ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Απαξίωση του εξοπλισμού και εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης»


Έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καταδικασμένοι στην εγκατάλειψη και τελικά την αχρηστία, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού της Σαμοθράκης που απέχει 29 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη, μετά την περικοπή των κονδυλίων εξαιτίας της κρίσης.
Παράλληλα, ο εξοπλισμός του κλιμακίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και στην έκταση των πυρκαγιών.

Ωστόσο το προσωπικό με αυταπάρνηση και ιδιαίτερο προσωπικό ζήλο ανταποκρίνεται επάξια στα περιστατικά των πυρκαγιών, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι στα γειτονικά νησιά της χώρας μας.

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και του εξοπλισμού του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο στη ολοκληρωμένη διαδικασία επανασχεδιασμού, όσο και στις ενέργειες αναδιοργάνωσης των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας μας ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά μας, ώστε να διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων. 

ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

Η απαξίωση του εξοπλισμού και η φθορά των κτιριακών εγκαταστάσεων του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης είναι σε μεγάλο βαθμό εμφανής, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό τους. Υπάρχει σχεδιασμός από την πλευρά του Υπουργείου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και την αποκατάσταση των ζημιών-φθορών που έχουν διαπιστωθεί στις βασικές κτιριακές υποδομές του κλιμακίου της πυροσβεστικής στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης;     

Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2012    

Ο ερωτών βουλευτής

Μαρίνος Ουζουνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου