ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, εξαιτίας της ακολουθούμενης τακτικής από την κυβέρνηση έναντι της Βουλής έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Γραπτές ερωτήσεις, αναφορές και ΑΚΕ συσσωρεύονται αναπάντητες και ο αριθμός αυτών διαρκώς μεγαλώνει. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στη προφορική διαδικασία, όπου οι υπουργοί αν και καλούνται πολλές φορές δεν προσέρχονται στη Βουλή. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέχρι τον μήνα Νοέμβριο το υπουργείο Υγείας δεν απαντούσε στο 52% επί του συνόλου των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου και το υπουργείο Οικονομικών στο 35%.

Επιπλέον, αναγνωρίζοντας ότι τυπικά έχετε περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα απολύτως ουσιαστικό. Έχει παρατηρηθεί, τουλάχιστον από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πως όλες οι ερωτήσεις που αφορούν σκανδαλώδεις υποθέσεις για τις οποίες βαρύνονται στελέχη της Ν.Δ. τίθενται στο περιθώριο και δια της προσχηματικής-μη απάντησής τους επιχειρείται η συγκάλυψη των ευθυνών που βαραίνουν πρώην αλλά και νυν υπουργούς.

Φέρνω τελείως ενδεικτικά ως παραδείγματα την υπ’ αριθμ. 3048/17-10-12 Ερώτησή μου με θέμα «Οικονομικό σκάνδαλο ΟΠΑΔ», την υπ’ αριθμ. 3639/31-10-12 Ερώτησή μου με θέμα «Ακαδημαϊκά προσόντα μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ» και την υπ’ αριθμ. 3412/24-10-12 Ερώτησή μου με θέμα «Νέα υπόθεση εξαφάνισης στρατολογικού φακέλου».

Επειδή είναι προφανές ότι η θεσμική σας θέση πρέπει να βρίσκεται πάνω από την αντίστοιχη κομματική, θέτω υπ’ όψιν σας τα παραπάνω ελπίζοντας ότι το απόστημα της συγκάλυψης θα σπάσει και θα φωτιστούν επιτέλους υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας αλλά και χρημάτων του Ελληνικού λαού που προκαλούν την δικαιολογημένη οργή των πολιτών. Προσδοκώ ότι τελικά για όποιες ενέργειες γίνουν, η Βουλή θα ενημερωθεί σχετικά.

Με εκτίμηση,

Μαρίνα Γ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
Βουλευτής Μαγνησίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου