ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ  κ. Ρομπόλη το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα φαίνεται να είναι συγκρίσιμο με την ανεργία της μεγάλης ύφεσης τη δεκαετία του 1930.
Και καλά τους νέους τους αποκλείσατε το δικαίωμα να κάνουν παιδιά. Πάει η δημογραφική πολιτική. Στους πολύτεκνους ή τρίτεκνους τι θα πείτε; Συγγνώμη κάνατε λάθος και μας ακούσατε για τα κίνητρα που είχαμε θεσπίσει για 3ο και 4ο παιδί με το νόμο 1892/1990 που ήταν επίδομα και σύνταξη πολύτεκνης μητέρας όπως το επίδομα για το 3ο παιδί. Τώρα κόφτε το λαιμό σας.

Είναι νωπές όμως οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά, που τον διακρίνει αυτή η συνέπεια και η συνέχεια στον λόγο του, ότι θα επαναφέρει αμέσως τα πολυτεκνικά επιδόματα από το πρώτο κιόλας προϋπολογισμό στο ύψος που ήταν το 2009.

Έλεγε μάλιστα, η Ελλάδα δεν γεννάει αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, αλλά επένδυση στο μέλλον του τόπου. Αυτό θα έλεγα ότι είναι θέμα sos για σας που θα δώσετε εξετάσεις στον κόσμο.

Ειλικρινά σας θαυμάζω πως θα μπορείτε να κυκλοφορείτε σε λίγο έξω από τον κόσμο, να τους κοιτάζετε στα μάτια να τους μιλάτε, να ξαναζητήσετε την ψήφο τους έχοντας υποστηρίξει και ψηφίσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Με την πρόφαση ότι όλο αυτό γίνεται για να σώσετε τη χώρα. Μόνο που ξεχνάτε ότι η χώρα είναι οι άνθρωποι και η ιστορία τους. Η σκέψη τους και ο πολιτισμός τους. Και τα πήρατε όλα αυτά να τα κάνετε μια μπίζνα. Τζογάρετε πάνω στον ανθρώπινο πόνο. Ξέρετε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ήταν ένα στημένο παιχνίδι από την αρχή με μόνο στόχο να χάσει ο έλληνας την Ελλάδα.

Η ολιγαρχία της κορυφής το ξέρει. Οι υπόλοιποι έχετε πέσει θύματα πίεσης και παραπληροφόρησης. Νομίζετε ότι είστε μέλη μιας κυβέρνησης. Στην ουσία είστε μια πένθιμη συνουσία που το μόνο που έχετε να παράξετε είναι νεκρές γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου