπογράφηκε στις 9 Απριλίου του 2003 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Raytheon των ΗΠΑ και αφορά στην προμήθεια των Συστημάτων Αυτοπροστασίας ASPIS II των Αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Μεταφορά μαθητών»

Κύριε Υπουργέ,

Διανύοντας τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου, διαπιστώνουμε έντονο το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει μια σειρά αποφάσεων για τη μεταφορά της αρμοδιότητας μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης αλλά παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Ιδιαίτερα στο νησί της Σαλαμίνας, η δυσκολία στην πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα αυξάνεται, αφού η οικιστική ανάπτυξη έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στις περιφερειακές συνοικίες, οι οποίες απέχουν χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού που στεγάζεται η μεγάλη πλειονότητα των σχολικών μονάδων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


«Ο Νότης Μαριάς φέρνει στη Βουλή την αποτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup»

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής  Ηρακλείου Νότης Μαριάς σχετικά με την αποτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας 12/11/2012.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


«Αν τελικά η λήψη της λεγόμενης «μεγάλης δόσης» συνοδεύεται από την ρήτρα λήψης νέων μέτρων σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του προγράμματος, τότε η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη γιατί θα έχει ανοίξει η ίδια την κερκόπορτα της λήψης νέων μέτρων, καθώς είναι πια παραδεκτό ότι το πρόγραμμα που ψήφισε προβλέπει επίτηδες στόχους οι οποίοι είναι αδύνατο να επιτευχθούν και συνεπώς η απόκλιση από τους στόχους είναι η φυσική και νομοτελειακή συνέπεια.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ


«Wir Sind Alle Griechen»

«Σήμερα θα δοθεί το μήνυμα κατά της λιτότητας των μέτρων από όλες τις χώρες της Ευρώπης…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


«Την ώρα που ο κ. Σαμαράς και οι αριστεροί θύλακες της συγκυβέρνησής του επαίρονται για την υποτιθέμενη αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό, στο εσωτερικό -όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ- η ύφεση για το τρίτο τρίμηνο του έτους παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη του 7,2% που εκτοξεύει την «επίσημη» ανεργία στο 25%.

Ας εγκαταλείψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς τις κενές περιεχομένου θριαμβολογίες και τα διθυραμβικά «εγώ» που εκστομίζει, αφού τα μέτρα που ψήφισε με τα Μνημόνια 2 και 3 τον Φεβρουάριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα, το μόνο κλίμα που μεταβάλλουν είναι το οικονομικό και μάλιστα επί τα χείρω.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ


«Δικαίωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την κατάργηση του Νόμου Ραγκούση»

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θεωρεί ότι το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και παράλληλα, κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 δικαιώνει απόλυτα την πολιτική θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Στο σημερινό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, συμμετείχαν σήμερα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με επικεφαλή τον Γραμματέα Συνδικαλισμού Νίκο Δρίτσα.