ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΕ…ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ’ ΟΨΗ ΟΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη δεν θα λάβει υπόψη της και τις υψομετρικές διαφορές για την καταβολή του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στην ουσία, θα ισοπεδώσει τα βουνά μαζί με τις πεδιάδες, ισοπεδώνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, αλλά και χιλιάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με την λιανική πώληση των καυσίμων.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι το Σύστημα Πληροφορικής του Υπουργείου του, αδυνατεί να συμπεριλάβει και την υψομετρική ιδιαιτερότητα εκατοντάδων περιοχών της χώρας στον υπολογισμό του επιδόματος.

Επίσης, αρνήθηκε να δώσει τα ονοματεπώνυμα εκείνων που έκαναν το σχεδιασμό του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης διαχωρίζοντας την Ελλάδα απλά και μόνο σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες, συμπεριλαμβάνοντας, μάλιστα, στην τελευταία ζώνη όλη τη νησιωτική χώρα.

«Αυτοί οι μανδαρίνοι, τους οποίους δεν κατονομάζετε κ. Υπουργέ, προέρχονται από την…Ολλανδία;» αναρωτήθηκε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:

«Είναι δυνατόν στο νησί της Λέσβου, η Μυτιλήνη και η Αγιάσο να αντιμετωπίζονται το ίδιο; Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται το ίδιο τα χωριά του Ψηλορείτη, τα χωριά σε όλους τους ορεινούς όγκους της Κρήτης, με το Ηράκλειο ή την Αγία Γαλήνη;»

Αναφερόμενος επίσης στα άλλα κριτήρια, τα δημογραφικά ή τα περιουσιακά που το Υπουργείο Οικονομικών έχει θεσπίσει για το σχετικό επίδομα θέρμανσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε στον Υφυπουργό:

«Γιατί βάζετε ως κριτήριο μία τετραμελή οικογένεια και δεν βάζετε και την οικογένεια με ένα παιδί, όταν με την υπογεννητικότητα που έχουμε στη χώρα μας, ακόμα και το ένα παιδί είναι αναγκαίο; Γιατί δεν βάζετε ως κριτήριο και τις οικογένειες που έχουν μωρά ή νήπια, αλλά και ηλικιωμένους άνω των 70;»

Και ο Τέρενς Κουίκ κατέληξε λέγοντας:

«Όλα αυτά γίνονται γιατί το Ελληνικό Κράτος χρόνια τώρα, μέχρι και σήμερα, αδυνατεί να πατάξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων, με αποτέλεσμα αυτή την ανικανότητα, να την υφίστανται τώρα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών οικογενειών, αλλά και η ίδια η αγορά.

Μέχρι σήμερα από την κρίση των Μνημονίων έχουν κλείσει 2.200 πρατήρια καυσίμων. Με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, θα κλείσουν άλλα 2.000 πρατήρια και φυσικά θα πέσουν κατά 35% τα έσοδα των κρατικών ταμείων από τη φορολογία των καυσίμων.

Τα έχετε καταφέρει, ως συγκυβέρνηση, ώστε σε λίγο να βγουν τα μαχαίρια στις πολυκατοικίες για το πόσες ώρες θα καίνε πετρέλαιο, αν καίνε. Επίσης πολλές οικογένειες θα καταφύγουν στη λύση του κλιματιστικού μέχρι να τους έρθει ο φουσκωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ από την κατανάλωση του ρεύματος. Κι αν δεν το ξέρετε κ. Υφυπουργέ, στις Βορειανατολικές περιοχές της Ελλάδας ήδη γίνονται αθρόες εισαγωγές καυσόξυλων από τη Βουλγαρία την ώρα που στην Κέρκυρα κόβουν τις ελιές τους για να τις κάνουν κούτσουρα για το τζάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου