ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ


«ΑΔΥΝΑΜΗ - ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ- Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»


Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην Βουλή για το  Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Συγκυβέρνηση σήμερα πέρασε με ισχνή πλειοψηφία τον νόμο – πλαίσιο που θα καθορίσει την εξέλιξη της χώρας για την επόμενη τετραετία. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για πλαίσιο. Πρόκειται για γύψο που έβαλαν στην πορεία της Ελλάδας. Οι αντιπρόσωποι της Τρόικα εγκλώβισαν την ανάπτυξη της Πατρίδας μας μέσα σ’ ένα ξένο, Μνημονιακό καλούπι και μάλιστα στραβό. Το ερώτημα όμως είναι: είχαν αυτό το δικαίωμα; Έχει το δικαίωμα μια Συγκυβέρνηση λίγων μηνών να βάλει την Ελλάδα μέσα στον στραβό αυτό γύψο και μάλιστα μόνιμα; Γιατί οι επιπτώσεις του Μεσοπρόθεσμου θα υπερβούν κατά πολύ την επόμενη τετραετία. Θα είναι όχι απλά αρνητικές αλλά μη αναστρέψιμες καθώς θα αλλάξουν μόνιμα την ισορροπία σε βάρος της κοινωνίας.

Τι σημαίνει πρακτικά το Μεσοπρόθεσμο; Ένα απλό παράδειγμα που περιγράφει την φιλοσοφία της Συγκυβέρνησης είναι το ότι προωθεί την άμεση ενίσχυση των Τραπεζών με επιπλέον 25 δισεκατομμύρια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση Σαμαρά μειώνει, μόνο για το 2013, τις συντάξεις των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας κατά 5 δισ. ευρώ! Μιλάμε δηλαδή για νέες μειώσεις πάνω στις μειώσεις που ήδη προηγήθηκαν σε βάρος της κοινωνίας την ώρα που έχουμε και νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις πάνω σε προηγούμενες ενισχύσεις δισεκατομμυρίων που δόθηκαν στις Τράπεζες.

Γι’ αυτό κι η κοινωνία μας ζητά να συνεχίσουμε να πολεμάμε, όχι απλά κατά του 3ου Μνημονίου αλλά για να σπάσουμε το νέο γύψο που οι δανειστές και οι δάνειες δυνάμεις επιχειρούν να βάλουν για πάντα στην Ελλάδα! Είναι ώρα να αντισταθούμε και να θέσουμε τέλος στην εξαπάτηση του Μνημονίου, στα φτηνά λόγια και στους φόβους δήθεν κατάρρευσης που διαχέονται στην Ελληνική κοινωνία. Το μόνο που θα καταρρεύσει τελικά θα είναι το Μνημονιακό οικοδόμημα και μαζί του η αδύναμη – και κοινοβουλευτικά πλέον- Συγκυβέρνηση των προθύμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου