ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


Κάθε 15η Μαΐου τιμάται η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας, με απόφαση την οποία είχε λάβει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1993. Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε φυσικά στο θέμα αυτό τέτοιου τύπου επετείους, διότι τιμούμε το θεσμό καθημερινά, επί αιώνες και χιλιετίες, όσο υπάρχει στην Ιστορία το Γένος μας. Η οικογένεια αποτελεί το κύριο οργανικό κύτταρο στην πορεία και την εξέλιξη του Ελληνισμού ως στοιχείο που χαρακτηρίζει ανεξίτηλα την εθνική και κοινωνική μας συνείδηση και συλλογικότητα και ταυτόχρονα, ως κυρίαρχο σημείο αναφοράς για όλους μας ως πρόσωπα και ως προσωπικότητες, σε όλες τις στιγμές και τις φάσεις που βιώνουμε.

Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων, καταρρέουν εμπρός στα μάτια των Ελλήνων σημαντικοί θεσμοί και αξίες, αφού οι εγκάθετοι που θέλουν να αφανίσουν το Έθνος και το Γένος μας, επενδύουν πρωτίστως στην απαξίωση των ηθών και στον ηθικό νανισμό. Στο πλαίσιο αυτό, βάλλουν με όλους τους τρόπους κατά της οικογένειας, επιχειρώντας να κλονίσουν ακόμη και τα θεμέλιά της, διαχέοντας μηνύματα υπέρ του ατομισμού και της απαγκίστρωσης του παιδιού, του έφηβου, του νέου, από κάθε είδους υγιή ηθική και συναισθηματική, οικογενειακή ταύτισης. Ακόμη και από την φορολογική πολιτική που διατάζει η Τρόϊκα και εκτελεί η συγκυβέρνηση βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η οικογένεια έχει μπει στο στόχαστρο για τα καλά. Γνωρίζει καλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων ότι αν συντρίψεις την οικογένεια, έχεις κλονίσει τη μισή και παραπάνω ισχύ και προοπτική του Γένους και του Έθνους των Ελλήνων. Η ελληνική οικογένεια όμως, ενωμένη όσο ποτέ, αντιστέκεται. Μπροστά στη λαίλαπα των Μνημονίων της κοινωνικής εξαθλίωσης, όλοι στην οικογένεια γίνονται ένα. Και αυτό, όχι διότι το επιτάσσει η οικονομική ανάγκη, αλλά διότι δεν αλλάζει, αλλά αντιθέτως εδραιώνεται ακόμη βαθύτερα στη συνείδηση όλων μας, ότι η οικογένεια είναι ο ομφάλιος λώρος που θα μας θρέψει με την απαραίτητη θέληση και το ψυχικό και ηθικό σθένος για να τα βγάλουμε πέρα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποδίδουμε τιμή στην Οικογένεια, διατρανώνουμε την πίστη μας στην αξία και στην σημασία της και δεσμευόμαστε η πολιτική μας να παραμείνει προσηλωμένη στην προστασία και ενίσχυσή της με κάθε δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου