ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ – ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Βουλευτής Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και πολιτευτής Λάρισας κ. Μπάμπης Παπασπύρος, συναντήθηκαν χθες στην Κοζάνη με τον Σύλλογο Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννης Ιορδανίδης, ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Νικόλαος Τσιάμης, ο αντιπρόεδρος Πασχάλης Τζάλας και το μέλος της συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κοζάνης Αποστόλης Καραχάλιος.

Αφορμή για την συνάντηση ήταν η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την κατάργηση του Α’ ΣΣ και της ΙΙ ΤΑΞΥΠ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων κ. Ιωάννης Ιορδανίδης κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν με το κλείσιμο του Α’ ΣΣ και της ΙΙ ΤΑΞΥΠ και αφορούν πάνω από 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι μόνιμοι υπάλληλοι.

Ο κ. Ιορδανίδης τόνισε επίσης ότι, το κλείσιμο των μονάδων σε μία περιοχή που έχει το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στην Ευρώπη, αφαιρεί από την αγορά ακόμη μερικές εκατοντάδες εργαζομένων και πληγώνει ακόμη την αιμορραγούσα περιοχή.

Η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένου σχεδίου εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, που θα αφορά στον τρόπο μετάπτωσης στη νέα δομή, με κύρια έμφαση στην αξιοποίηση του προσωπικού, το οποίο θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι δεν θα μετακινηθεί, ενώ ως έσχατη λύση θα πρέπει να εξετασθεί και η περίπτωση των μετατάξεων του, όπου αυτό είναι εφικτό σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου