ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Για ποιο λόγο οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα το φυσικό αέριο κατά 32-36% και οι ελληνικές βιομηχανίες το ρεύμα απ’ ότι οι Ευρωπαίοι»
  
Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, για το κατά 32-36% ακριβότερο αέριο που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές και το ακριβότερο ρεύμα που πληρώνουν οι ελληνικές βιομηχανίες σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Ο πρωθυπουργός εκφώνησε τον επικήδειο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ο γάμος έχει δώρο την διαγραφή των χρεών των κομμάτων και την παραγραφή των εγκλημάτων τους.

Σκοπός είναι η γέννηση μιας Ελλάδας χωρίς εθνική κυριαρχία σε μια φεντεραλιστική Ευρώπη.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους Έλληνες.


Δεν θα τους το επιτρέψουμε». 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ

«Καταψηφίζω την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Σκοπίων»

Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δουβλίνο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων σε βάρος της πατρίδας μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;»

«ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» ΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

«ΣΤΕΛΝΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ»


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Περικοπές σε εφάπαξ 670.000 δημοσίων υπαλλήλων από το 2014»
  
Κύριοι Υπουργοί,

Οι δραστικές περικοπές στα εφάπαξ απ’ τη μία, που προμηνύει η κατάργηση από την 1/1/2014, κάθε κρατικής επιχορήγησης η οποία φέτος στηρίζεται, στο πλαίσιο της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, με την καταβολή των «κουρεμένων» έως 38,5% ποσών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ), και απ’ την άλλη η επίσπευση κατά 1 εξάμηνο (δηλ. από τον Ιούνιο – Ιούλιο του ’14 και όχι από την 1-1-2015) των περικοπών των επικουρικών συντάξεων που θα υπολογίζεται με βάση τις ετήσιες εισφορές των «εν ενεργεία», θα οδηγήσει τους συνταξιούχους να παίρνουν το συμβολικό ποσό των 5.300 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΤΠΔΥ, από 30.000- 40.000 ευρώ που έχουν φτάσει μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις έως 38,20%.