ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΑΣΘ)


Στο πλαίσιο των επαφών της με διάφορους φορείς της Θεσσαλονίκης η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλα Ξουλίδου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστο Στεφανίδη στα γραφεία του Οργανισμού.

 Ο ΟΑΣΘ είναι ένας αστικός οργανισμός που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου καθημερινά από την αρχή της δημιουργίας του, το 1957, έως σήμερα. Με την επέκταση του Νόμου 3897/2010 υπάρχει οικονομική συμφωνία για την επέκταση σε άλλους 9 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης (περιοχή Λαγκαδά).

Η δύναμη των λεωφορείων είναι 622, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μικρολεωφορείων για ΑμεΑ και ενός λεωφορείου που εκτελεί πολιτιστική περιήγηση της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Ξουλίδου συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί με τους κάθε λογής επιβάτες, που τους επιτίθενται ακόμη και με μαχαίρια όταν δεν καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. Μέσα στα άμεσα σχέδια του ΟΑΣΘ είναι η επέκταση των στάσεων με ηχητικό σήμα για τους τυφλούς και η επέκταση με Δήμους - Περιφέρεια (Καλαμαριά, Θέρμη, Ωραιόκαστρο). Έχουν προσληφθεί υπάλληλοι εταιρείας security κι έχουν επιληφθεί 3000 συμβάντα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι το μικρότερο σε ολόκληρη τη χώρα και την Ευρώπη.

Από μέρους της πολιτείας απαιτείται άμεση εξόφληση της οικονομικής επιχορήγησης, για να μπορέσει ο Οργανισμός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες με χαμηλό κόμιστρο στις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου