ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»


Στο οικονομικό σκάνδαλο της πιθανής υπεξαίρεσης χρημάτων από τις επιχορηγήσεις του Μουσικού Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» Σάμου, επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Διαφάνειας Αντώνη Ρουπακιώτη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, που έχει στην κατοχή του Πολιτευτή του Κινήματος στο νησί Δημοσιογράφου Γιώργου Γαρυφάλλου, «ενώ τα εισπραχθέντα έσοδα από την καταβολή του τέλους εισόδου για το Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης το 2004 ανέρχονταν στο ποσό των 156.561,52 ευρώ, το 2005, τα έσοδα… απουσιάζουν αφού τα εισιτήρια έκαναν φτερά!»

«Ο φορέας υλοποίησης εξάντλησε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του, ως προς την θεώρηση και διανομή των εισιτηρίων καθώς και την οικονομική καταγραφή των αντίστοιχων εσόδων από τις πωλήσεις του;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τις ποινικές, αστικές και πειθαρχικές εκ του νόμου υποχρεωτικές ενέργειες των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» λειτούργησε από την έναρξή του, το έτος 1997, έως και το 2006 με προγραμματικές συμβάσεις πενταετούς διάρκειας σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.1416/1984, μεταξύ της τότε Νομαρχίας Σάμου και των Υπουργείων Πολιτισμού, Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Σάμου Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «μετά τη λήξη της από 9.1.2001 προγραμματικής σύμβασης, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, συνεχίστηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου με την ετήσια επιχορήγηση ορισμένων Υπουργείων, που δέχτηκαν να συνδράμουν στο πολιτιστικό έργο της Ν.Α. Σάμου, χωρίς νομικές δεσμεύσεις όπως αναφέρει και στο από 11.7.2011 αρ.πρωτ.15107/2660 έγγραφο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ως άνω εγγράφου, τα έσοδα που εισπράχθηκαν από εισιτήρια ήταν τα εξής:

Για το έτος:

2004: 156.561.52 €

2005: Σημ.: Χάθηκαν τα εισιτήρια

2006: 66.774.47 €

2007: 36.970.00 €

2008: 54.845.00 €

2009: 10.501.04 €

2010: 910.00 €

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Ο φορέας υλοποίησης εξάντλησε όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του, ως προς την θεώρηση και διανομή των εισιτηρίων καθώς και την οικονομική καταγραφή των αντίστοιχων εσόδων από τις πωλήσεις του;
  2. Μετά τη διαπίστωση της μη απόδοσης των εισπράξεων ενημερώστε μας για τις ποινικές, αστικές και πειθαρχικές εκ του νόμου υποχρεωτικές ενέργειες των αρμοδίων αρχών.
  3. Τι ενέργειες έγιναν από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου αλλά και από τη νυν Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, για να εισπραχθούν τα έσοδα από τα εισιτήρια του έτους 2005;

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπία τα έγγραφα της θεώρησης των εσόδων εισιτηρίων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ΣΑΜΟΥ και Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου