ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΤΣΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


………  ΣΗΜΕΡΑ, ΧΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ  ΚΑΙ  ……..
ΕΝΑΣ Ο …….. «ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ»  -   Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ -

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ ΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ»

«ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΣΙΩΠΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΚΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ


«Μνημείο εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στους δανειστές αποτελεί η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση Σαμαρά επαναγορά χρέους αφού τα κριτήρια και η σειρά προτεραιότητας και πληρωμής των ομολογιούχων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα καθοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΣΙΩΝ


Στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων στην Αθήνα παρευρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μίκα Ιατρίδη. Η βουλευτής είχε την ευκαιρία να δει, για μια ακόμη φορά, τον πλούτο των παραδοσιακών προϊόντων της Κάσου, να γευτεί την παραδοσιακή φιλοξενία των συμπατριωτών της και να ανταλλάξει ευχές για χαρούμενες γιορτές Χριστουγέννων και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία για όλους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Η κυβέρνηση μετά τις εντολές του Eurogroup και προκειμένου να πετύχει πλεονάσματα που θα πηγαίνουν στις τσέπες των δανειστών, με το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο έχει βάλει στο στόχαστρο και τις ιδιωτικές περιουσίες της ελληνικής οικογένειας, καθώς οι φόροι στην ακίνητη μικρή περιουσία θα είναι δυσβάσταχτοι και εξοντωτικοί, συμπληρώνοντας την εξαθλίωση του Έλληνα οικογενειάρχη, του οποίου σκέφτηκε να φορολογήσει ακόμη και τα παιδιά, οδηγώντας τον στην φτώχεια και την ανέχεια».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


«Στο πλαίσιο της επιχειρούμενης, από την κυβέρνηση, κατάργησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία διαφαίνεται οφθαλμοφανώς με ποικίλους τρόπους, ο διορισμένος Υπουργός Οικονομικών, κύριος Ι. Στουρνάρας, αρνείται να δώσει το παρόν στις συζητήσεις των Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Λύση στον ορίζοντα για τους χιλιάδες ακτήμονες της Κάρλας»


Μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τους ακτήμονες της λίμνης Κάρλας, το αρμόδιο υπουργείο αντέδρασε θετικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΙΝΟΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


«Ο πρωθυπουργός της Χώρας θέτει ως προσωπικό του στοίχημα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα μάλιστα αποκαλύπτουν την πρόθεσή του να μεταβεί σε Ρωσία και Κίνα στις αρχές του 2013 προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η νέα πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης και η εμμονή της στη χορήγηση του πιο φθηνού φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία»

Κύριε  Υπουργέ,

καθημερινά αποδεικνύεται ότι, η κυβέρνηση, υπακούοντας σε άνομα συμφέροντα και τη τρόϊκα, έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε μεγάλη πολυεθνική του χώρου αυτού με πλοκάμια σε Ισραήλ και Ασία και η οποία μέσω θυγατρικής της παράγει δραστικές ουσίες σε Ινδία, Κίνα, Ισραήλ Μεξικό και άλλες χώρες, όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ TON ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Θέμα: «Στον αέρα» οι συγκοινωνίες του Νομού Θεσσαλονίκης με ευθύνη της κυβέρνησης.

Κύριε Υπουργέ,

Χειρόφρενο τραβούν από το επόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, αφού ο Οργανισμός έχει «στεγνώσει» από ρευστό και δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του. Χειρόφρενο τραβούν, όμως, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα οποία στέρεψαν από πετρέλαιο. Έτσι, 1.000.000 πολίτες βρίσκονται... στον αέρα, αφού είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, ήδη από σήμερα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δρομολογίων του.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


ΘΕΜΑ: «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης»

Κύριε Υπουργέ,

στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, σε ένα υπερβολικά επιβαρυμένο -περιβαλλοντικά- τόπο που χρήζει συνεχούς αναζωογόνησης και όχι την εκ νέου υποβάθμισή του, με δεδομένο ότι -στο παρελθόν- λειτούργησε ως Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) του πολεοδομικού Θεσσαλονίκης, επιχειρείται η κατασκευή γιγαντιαίου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Η σχεδιαζόμενη τροποποίηση του Ν.710/1977 για τον κλάδο των Ξεναγών»

Κυρία Υπουργέ,

απόρροια εμπεριστατωμένων πληροφοριών, συνιστά η πρωτοβουλία νομοθετικής τροποποίησης ( με προσχέδιο νόμου) του Ν.710/1977 «περί Ξεναγών», χωρίς την ταυτόχρονη στοιχειώδη ενημέρωση και επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, περιφρονώντας τόσο την αρχή της διαφάνειας, όσο και τους κανόνες καλής νομοθέτησης (Ν.4048/2012).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Σε οριακή λειτουργία το νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «MΑΚΕΔΟΝΙΑ»,13/11/2012, χωρίς θέρμανση και με πολλές ελλείψεις υπολειτουργεί το νοσοκομείο Πολυγύρου, καθώς δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για τις αναγκαίες προμήθειες σε πετρέλαιο και άλλα βασικά αγαθά. Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες οι ασθενείς τρέφονται μόνο με λαχανικά και ζυμαρικά, ενώ το κρέας σπανίζει στο διαιτολόγιό τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Θέμα:« Σχετικά με το ύψος των δαπανών της ΓΓΑ για την ενοικίαση του κτιρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες του επί της οδού Κηφισίας 7»

Κύριε Υπουργέ,

στο ποσό των 269.838 ευρώ ανερχόταν το μηνιαίο ενοίκιο που κατέβαλε για την στέγαση της  η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) στο κτίριο επί της οδού Κηφισίας 7.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Θέμα: «Δημοτικά Μ.Μ.Ε»
  
Κύριοι Υπουργοί,

το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα προβλήματα στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, με εργαζόμενους να βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες, με παρεμβάσεις, απολύσεις, καταστρατήγηση κανόνων δεοντολογίας .

Ερωτάστε:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση του Υπουργείου επί του Υπομνήματος που κατέθεσε η Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ.) Ελλάδος»

Κύριε Υπουργέ,

τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, η Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών (Γ.Ο.Χ.) Ελλάδος, κατέθεσε, δια του Υπουργείου σας, υπόμνημα προς την Κυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνεται σειρά θεσμικών και λειτουργικών ζητημάτων που την αφορούν. Συνοπτικά, δια του προαναφερθέντος Υπομνήματος, η εν λόγω Εκκλησία, που τη συναπαρτίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί του Ελλαδικού χώρου, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που δεν αποδέχτηκαν την αλλαγή του ημερολογίου – εορτολογίου, η οποία επιβλήθηκε με Βασιλικό Διάταγμα του 1923, αιτείται την ανάληψη σειράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση του σεβασμού της ανεξιθρησκίας, κατά τη συνταγματική επιταγή.