ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μαζί του στη συνάντηση ήταν ο Συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων Γιάννης Μανώλης.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης έκαναν της ακόλουθες δηλώσεις:

Π. Καμμένος: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τη Δ.Ο.Θ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με τα σωματεία της ΕΛΒΟ, της ΕΥΑΘ, την ΑΔΕΔΥ και το Σύλλογο των Εργαζομένων. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και τους εκπροσώπους των σωματείων.

Η κατάσταση που μας περιέγραψαν είναι πραγματικά η κατάσταση που υπάρχει και σε όλη την Ελλάδα, όμως η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την ανεργία.

Τα ποσοστά του 26% και του 28,5 % στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ποσοστά που οδηγούν στην εξαθλίωση την πόλη.

Οι συνεχείς μειώσεις κατά εντολή της Τρόικας και των πολιτικών της υπαλλήλων που είναι η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο τις οικογένειες των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων.

Η συνεχής απαξίωση του δημοσίου πλούτου, η προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων με τις τιμές ξεπουλήματος, εταιριών που φέρονται να ξεπουλιούνται με τιμήματα πολύ λιγότερα από αυτά που φαίνεται ότι χρωστούν στις ίδιες τις εταιρίες και στο ίδιο το δημόσιο.

Η συνεχής επίθεση στους εργαζομένους και στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι πλέον ανεκτή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και των συνταξιούχων όχι μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και έξω από τη Βουλή.

Θα σταματήσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που δεν οδηγούν μόνο στην μείωση των μισθών των εργαζομένων σε επίπεδα Λετονίας, αλλά και παράλληλα στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και αναφέρομαι στην περιοχή της Θράκης.

Θέλω εδώ να τονίσω ότι είναι εκ του πονηρού η δήλωση του κ. Χατζηδάκη προ ημερών εδώ από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δήλωσε ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δεν θα είναι μόνο περιφερειακές αλλά θα είναι και κλαδικές. Έρχεται να τον επιβεβαιώσει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων.

Εάν θέλουν να κάνουν την Ελλάδα το Πακιστάν της Ευρώπης να ξέρουν ότι θα έχουν απέναντι τους το σύνολο του ελληνικού λαού.»


Π. Τσαραμπουλίδης: «Υποδεχτήκαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο με το κλιμάκιο που τον συνόδευε και του αναλύσαμε την κατάσταση που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Τον ενημερώσαμε για την ανεργία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κινείται μεταξύ 28% και 29% και ότι με βάση τα δικά μας στοιχεία ξεπερνά το 33% που σημαίνει ότι ένας στους τρεις συμπολίτες μας σήμερα είναι άνεργος.

Επίσης τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που υπάρχει με τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και την αποβιομηχάνιση που υπάρχει στο νομό Θεσσαλονίκης. Αν πάει κάποιος στη Βιομηχανική Ζώνη Θεσσαλονίκης θα δει ότι πέρα από τα κλειστά εργοστάσια που αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και αυτά που ακόμη λειτουργούν έχουν πολύ μειωμένο προσωπικό και πολλά από αυτά καθυστερούν τους μισθούς και δύο και τρεις και τέσσερις μήνες.

Από την  άλλη θέλουμε να καταγγείλουμε και ενημερώσαμε και για το νέο περιβάλλον που υπάρχει στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στους μισθούς με την απόφαση του κ. Βρούτση να προχωρήσει πλέον με υπουργική απόφαση στις αυξήσεις ή τις μειώσεις των μισθών και να καταργήσει δίνοντας συμβουλευτικό ρόλο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στις συλλογικές συμβάσεις.

Δηλώνουμε ότι όλα αυτά είναι παράνομα και αντισυνταγματικά δεν μπορούνε να περάσουνε και από δω και πέρα θα έχει λόγο και η ελληνική δικαιοσύνη πέρα από τους αγώνες των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να κλιμακωθούνε και να θεωρούνται δεδομένοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου