ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το ΤΕΙ Σίνδου - Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η στάση πληρωμών να δείχνει αναπόφευκτη.
Η Τράπεζα της Ελλάδος επένδυσε τα διαθέσιμα του ιδρύματος σε ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν, στα πλαίσια του PSI.

Αποτέλεσμα ήταν τα 8 εκατ. ευρώ που διέθετε το ίδρυμα να γίνουν 180.000 ευρώ και η στάση πληρωμών να αποτελεί τη μοναδική λύση.

Η κατάσταση του ΤΕΙ είναι δραματική, καθώς τη στιγμή που μειώθηκαν τα διαθέσιμά του, την ίδια ώρα δεν έχει λάβει χρήματα για το 2012, κινδυνεύοντας με αναστολή της λειτουργίας του.Από το ποσό των 180.000 ευρώ, 130.000 πρέπει να απορροφήθηκαν για τη σίτιση των φοιτητών, 130.000 για τους έκτακτους καθηγητές, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί, στη ΔΕΗ και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για θέρμανση και τηλέφωνα.

Σημειωτέον, ότι οι τραπεζικές καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι απλά ρευστό, αλλά κονδύλια ειδικού σκοπού, με τα οποία εξυπηρετούν τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες του ιδρύματος.

Το μέλλον του ιδρύματος είναι αβέβαιο και εάν σύντομα δεν ενεργήσει το αρμόδιο Υπουργείο, τότε η αναστολή λειτουργίας του θα είναι αναπόφευκτη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η επείγουσα κατάσταση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του τεράστιου οικονομικού προβλήματος, που χωρίς υπαιτιότητά του βιώνει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου