ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΟΤΑ, ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΟ


«Ένα ακόμη προεκλογικό και προμνημονιακό ψέμα του κ. Σαμαρά, αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
Αυτό, που ο ίδιος αποκαλούσε «εφεδρεία» υπαλλήλων, μετατρέπεται σε άμεση διαθεσιμότητα και απόλυση.

Είναι και αυτό, το προεκλογικό ψέμα πλήρως αποτυπωμένο στη σελίδα 101 του Μεσοπρόθεσμου 2013 - 2016 (Νόμος 4093/2012, ΦΕΚ 222 Α), το οποίο ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο Πίνακας της σελίδας αυτής, είναι ο πίνακας των απολύσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Και βέβαια, είναι υποκριτικό, ορισμένοι οι οποίοι στήριξαν τα Μνημόνια, να χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα και να δηλώνουν ότι αντιστέκονται και - όπως κάθε φορά τα τελευταία δυόμισι χρόνια - να λένε ότι βρίσκονται πάντα προ εκπλήξεων και κάνουν ότι δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν.

Οι απολύσεις αυτές, όπως με σαφήνεια προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο 2013 - 2016, είναι μια πραγματικότητα.

Έτσι, μετά την ανελέητη επίθεση στον ιδιωτικό τομέα, γίνεται και η επίθεση στο δημόσιο τομέα, με το ίδιο πάντα τραγικό αποτέλεσμα. Πάνω από 110 χιλιάδες οικογένειες, θα μείνουν χωρίς δουλειά. Και αυτό - αναπόφευκτα - θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα.

Στήνεται έτσι, ένας φαύλος κύκλος περισσότερου πόνου, περισσότερης αγωνίας, ανείπωτης φτώχειας και δυστυχίας.

Και το ερώτημα είναι: Οι «στρατιώτες» βουλευτές που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, τα γνώριζαν; Τα διάβασαν; Και αν τα διάβασαν, ας μας απαντήσουν:

Πόσες ακόμα ελληνικές οικογένειες θα πρέπει να θυσιαστούν, για τα συμφέροντα των δανειστών μας;

Τέλος, επειδή έχω συνηθίσει να μιλάω με πραγματικά στοιχεία, επισυνάπτω, για όσους δεν το διάβασαν τον αντίστοιχο Πίνακα, από το Μεσοπρόθεσμο 2013 – 2016.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου