ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


«Τιμούμε αύριο και γιορτάζουμε, την Επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ημέρα που θυμίζει σε όλους μας, πως για την ελευθερία χρειάζονται αγώνες, αρετή και τόλμη.
Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις των μεγάλων αντιθέσεων, μας ωθούν επίσης σε δημοκρατικούς αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να αποκατασταθούν θεσμοί και ιδανικά, που καταστρατηγήθηκαν με τον πλέον βάναυσο και αντιδημοκρατικό τρόπο.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά.  Η διαμαρτυρία σε όλα τα επίπεδα, μετουσιώνεται σε λαϊκή κραυγή, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Η σημερινή νεολαία μας- που κλήθηκε και τότε να δώσει αγώνες - παρόλο που έχει πολλά προσόντα, έχει μηδαμινές ευκαιρίες εργασίας και διαβίωσης στη χώρα μας. Η υποστήριξή των νέων, είναι η δική μας ευθύνη.

Είναι δικό μας πατριωτικό καθήκον, να απομακρύνουμε τη χώρα από τις τεράστιες οικονομικές εξαρτήσεις που έχουν δημιουργηθεί από ξένες παρεμβάσεις. Είναι δικό μας καθήκον, να σώσουμε τη χώρα από την υπανάπτυξη, το πισωγύρισμα και τις μεγάλες ανισότητες.

Κάθε εποχή χρειάζεται τη δική της εξέγερση. Η σημερινή, επιβάλλεται να είναι δημοκρατική, δημιουργική και να έχει ως επίκεντρο την προσωπική συνείδηση του καθενός μας.

Η αποκατάσταση της αληθινής δημοκρατίας, αποτελεί θέμα τιμής για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για να ξεκινήσει η χώρα μας, να ξαναγράφει την ιστορία που της αξίζει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου