ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ (ΝΟΤΗ) ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο κατέθεσε σήμερα 10 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σχετικά με τις άδικες περικοπές των μισθών των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, των Ερευνητικών Ινστιτούτων και του ΕΕΔΥΠ.

Ο Σύλλογος Καθηγητών διαμαρτύρεται για τις άδικες περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών, για τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης, καθώς και ...........

 για το καλλιεργούμενο τεχνητό κλίμα απαξίωσης των πανεπιστημιακών και των ερευνητών με σκοπό την άνευ όρων παραδοχή των οικονομικών όρων που προτείνει η κυβέρνηση.

Οι Καθηγητές ζητούν την διατήρηση των μισθών τους σε αξιοπρεπές επίπεδο αντίστοιχο με τους μακροχρόνιους κόπους και τις επίπονες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για να εξελιχθούν στις θέσεις που κατέχουν και για να προστατεύσουν την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων τους, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ταυτόχρονα ο Ν. Μαριάς εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους αγώνες των Πανεπιστημιακών όλης της χώρας και στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Πανεπιστημιακών της Κρήτης που θα γίνει στο Ηράκλειο, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου