ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΜEΡΚΕΛ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ερώτηση προς τον Υπουργό  Οικονομικών  κ. Γιάννη Στουρνάρα  κατέθεσε σήμερα  20  Αυγούστου 2012,  ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών  και  αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Βουλευτής Ηρακλείου  Νότης Μαριάς, με  την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεκδίκηση του ποσού των 162 δισ. ευρώ που οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας λόγω των πολεμικών επανορθώσεων που επιδικάστηκαν στη πατρίδα μας από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 αλλά και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Στην επίκαιρη ερώτηση  ο Νότης Μαριάς, ενόψει και της προσεχούς συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο, καλεί την κυβέρνηση  αντί να επιτίθεται στα λαϊκά εισοδήματα και στη μεσαία τάξη και αντί να ξεπουλά τη δημόσια περιουσία προκειμένου να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος  να προχωρήσει άμεσα στη δρομολόγηση των αναγκαίων νομικών, πολιτικών και λοιπών θεσμικών διαδικασιών για την είσπραξη από την Ο.Δ. της Γερμανίας των παραπάνω τεράστιων οφειλών της προς την πατρίδα μας.
«Οψόμεθα λοιπόν εις Φιλίππους ενόψει της προσεχούς συνάντησης του κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ  στο Βερολίνο στις 24/8/2010», καταλήγει στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Μαριάς .

Θα τολμήσει άραγε  ο κ. Σαμαράς να  διεκδικήσει επίσημα την καταβολή από τη Γερμανία των 162 δισ. ευρώ και μάλιστα εντόκως;

Και για το ζήτημα αυτό θα κληθεί να απαντήσει η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου