ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



 «Όχι στο ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης»
           
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσαν από κοινού ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς και η ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, σχετικά με το ξεπούλημα της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ελλάδος με διαδικασίες fast track.

Στην Ερώτηση οι Βουλευτές αναφέρονται σε αποσπάσματα της επιστολής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (ΟΕΒΖΕ) κατά την οποία καταγγέλλεται το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μετά από ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕbank, τη στιγμή που έχει ήδη επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΜΩΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΓΑΝΙΩΤΗ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον Δήμαρχο της Κιμώλου Θεόδωρο Μαγγανιώτη.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού και ειδικότερα για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και το πρόβλημα της  υδροδότησης.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας Μίκα Ιατρίδη και η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. 

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Για το Μαυροβούνιο αναχωρεί απόψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ προκειμένου να συμμετάσχει εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως παρατηρητής του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.), στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκεί την Κυριακή.  

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ


«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ»

Το μείζον και ακανθώδες πλέον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, στηλιτεύει για πολλοστή φορά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΕΧΡΙ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ


«Ο κ. Υπουργός, εμφανιζόμενος σήμερα να απορρίπτει εισήγηση για την εκκένωση των νησιών με πληθυσμό μέχρι 150 κατοίκους, στην πραγματικότητα λειτουργεί ως «λαγός» της Τρόικας και της Συγκυβέρνησης.

Κύριε Μουσουρούλη, οι ευθύνες σας για το Μνημόνιο είναι απαράγραπτες και δεν πρόκειται να σας απαλλάξει ο ελληνικός λαός, όσο και να επιδιώκετε να φανείτε ηρωικά αντιστεκόμενος στην Τρόικα.»

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Αντικείμενο: «Κατάθεση και γνωστοποίηση εγγράφων σχετικά με τα παραρτήματα Ινστιτούτων think tanks στην Ελλάδα»


Μετά την επίσκεψη της κ. Α. Μέρκελ, η κυβέρνηση σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στην Γερμανία.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


«Στη Βουλή τα προβλήματα των ΑμεΑ Κρήτης»
           
Ο Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, κατέθεσε Αναφορά τη σχετική επιστολή του Προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών προς τους  Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, αναφορικά με τις οικονομικές δυσχέρειες και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα ΑμεΑ.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


 «Η κυβέρνηση αντί να εισπράξει τα 550 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν οι τράπεζες στο δημόσιο, επιβάλλει ισοδύναμα μέτρα στις πλάτες του ελληνικού λαού και νέα χαράτσια, μετατρέποντας ακόμη και τα παιδιά σε φορολογικό τεκμήριο».  

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


«Τα νέα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι δολοφονική για τη χώρα. Παρ’ όλα αυτά η τρόικα και οι υποτακτικοί της πολιτικοί στην Ελλάδα τη συνεχίζουν.

Με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν και την ύφεση που θα προκαλέσουν, το 25,1% ως ποσοστό και το εφιαλτικό νούμερο των 1.261.000 ανέργων θα φαντάζει πολύ μικρό τον επόμενο χρόνο.

Πριν είναι πολύ αργά πρέπει να τους σταματήσουμε.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«Ας αναζητήσουμε τα κρυμμένα χρήματα των πολιτικών στο εξωτερικό»

Σήμερα το πρωί κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής της με θέμα «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ» η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μ. Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε για το πρόβλημα της μη ενεργητικής αναζήτησης από το κράτος τυχόν περιουσιακών στοιχείων πολιτικών στο εξωτερικό. Ακολουθούν αποσπάσματα της ομιλίας της:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την άμεση ενέργεια του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη να ζητήσει να του αποσταλεί από τη Γαλλία βεβαιωμένο γνήσιο αντίγραφο της λίστας Φαλτσιάνι, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης έκανε για μία ακόμα φορά, αυτό που για άλλους δεν είναι το αυτονόητο. Ζητά να του αποσταλεί από τη Γαλλία το αυθεντικό cd με τη λίστα Φαλτσιάνι.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


«ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΝΑ»


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις τέσσερις Ζώνες επιδότησης του Πετρελαίου Θέρμανσης, έκανε την εξής δήλωση:

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ


«Αμυντική και Εξωτερική πολιτική με καραβάκια στο «ελεύθερο Αιγαίο» και μπακλαβάδες δεν γίνεται»

«Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων του Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο κ. Μεϊμαράκης υποδέχθηκε χθες τον Νταβούτογλου και ακολούθησαν οι τραγικές δηλώσεις περί «ελεύθερου Αιγαίου» και το καραβάκι δώρο (λες και δεν υπήρχε το άγαλμα του Λεωνίδα...)

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος κ. Μιχάλη Γιαννάκη και μετά από εισήγηση του Συντονιστή Γραμματέα Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών υποθέσεων κ. Γιάννη Μανώλη συγκροτείται  προσωρινή Γραμματεία Συνταξιούχων.

Η  προσωρινή Γραμματεία απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΚΕΛΛΗ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλη Σακέλλη.