ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ


Επιτείνει την άσκηση πολιτικής πίεσης με σκοπό την κατάργηση των λεγόμενων «αντικειμενικών» κριτηρίων φορολόγησης πολίτη, η βουλευτής Α’ Αθηνών του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Έλενα Κουντουρά. Μετά από μία σειρά δημοσίων παρεμβάσεών της πάνω σε αυτό το θέμα, με άρθρα της καθώς και πλήθος σχετικών αναφορών σε τηλεοπτικές συζητήσεις, η Έλενα Κουντουρά συνάντησε τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη και του έθεσε το θέμα.
Η βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξήγησε με παραδείγματα στον υφυπουργό πόσο άδικο είναι να φορολογείται ο πολίτης βάσει μίας κατοικίας ή ΙΧ αυτοκινήτου τα οποία κατάφερε να αποκτήσει με σωστό και τίμιο τρόπο, καταβάλλοντας και τους ανάλογους φόρους, σε μία εποχή που το ύψος των ετησίων εισοδημάτων από την εργασία του ήταν εντελώς διαφορετικό από ότι σήμερα που σοβεί η κρίση. Ενώ υπογράμμισε, ότι αυτή η κατάσταση παύει να έχει οποιαδήποτε λογική όταν εκείνος ο οποίος φορολογείται με «αντικειμενικά» κριτήρια είναι πλέον συνταξιούχος, με σαφώς χαμηλότερες αποδοχές από εκείνες που είχε άλλοτε ως εργαζόμενος, ή είναι σήμερα άνεργος.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε επίσης στη γενικότερη βαριά φορολόγηση που επιβάλλεται σε κατοικίες και όπως αναμένεται ακόμη και σε αγροτεμάχια και χωράφια, σε τέτοιο βαθμό ώστε να καθίστανται η ιδιόκτητη περιουσία και η ιδιοκατοίκηση ασύμφορες, ενώ τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για καμιά σκέψη για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών, ειδικά στην πρώτη κατοικία.

Ο υφυπουργός κατέγραψε τις επισημάνσεις, τα επιχειρήματα και τα παραδείγματα της βουλευτού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ανέφερε ότι θα τα λάβει σοβαρά υπ’ όψη στην όποια προσπάθεια εξορθολογισμού της φορολόγησης, ενώ συμφώνησαν να διατηρήσουν επικοινωνία για ανταλλαγή απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου