ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


«Περίμενα να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό στη Βουλή για τρίτη φορά μετά την εκλογή του, αλλά δεν είχα πάλι αυτή την τύχη. Φαίνεται ότι το Κοινοβούλιο δεν αποτελεί το χώρο διαλόγου. Το χώρο διαλόγου, πλέον, αποτελούν τα σαλόνια της Τρόικα, τα κόκκινα χαλιά της κ. Μέρκελ και οι Επίτροποι των Υπουργείων οι οποίοι συνεδριάζουν και δίνουν εντολές στην Κυβέρνηση.

Περίμενε, όμως, και ο ελληνικός λαός να ακούσει. Περίμεναν να ακούσουν οι αγρότες. Να ακούσουν τον Πρωθυπουργό της χώρας να τους μιλάει για τη νέα ΚΑΠ. Περίμεναν οι ψαράδες στο Αιγαίο να ακούσουν τι γίνεται με τον κόκκινο τόνο. Περίμεναν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ να ακούσουν τι συμβαίνει με τις συντάξεις τους. Περίμεναν εκείνοι, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν ένα στρέμμα γης για να κινήσουν το τρακτέρ τους για τρεις μέρες στον κάμπο. Περίμεναν οι υπάλληλοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, οι αγρότες που παράγουν τεύτλα. Περίμεναν οι υπάλληλοι της Δωδώνης. Περίμεναν εκείνοι οι οποίοι πίστεψαν στις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, να ακούσουν σήμερα την Κυβέρνηση.

Αντ’ αυτού, ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να κάνει μία ιστορική αναφορά και το σωματοφύλακα της Κυβέρνησης και συμμετέχοντα σε αυτήν, τον κ. Βενιζέλο,  να κάνει μία επίδειξη γνώσεων σχετικά με το οργανόγραμμα της DEUTSCHE BANK ανά τον κόσμο, να μας μιλάει για πατριδογνωσία και για θρησκευτικά που ξέρει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Καταλάβαμε, δηλαδή, ότι βρισκόμαστε στο Τριώδιο. Αυτό κατάλαβαν και οι αγρότες μας.

Όσον αφορά το τι συμβαίνει με την αγροτική παραγωγή, θα πρέπει να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό και στην ελληνική περιφέρεια που βλέπει να σταματά η πρωτογενής παραγωγή ότι αυτός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός της Τρόικα.

Από αυτό εδώ το Βήμα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για την προσπάθεια να σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή, να διαλυθεί η μεσαία τάξη αυτής της χώρας. Μιλήσαμε για το αγγλικό δίκαιο και μας διέψευδαν τότε. Έλεγε ο κ. Παπαδήμος ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όταν είπαμε για τα λουξεμβουργιανά δικαστήρια στα οποία θα πηγαίνουν οι εγγυήσεις των Τραπεζών των δανείων, πάλι χαμογελούσαν. Και, όμως, είναι αλήθεια και επιβεβαιωθήκαμε για ακόμη μία φορά. 

Σήμερα, λοιπόν, από αυτό το Βήμα της Βουλής, λέμε ξεκάθαρα ότι στόχος της Τρόικα και των δανειστών είναι να σταματήσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή, να σταματήσει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ελέγξουν ένα έθνος, ένα κράτος, ένα γένος ολόκληρο. Θα πρέπει να γίνεται εισαγωγέας το κράτος που θα βρίσκεται κάτω από τον δυνάστη-δανειστή, μετατρέποντας τους αγρότες σε υπαλλήλους των 200 και 250 ευρώ.
Αυτό είναι το σχέδιο που εκπονείται. Και εκπονείται ενσυνείδητα από τους δανειστές.

Και εκπονείται ενσυνείδητα από την σημερινή συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν και έχουν την ίδια και αλληλέγγυα ευθύνη. Γιατί πρωτογενής παραγωγή δεν μπορεί να υπάρξει, όταν ο αγρότης δεν μπορεί να αγοράσει λίπασμα για να ενισχύσει την αγροτική του γη, για να παράγει. Όταν δεν μπορεί να πάρει σπόρους. Όταν ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να αγοράσει ζωοτροφές, γιατί του κόψανε το δικαίωμα να το κάνει αυτό. Γιατί πρώτα απ’ όλα, το πρώτο που έκανε αυτή η συγκυβέρνηση είναι να καταργήσει τη ρευστότητα στον αγρότη, στον ψαρά, σε εκείνον, ο οποίος με  την Αγροτική Τράπεζα τόσα χρόνια συνδιαλεγόταν.

Και είπατε ψέματα, κύριοι της Κυβέρνησης! Είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό, όπως ψέματα είπαν και οι Βουλευτές, οι οποίοι στήριξαν αυτή την Κυβέρνηση από τα προεκλογικά μπαλκόνια στον ελληνικό λαό. Και επειδή μίλησε ο κύριος Πρωθυπουργός για λαϊκισμό και δημαγωγία, εγώ θα του θυμίσω αυτά, τα οποία έλεγε ο ίδιος στους αγρότες.

Ζάππειο 3: «Με πρόβλεψη για τα δάνεια των αγροτών, γιατί το 70% της αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα που έχει πια μεγάλο πρόβλημα και μαζί να διευκολυνθούν οι αγρότες στην αποπληρωμή των δανείων τους. Είναι προτεραιότητά μου να το κάνουμε. Την ρευστότητα που θα εξασφαλίσουμε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες θα την επεκτείνουμε και στους αγρότες, διευκολύνοντας τη δανειοδότησή τους». Από κάτω, βέβαια, άκουγε η μελλοντική ιδιοκτήτρια της Αγροτικής Τράπεζας.

Το ίδιο επανέλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός στη Βουλή, στις 11-2-2011. Το ίδιο επαναλάμβανε ο Πρωθυπουργός για την Αγροτική Τράπεζα, στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο, στη συζήτηση με τους νέους στις 14-6-2012. Έλεγε «η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος  τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγύηση αγροτικής γης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της και δεν μπορεί να μείνει χωρίς τη χρηματοδότηση. Υπάρχουν περίπου 7 δισεκατομμύρια –έλεγε ο Πρωθυπουργός- που θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν  για την Αγροτική Τράπεζα.». Αυτά στο Βελλίδειο 14-6-2012.

Αλεξανδρούπολη: Προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού στις 4-5-2012: «Η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να γίνει βιώσιμη τράπεζα και θα βοηθήσει τη χρηματοδότηση των αγροτών με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες να προμηθεύονται λιπάσματα, καύσιμα, ακόμα και σπόρους τους οποίους σήμερα δεν μπορούν να πληρώσουν.»

Αυτά τα ψέματα έλεγε η Κυβέρνηση. Και αυτά τα ψέματα έλεγε ο Πρωθυπουργός, ο  οποίος τώρα σηκώθηκε και έφυγε, στον ελληνικό λαό για να πάρει την ψήφο του. Και αντ’ αυτού, προχώρησε στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, χωρίς να δώσει στη Βουλή την έκθεση της «Blackrock». Χάρισε 6,2 δισεκατομμύρια σε εκείνον που πήρε την Αγροτική Τράπεζα χωρίς να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες.

 Όμως, σε αυτό το σκάνδαλο, παράλληλα με τους αγρότες που αυτή τη στιγμή έχουν έρθει στο αδιέξοδο, υπάρχουν περίπου 10.000 δομημένες επιφάνειες, κτήρια, καταστήματα-φιλέτα στα προνομιακότερα σημεία των ελληνικών πόλεων και κωμοπόλεων, τα οποία άλλαξαν χέρια χωρίς ένα ευρώ τίμημα, δίχως ένα ευρώ φόρο και με δώρο τσουβάλια λεφτά ως ρεγάλο στην ανακεφαλαιοποίηση για την οποία δεν εκδόθηκαν οι μετοχές.

Πόσο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα πληρώσει φέτος η Τράπεζα Πειραιώς; Πότε θα εκδοθούν οι μετοχές της ανακεφαλαιοποίησης; Ποτέ και κανένα φόρο! Οι μικρομέτοχοι της Αγροτικής Τράπεζας τι έχουν σήμερα στα χέρια τους; Καταβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα στο ασφαλιστικό ταμείο των πρώην υπαλλήλων της ΑΤΕ τις εργοδοτικές εισφορές; Όχι! Και το σημαντικότερο; Η μισή Ελλάδα της παραγωγής είναι υποθηκευμένη στην Αγροτική Τράπεζα, μεγάλο μέρος δε, σε ακριτικές περιοχές. Το 70% της αγροτικής γης περνάει στον EFSF υπό αγγλικό Δίκαιο και με ευθύνη των Δικαστηρίων του Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Στον Έβρο δε, η Ziraat Bank δίνει σε μουσουλμάνους χαριστικά δάνεια, ενώ ο ορθόδοξος πληθυσμός προσπαθεί να σώσει την αυτοτέλεια και την αναπτυξιακή του δύναμη. Τώρα που τα ηνία των πλειστηριασμών τα χάρισαν σε ιδιώτες, σε τοκογλύφους –και μάλιστα πωλούν ανεξέλεγκτα με «κόκκινα» δάνεια- ασκεί δηλαδή, εθνική πολιτική αυτή τη στιγμή στη Θράκη, όχι η Αγροτική Τράπεζα, αλλά η Ziraat Bank, μια τουρκική τράπεζα, η οποία ελέγχεται πλήρως από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Κρατάει στα χέρια της την αγροτική γη. Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα που συνδυάζεται μαζί με την προσπάθεια διάλυσης του πρωτογενούς τομέα με το νέο διατροφικό κώδικα, μαζί με την παράδοση των νερών. Και ρωτάμε την Κυβέρνηση: Πέστε μας τι περιλαμβάνει η νέα ΚΑΠ.

Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, σας καλέσαμε  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και δεν ήρθατε. Οι αγρότες που περιμένουν σήμερα, δεν περιμένουν να κάνουμε εδώ πέρα διαγωνισμό ρητορείας, αλλά περιμένουν να μάθουν τι συμβαίνει στη νέα ΚΑΠ. Περιμένουν να μάθουν αν ισχύει ο νέος διατροφικός κώδικας.

Περιμένουν να ακούσουν από εσάς ποιοι διαπραγματεύονται, πώς διαπραγματεύονται και τι διαπραγματεύονται. Αντ’ αυτού, ακούν ιστορίες και ρητορείες.

Μας μίλησε ο Πρωθυπουργός για ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Πώς ζητάμε ο αγρότης να μπορέσει να ανταγωνιστεί, όταν αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ρευστότητα ούτε ενίσχυση στη μεταφορά των προϊόντων του;

Πήγαμε στο Βελβεντό πριν από μία εβδομάδα περίπου. Εκεί υπάρχει μία εξαιρετική συνεταιριστική προσπάθεια. Μας έλεγαν οι αγρότες οι οποίοι κάνουν μόνοι τους τη συσκευασία, στέλνοντας εξαιρετικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ότι οι ελληνικές μεταφορικές εταιρείες για να έρθουν να πάρουν το ένα κοντέινερ των προϊόντων των ψυγείων και να το πάνε στη Ρωσία και στην Ουκρανία τους στοιχίζει 5.500 ευρώ, ενώ με αντίστοιχα φορτηγά-ψυγεία από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τις χώρες αποστολής, το κόστος είναι περίπου στο 50%. Γιατί; Γιατί δεν θέλετε να ενισχύσετε την αγροτική ανάπτυξη. Γιατί εάν θέλατε να ενισχύσετε την αγροτική ανάπτυξη, θα μπορούσατε να κάνετε το εξής απλό, να δώσετε στους αγρότες αφορολόγητο πετρέλαιο τώρα. Είναι μία παροχή η οποία δεν στοιχίζει απολύτως τίποτα στην ελληνική Κυβέρνηση!

Δώστε τους κουπόνια αφορολόγητου πετρελαίου, αφού δεν μπορείτε να τους ενισχύσετε με άλλο τρόπο και αφήστε τους να ρίξουν το κόστος παραγωγής τους. Κατεβάστε το κόστος του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αντίστοιχα στο ένα ευρώ, όπως εμείς σας προτείναμε, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές μεταφορές, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές βιομηχανίες τυποποίησης. Αυτό δεν σας το απαγορεύει η τρόικα ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό μπορείτε να το αποφασίσετε αύριο.

Βέβαια, εκείνοι οι οποίοι ενισχύονται σήμερα είναι οι λαθρέμποροι πετρελαίου, οι οποίοι παίρνουν ναυτιλιακό πετρέλαιο με 0,50 και κερδίζουν από την κάνουλα, κάθε φορά που πατάνε τη σκανδάλη στην κάνουλα, 0,90. Ποιοι είναι αυτοί; Μήπως αυτοί βρίσκονται κοντά στην Κυβέρνηση και μήπως εξυπηρετούνται αυτήν τη στιγμή με αυτήν την πολιτική που έχετε με το πετρέλαιο κίνησης; Φοβάμαι πως ναι.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούσαμε σήμερα πάρα πολλά, αλλά δεν ακούσαμε πραγματικές απαντήσεις για το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή σε σχέση με τις ειδικές καλλιέργειες.

Μας μίλησαν για νέες καλλιέργειες και τόλμησε στη Βουλή των Ελλήνων να μιλήσει ο Πρωθυπουργός για τη μαστίχα, όταν στη Χίο η Κυβέρνηση με Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη ξέχασε να κάνει αίτηση για την αποζημίωση για τις καταστροφές!

Μας μίλησαν για ποιοτικά προϊόντα και δεν μας είπαν τι γίνεται με τα ΠΟΠ, πώς θα δώσει προστιθέμενη αξία και ποιες είναι οι διασφαλίσεις του παραγωγού. Τι κάνει η Κυβέρνηση γι’ αυτό; Συντηρεί μία γραφειοκρατία, με την οποία προκειμένου να πάρει την άδεια ΠΟΠ μια περιοχή, χρειάζονται διαδικασίες αρκετών ετών. Δεν βοηθάει το κράτος, αλλά βάζει τρικλοποδιές ουσιαστικά στην προστατευμένες περιοχές.

Η βιολογική καλλιέργεια δεν έχει εδραιωθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των ποικιλιών του κάθε τόπου και την ανάδειξη στο εξωτερικό. Εξυπηρετούνται συμφέροντα συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, όπως για παράδειγμα στη Φλώρινα. Στη Φλώρινα επιδοτείται το καλαμπόκι στο οποίο είναι πίσω η «Bayern» και δεν επιδοτείται η πιπεριά της Φλωρίνης –παραδοσιακή βιολογική καλλιέργεια- τα φασόλια των Πρεσπών, το ξινόμαυρο σταφύλι και άλλα προϊόντα που θέλουν –όπως φαίνεται- να χαθούν.

Οι επιδοτήσεις δε οι οποίες υπάρχουν από χρόνια τώρα οδηγούν ακριβώς σε αυτήν την απαξίωση της πρωτογενούς παραγωγής, στο να μην μπορεί δηλαδή η Ελλάδα της κρίσης να θρέψει τους πολίτες της.

Για ποιο λόγο τα τελευταία χρόνια επιδοτείτο η καλλιέργεια του σκληρού σιταριού το οποίο παράγει σιμιγδάλι και στέλνεται στις ιταλικές βιομηχανίες για μακαρόνια; Για ποιο λόγο αφήσαμε το μαλακό σιτάρι, το οποίο δεν επιδοτείτο, να αντικατασταθεί από το σκληρό σιτάρι και η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, η πρώτη εξαγωγέας μαλακού σιταριού στο παρελθόν, να μην έχει τη δυνατότητα να θρέψει τον ελληνικό λαό με ψωμί; Γιατί κάποιοι ήθελαν να ελέγξουν και θέλουν να ελέγξουν την ελληνική επικράτεια στο να μην μπορεί να παράγει. Αυτήν την αλήθεια εμείς θα τη λέμε.

Επίσης, θα πρέπει να δούμε τον παγκόσμιο αριθμό που προσδιορίζει το όριο επιβίωσης ενός έθνους, ενός κράτους. Αν σε ένα οργανωμένο κράτος και σε ένα κοινωνικό σχεδιασμό ο αγροτοκτηνοτροφικός ενεργός πληθυσμός μειωθεί κάτω του 17%, τότε ο λαός αυτός δεν έχει κανένα μαθηματικό μέλλον, χάνεται, υποτάσσεται, εξαρτάται και γίνεται δούλος.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την πατρίδα; Πού βρισκόμαστε σήμερα και πώς εξασφαλίζεται το μέλλον των παιδιών, όταν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις γίνονται στέρφα γη με φωτοβολταϊκά πάνελ;

Ο κ. Βενιζέλος γέλασε και είπε «ξέρετε, για όλα φταίει το μνημόνιο». Βεβαίως και φταίει το μνημόνιο, γιατί στο Μνημόνιο ΙΙ συμπεριλάβατε το Πρόγραμμα «Ήλιος». Τι σημαίνει το Πρόγραμμα «Ήλιος»; Σημαίνει ουσιαστικά πρόγραμμα των γερμανικών εταιρειών φωτοβολταϊκών που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα θα στέλνουν την ενέργεια κατευθείαν στη Γερμανία, χωρίς να μπει ούτε μία βίδα στην Ελλάδα. Πού θα γίνουν αυτά τα φωτοβολταϊκά πάρκα; Στις κατασχεμένες εκτάσεις των αγροτών, διότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τα δάνεια στην «Αγροτική Τράπεζα».

Θα φορολογηθούν και θα περάσει η φορολογία στις εισπρακτικές εταιρείες. Λόγω των ανύπαρκτων δυνατοτήτων να πληρώσουν τους φόρους τους θα γίνουν στα κατασχεμένα χωράφια –γιατί στην επίπεδη γη γίνονται τα φωτοβολταϊκά, δεν γίνονται στα βουνά- εκεί θα έρθουν τότε να εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα του «Ήλιος ΙΙ».

Γι’ αυτό ενδιαφέρονται οι δανειστές και γι’ αυτό το περιλαμβάνουν στο Μνημόνιο ΙΙ. Γι’ αυτό λέμε ότι τα μνημόνια είναι αυτά τα οποία καθορίζουν την πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στη διάλυση.

Έχετε διαλύσει τον κοινωνικό ιστό! Οι ελληνικές οικογένειες δεν αντέχουν πλέον άλλο! Και το κάνετε ενσυνείδητα, το κάνετε την ίδια στιγμή που παραδίδετε εθνική κυριαρχία της χώρας. Το κάνετε ενσυνείδητα, την ώρα που παραδίδετε την ασυλία της χώρας. Το κάνετε ενσυνείδητα, γιατί εκτελείτε εντολές. Εκτελείτε τις εντολές των δανειστών και δεν έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε εθνική πολιτική. Δεν θέλετε να ασκήσετε εθνική πολιτική, γιατί ο στόχος είναι να μην υπάρχουν επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή.

Δείτε τι γίνεται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα. Εμείς δεν είμαστε κατά των αποκρατικοποιήσεων. Εμείς πιστεύουμε στον ιδιωτικό τομέα. Για ποιες αποκρατικοποιήσεις, όμως, μιλάμε; Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν βγαίνει προς αποκρατικοποίηση, προκειμένου να λειτουργήσει και να υπάρχει αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα απορρόφησης της παραγωγής τεύτλων. Εάν ήταν τέτοιος ο περιορισμός και τέτοιο το τίμημα που θα εξασφάλιζε ότι θα λειτουργήσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε.

Με ποιους συζητάτε; Συζητάτε με τις εταιρείες εισαγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η ποσόστωση. Η ποσόστωση ενδιαφέρει και εκείνους. Όταν εμείς σας βάλαμε μπλόκο ουσιαστικά για την πολωνέζικη εταιρεία στην οποία θα πουλιόταν –θα ξεπουλιόταν- η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κάνατε λίγο πίσω.

Τώρα είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός στον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι εισαγωγείς ζάχαρης στην πατρίδα μας. Και σας ερωτώ τι γίνεται με αυτήν τη διαδικασία. Πώς εξασφαλίζετε ότι θα απορροφούνται οι παραγωγοί τεύτλων από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης; Δεν το εξασφαλίζετε, γιατί ουσιαστικά αυτό που κάνετε είναι να ενεργείτε κατ’ εντολή των δανειστών.

Τι θα γίνει αύριο στις Σέρρες, στον Έβρο, στη Λάρισα, όταν κλείσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης; Θα ερημωθεί η περιοχή, θα μετατραπεί ουσιαστικά η καλλιέργεια τεύτλων σε μία μη γόνιμη καλλιέργεια, όπως έγινε με τα καπνά, θα εγκαταλείψουν και οι αγρότες την περιοχή και θα επικρατήσουν –ποιες;- οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Ποιες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Αυτές που προβλέπετε πάλι στα μνημόνια. Και με ποιους θα λειτουργήσουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες; Θα λειτουργήσουν όχι με Έλληνες εργαζόμενους, αλλά με τους λαθρομετανάστες που μεταφέρετε εκεί στα στρατόπεδα κράτησης. Έχετε δε το θράσος να μεταφέρετε λαθρομετανάστες σε στρατόπεδα κράτησης στη Θράκη.

Πήρατε τις αστυνομικές σχολές και τις κάνατε στρατόπεδα κράτησης.

Πάμε τώρα στην ειδική νομοθεσία για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Τι προβλέπει; Λέει ότι θα εργάζονται στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οι λαθρομετανάστες κρατούμενοι με 100 ευρώ και 200 ευρώ. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν θα εργάζεται κανείς Έλληνας. Ποιο είναι το δεύτερο αποτέλεσμα; Θα σας το πω τώρα. Είναι η αλλοίωση του πληθυσμού και κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Αλλοιώνετε την ελληνική μειονότητα που ουσιαστικά μετατρέπεται, κάνοντας τη μουσουλμανική μειονότητα πανίσχυρη στη Θράκη. Δεν είναι ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάννης;

Είναι ουσιαστικά επέκταση του «Eritme Programι» που εφάρμοσε η Τουρκία στην Ίμβρο, την Τένεδο και την Κωνσταντινούπολη. Αν αυτό δεν είναι προδοτική πολιτική, ποια είναι η προδοτική πολιτική;

Διαβάζοντας πάλι το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, μιλήσατε για υποδειγματικές καλλιέργειες, όπως ο κρόκος Κοζάνης. Βγήκα έξω και ζήτησα να μιλήσω με τους ανθρώπους που καλλιεργούν τον κρόκο Κοζάνης. Ξέρετε ότι αυτήν τη στιγμή ο κρόκος έχει αναγκαστικό συνεταιρισμό κροκοπαραγωγών; Αυτοί διαχειρίζονται την παραγωγή που στηρίζεται αποκλειστικά στους παραγωγούς και το κράτος μου είπαν ότι είναι απόλυτα ανύπαρκτο. Δεν υπάρχει κράτος. Ό,τι πέτυχαν, το πέτυχαν μόνοι τους. Αυτή είναι η αλήθεια και η αλήθεια αυτή βρίσκεται σε όλα τα στάδια της αγροτικής παραγωγής.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, βλέπουμε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήρωσαν συγχρηματοδοτούμενα έργα για 13 μέρες χωρίς να έχουν προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να υπάρχει έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με μόνη την απόφαση του Υπουργού. Σας ζητήσαμε τη λίστα και δεν τη δώσατε.

Σας το λέω αυτό, για να δείτε ότι αν θέλετε να βρείτε λύσεις και εάν θέλετε να ενισχύσετε τομείς, όπως η αγροτική παραγωγή, μπορείτε να το κάνετε, γιατί τα ίδια ακριβώς κάνατε σε περιπτώσεις που σας ενδιέφεραν. Περίμεναν οι αγρότες να ακούσουν σήμερα τις απόψεις της Κυβέρνησης και άκουσαν ένα διάλογο επί 25 λεπτά για το χρυσό.

Τόσο πολύ σας καίνε οι ιδιοκτήτες του χρυσού της Χαλκιδικής; Τόσο πολύ σας καίνε οι μέτοχοι; Μήπως είναι οι ίδιοι τύποι που είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που συνυπάρχουν με τους διπλωματικούς σας συμβούλους, με τους ίδιους διαχειριστές, με τους ίδιους μετόχους, με τους εκδότες που σας στηρίζουν;

 Σας το λέω αυτό, γιατί αν έχετε στο νου σας ότι θα πρέπει -στο όνομα των επενδύσεων- να κάνετε με τη λίστα Λαγκάρντ ό,τι κάνατε με τη SIEMENS, χαρίζοντας δυο δισεκατομμύρια, σας λέμε ότι κάνετε λάθος. Δεν θα σας το επιτρέψουμε με κανένα τρόπο.

 Θα δικαστούν και θα βρεθούν τα χρήματα. Θα κατασχεθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια στα οποία μέσα διαχειριστές βρίσκονται εμπλεκόμενοι και δικοί σας άνθρωποι.

Σας τα λέμε όλα αυτά, γιατί ουσιαστικά τελειώσατε. Η πολιτική της εφαρμογής της αναγκαστικής πολιτικής της Γερμανίας στην Ευρώπη πήρε τέλος χθες, όπου οι Ιταλοί έδειξαν ότι αντιστέκονται στην πολιτική καθυπόταξης του ευρωπαϊκού Νότου.

Τα μνημόνια τελείωσαν και όπως είδατε, οι Ιταλοί έστειλαν τον Μόντι πίσω στην κ. Μέρκελ. Σας λέμε ότι θα σας στείλουμε και εσάς σύντομα και όλους όσους εφαρμόζουν αυτή την πολιτική.

Οι λαοί του Νότου της Ευρώπης θα ενωθούν και θα αντισταθούν απέναντι σε αυτή την πολιτική παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας των χωρών μας.

Είδαμε ότι η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή από τους δανειστές και την επικυρίαρχη Γερμανία περιγράφεται σε δύο λέξεις, με τη δήλωση που έκανε ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, ο κ. Φίλιπ Μίσφελντερ για τις εκλογές στην Ιταλία: «Δεν είστε Ελλάδα. Η Ευρωζώνη δεν έχει περιθώρια για σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία με νέες εκλογές».

Παρεμβαίνει δηλαδή η Γερμανία στα εσωτερικά της Ιταλίας, γιατί δεν τους άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ταίριαζε με εκείνες τις μετρήσεις που πλήρωναν τα κόμματα που στηρίζονται από την κ. Μέρκελ και τους δανειστές, τις ίδιες μετρήσεις που νομίζετε ότι έχετε και εδώ, προσπαθώντας να πείτε στον ελληνικό λαό να κάνει ακόμη υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, γιατί όλα θα αλλάξουν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι Έλληνες μπορούμε με την πρωτογενή παραγωγή, με τους Έλληνες αγρότες, τους Έλληνες ψαράδες, να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να γυρίσουμε πίσω σε καλλιέργειες που μπορούν να θρέψουν τον ελληνικό λαό, να μετατρέψουμε τα φωτοβολταϊκά πάρκα με τα οποία θέλουν να κάνουν την καλλιεργήσιμη γη χωράφια που θα καλλιεργούνται, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να αναπνεύσουν.

Τα εργαλεία είναι απλά. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Σας μιλήσαμε για το θέμα του αφορολόγητου πετρελαίου. Σας λέμε, λοιπόν, να δημιουργήσετε και μία νέα Αγροτική Τράπεζα, που θα μπορεί να ενισχύει τον αγροτικό πληθυσμό και πάρτε στα χέρια της πολιτείας αυτό που κάνουν σήμερα πολλοί συνεταιρισμοί σε όλη την περιφέρεια, που χρηματοδοτούν τους αγρότες για να παράγουν.

Υπάρχουν λύσεις τις οποίες δεν θέλετε να δώσετε. Υπάρχουν λύσεις που θα ανατρέψουν τα σχέδια των δανειστών και της τρόικας που εσείς σήμερα υπηρετείτε. Αυτές οι λύσεις είναι ελληνικές και θα τις δώσει ο ελληνικός λαός σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου