ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΑΜΒΑΚΗ


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανο Ταμβάκη, στα  γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.  
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν το σχέδιο πρότασης Νόμου που έχει καταθέσει η Κ.Ο. των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο αφορά στη συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων στις εθνικές εκλογές.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος,  υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών και γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την ομογένεια, Τέρενς Κουίκ, ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εσωτερικών    Ιωάννης Κουράκος, ο οποίος κατέθεσε προς διαβούλευση στους φορείς του ελληνισμού της ομογένειας το σχέδιο πρότασης Νόμου και η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Πάνος Καμμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ετοιμάσαμε το σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών το οποίο βγήκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σήμερα, είχα την τύχη να συναντηθώ με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την εφαρμογή πλέον, της υπόσχεσης που κατά καιρούς έδιναν οι έλληνες πολιτικοί για την ενεργοποίηση των ομογενών και την εκπροσώπησή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προτείνουμε την εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έξι ομογενών, από όλες τις περιφέρειες του πλανήτη.

Είναι η πρώτη κίνηση η οποία γίνεται σε μια δέσμη νομοθετικών  πρωτοβουλιών, προκειμένου η ελληνική ομογένεια, οι έλληνες ομογενείς, να μπορέσουν να συμμετέχουν σε μια δύσκολη στιγμή για το Έθνος.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. πρόεδρο για την ανταλλαγή των απόψεων και να πω ότι στα περισσότερα σημεία του σχεδίου νόμου, το οποίο έχει βγει για διαβούλευση, βρισκόμαστε σε μια καλή συνεννόηση».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης δήλωσε τα εξής:  

«Με τη σειρά μου, θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τον κ. Καμμένο για την στήριξή μας σε αυτό αίτημα που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια, να μπορεί δηλαδή ο απόδημος ελληνισμός να ψηφίζει στον χώρο που παραμένει και ζει.

Η στήριξή σας θα είναι καταλυτική και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσετε και εσείς να πιέσετε προς όλες τις κατευθύνσεις να περάσει αυτός ο νόμος που τόσα πολλά χρόνια περιμένουμε εμείς οι απόδημοι».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου