ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ


«Πρόσκληση για ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο»


Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση, που φαίνεται να ελήφθη από την Κυβέρνηση, για τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο, στη Ρόδο, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.
Ζούμε τη χαρά των λαθρεμπόρων και όσων αναμένεται να επωφεληθούν - για να το πω κομψά  από τη λειτουργία των κέντρων αυτών.

Η παρουσία κέντρων κράτησης, θα δώσει επιπλέον κίνητρα και στους λαθρέμπορους και τους παράνομους μετανάστες, να έρχονται μέσω των νησιών μας και θα αυξηθεί έτσι, η ροή του μεταναστευτικού ρεύματος στο Αιγαίο.

Αλλά, ξέχασα, η Κυβέρνηση θα τους επαναπροωθεί στην… Τουρκία. Στη χώρα, δηλαδή, που μας τους στέλνει και η οποία αρνείται να τους δεχθεί πίσω.

Την ίδια στιγμή, ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης, θα πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία τους, όταν πλέον δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας του.

Αλλά, ας μην ανησυχούμε.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές του Αιγαίου, στο όνομα της ανάπτυξης, ήδη ονειρεύονται τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στο Αιγαίο με φθηνά εργατικά χέρια λαθρομεταναστών.

Ταυτόχρονα και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καμαρώνουν που η Ελλάδα, τη στιγμή που δεν μπορεί να θρέψει τα παιδιά της, εξασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των άλλων πλην των κατοίκων της.

Και βέβαια, ο τουρισμός μας θα μπει σε μια νέα φάση αναδημιουργίας και ευταξίας.

Τουλάχιστον, ας πουν ξεκάθαρα στους ακρίτες νησιώτες του Αιγαίου, αν συμφωνούν με αυτήν την πολιτική. Ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους.

Όσο για τη φημολογούμενη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο Καστελόριζο, πράγματι, αποδεικνύεται ότι η υποκρισία δεν έχει όρια.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου