ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ


Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 23/11/2012 στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής όπου φιλοξενούνται παράνομοι μετανάστες, οδήγησαν στον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών και την καταστροφή της σχολής, επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τους φόβους των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αυτοί είχαν πολλάκις εκφραστεί.

Οι περίπου 500 έγκλειστοι μετανάστες εξεγέρθηκαν κατά την διάρκεια του προαυλισμού τους και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών, που είχαν κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα για την επισφάλεια του εν λόγω κέντρου κράτησης λόγω του περιορισμένου αριθμού τους. Οι πολλαπλές αντιδράσεις για τις δυσλειτουργίες του προαναφερόμενου, καθώς και άλλων κέντρων κράτησης μεταναστών δεν εισακούστηκαν και οι συνθήκες παραμένουν μέχρι και σήμερα ακατάλληλες και ιδιαιτέρως επικίνδυνες τόσο για τους αστυνομικούς υπαλλήλους όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Επειδή, υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας αλλά και επειδή εσείς ο ίδιος έχετε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η ασφάλεια των αστυνομικών στα κέντρα κράτησης μεταναστών είναι διασφαλισμένη, είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία σας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής προκειμένου να δοθούν εκ μέρους σας οι αναγκαίες εξηγήσεις αλλά και υπεύθυνες απαντήσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Σας ζητώ να προσέλθετε άμεσα με δική σας πρωτοβουλία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Προφανείς και εξαιρετικά επείγοντες λόγοι καθιστούν την πρωτοβουλία σας αυτή απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν άλλες ανάλογες καταστάσεις με δυσάρεστες και άκρως επικίνδυνες συνέπειες.

23/11/2012

Ο Βουλευτής

Βασίλειος Καπερνάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου