ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

«Όχι στο κλείσιμο των λιμενικών σταθμών σε Κόκκινο Πύργο, Καστρί και Γεωργιούπολη»
  
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά δημοσιεύματα αναφορικά με τα σχέδια του Υπουργείου Ναυτιλίας για το κλείσιμο λιμενικών σταθμών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το Υπουργείο Ναυτιλίας βάζει «ψαλίδι» στις λιμενικές υπηρεσίες της Κρήτης, ανατρέποντας τον υφιστάμενο χάρτη των λιμενικών σταθμών που λειτουργούν στο νησί με επίκεντρο τα νότια παράλια. Αναφέρεται σχετικά ότι η πολιτική ηγεσία έχει λάβει ήδη την απόφαση να βάλει «λουκέτο» σε τουλάχιστον τρεις λιμενικούς σταθμούς, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να υποβαθμίσει και το ρόλο των υπολιμεναρχείων.

Από το χάρτη των Λιμενικών σταθμών της χώρας διαγράφονται δύο στην Π.Ε. Ηρακλείου και ένας στην Π.Ε. Χανίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται να κλείσουν οι λιμενικοί σταθμοί σε Καστρί και Κόκκινο Πύργο, ενώ θα ακολουθήσει το «λουκέτο» και στο σταθμό της Γεωργιούπολης. Από την ψαλιδισμένη νέα δομή του λιμενικού σώματος δε φαίνεται να αποκλείεται ούτε η Σητεία, αφού έχει ήδη γίνει αποδεκτή η υποβάθμιση του υπολιμεναρχείου Σητείας σε λιμενικό σταθμό.


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καθώς και το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία ζητά περισσότερη προστασία στα λιμάνια της, αφού ως γνωστό ολόκληρη η Νότια Κρήτη αποτελεί πύλη εισόδου λαθρομεταναστών, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου