ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθούμε σήμερα. Μα πάνω από όλα δεν υπάρχει δικαιολογία για τη γελοιοποίηση της Βουλής με ένα σχέδιο νόμου όπως ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας. Η Βουλή βέβαια έχει ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις κατά την συζήτηση Μνημονίων, Πολυνομοσχεδίων κτλ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνονται και αποδεκτές. Όχι τουλάχιστον από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω ότι αυτά τα φορολογικά νομοσχέδια μου θυμίζουν σενάρια τηλεοπτικής σειράς όπου περιμένει ο καθένας να δει τι συμβαίνει στο επόμενο επεισόδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Πλαίσιο εκτίμησης του συνολικού κόστους για παροχή φροντίδας υγείας σε παράνομα εισελθόντες και διαμένοντες στη χώρα μας αλλοδαπούς»
  
Οι συζητήσεις των τελευταίων τριών ετών για τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων της Ελλάδας οδήγησαν στην αναθεώρηση και διεύρυνση του δημοσίου ελλείμματος, παρά τις αδυναμίες εκτίμησης και των δύο μεγεθών σε ακριβείς νομισματικούς όρους ανά έτος. Αδιαμφισβήτητα, οι δομές υγείας έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία 20 έτη από την παροχή φροντίδας σε έχοντες διατελέσει το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα μας αλλοδαπούς μετανάστες.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο ίδιο έργο θεατές ξανά, για άλλη μια φορά. Κατεπείγον νομοσχέδιο, διότι δεν θα πάρουμε την περίφημη δόση και διότι απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει μετρήσει καλά τα προαπαιτούμενα. Είναι 21, είναι 22, πόσα είναι, κάπου έχει μπερδέψει την κατάσταση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Α’ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΥΠ

Ραχήλ Μακρή: «Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, οι πολίτες και το προσωπικό του στρατού δεν είναι έρμαιο κάθε απερίσκεπτης απόφασης σας»
  
Για το ζήτημα της κατάργησης των σχηματισμών του Α’ Σώματος Στρατού και της 2ης Ταξιαρχίας υποστήριξης που εδρεύουν στην Κοζάνη με μονάδες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία απάντησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Δαβάκης σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Ν. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Χ. ΚΥΡΑΪΛΙΔΗ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, Χαράλαμπο Κυραϊλίδη.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη των ιδιωτικών σχολείων στο ΕΣΠΑ, το θέμα των τεκμηρίων σπουδών, ενώ συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την δυνατότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.